HBO+ niveau
Kosten € 195,-
Totale lesduur 6 uur
Max deelnemers 10

Als HB/HSP professional is het goed om je kennis op het hoogste niveau te houden. Om je bestaande denkkader uit te breiden met nieuwe concepten of nieuwe invalshoeken en in contact te zijn met collega’s die hun vak ook serieus nemen. Door meer kennis en inzicht in de fundamentele principes achter HSP, overprikkeling en emotionele uitdagingen ben je in staat om vanuit een breder perspectief naar je eigen handelen te kijken en nog beter aan te sluiten bij de ander. Zoek jij verdieping, verbreding en verrijking, maar lijk je elke keer dezelfde theorie tegen te komen? Dan zullen deze masterclasses het verschil maken, je blik verruimen en je in beweging brengen!

Masterclasses zijn eendaagse trainingen over verschillende onderwerpen op het gebied van hoogsensitiviteit. Door het volgen van masterclasses kun je je expertstatus verdiepen op een specifiek gebied.
– Voor professionals die geen oude wijn in nieuwe zakken zoeken.
– Basiskennis wordt verondersteld, dus in één dag ga je direct de diepte in.
– Max. 10 deelnemers zodat er voldoende ruimte is voor verdiepingsvragen.

Breng je kennis in beweging!

Making sense of sensitivity (eerstvolgende: vrijdag 6 oktober)
In de masterclass ‘Making sense of sensitivity‘ bekijken we als eerste hoogsensitiviteit zoals oorspronkelijk door Aron geconceptualiseerd en verbinden we dit met de oorspronkelijke theorieën over persoonlijkheid en temperament. Gedurende deze dag gaan we dieper in op HSP als concept, de hoofd- en bijzaken (met dank aan Elke van Hoof), de nieuwste inzichten en onderzoeken, de diverse vragenlijsten (en de waarde hiervan) en de relatie met onder andere introversie en extraversie.

System overload (maandag 3 juli of vrijdag 24 november) Zonder stress geen innovatie, vooruitgang, zelfinzicht en zelfontwikkeling. Hoewel stress op zich dus goed en gezond is, worden het lichaam en de geest negatief beïnvloed door overmatige stress. In de masterclass ‘System overload‘ gaan we in op het biologische proces en geven we de zeven emotionele uitdagingen voor hoogsensitieve mensen weer. Daarna gaan we actief aan de slag met tien verschillende soorten interventies voor (emotionele) stressverlaging.

Failure Sensitivity ( eerstvolgende maandag 1 mei) De grootste uitdagingen voor hoogsensitieve mensen zijn, naast het aanpassen van de levenswijze, hun eigenwaarde en het persoonlijk opvatten van feedback. Dat is de ingang voor deze masterclass. Het blijkt dat de manier waarop we naar intelligentie, talent en succes kijken, bepalend zijn voor onze gevoelens, eigenwaarde, groei én toekomstige mogelijkheden. Een vaste mindset belemmert ontwikkeling terwijl een groeimindset deze stimuleert. En niet alleen bij volwassenen, maar al bij hele jonge kinderen! Het goede nieuws is dat je het kunt veranderen. In deze masterclass leer je alles over verbinding, rejection sensitivity, de mindsets en het continue proces dat je doorloopt om jezelf (en anderen) te blijven ontwikkelen. Masterclass in ontwikkeling. Meer info volgt. 

Steeds meer cursussen van GaveMensen zijn gevalideerd door Registerleraar. Het komende jaar worden alle cursussen uit ons aanbod ter validatie voorgelegd.

Kies voor korting op jouw opleiding!

De masterclasses ‘Making Sense of Sensitivity’ en ‘ System Overload’ vormen samen het eerste blok van de opleiding Master of Emotions. Wanneer je beide masterclasses gevolgd hebt en besluit om voor de gehele opleiding te gaan dan ontvang je 10% korting op de totale studiekosten. De masterclass ‘Failure Sensitivity’ geeft op dezelfde wijze 10% korting voor de opleiding De Moed om te Falen.

Tijd

9.30 - 17.00 uur

Locatie

Kraayenberg 8020 te Wijchen

Certificaat

Je ontvangt aan het einde van de dag een deelnamecertificaat op naam.

Prijs

De investering voor deelname aan een masterclass in 2017 bedraagt €195,-

Dit is inclusief cursusmap met achtergrond-informatie, koffie/thee/fris gedurende de dag en een verzorgde broodjeslunch. 

Vanwege de CRKBO erkenning zijn opleidingen en masterclasses vrijgesteld van BTW.