Overzichtspagina Brene Brown

Boeken:

  • Het boek Gelukkig ben ik niet de enige of I thought it was me (but it isn’t) is het eerste boek van Brene en is gebaseerd op haar therapie model rondom schaamte. Het deelt heel veel verhalen, tips en manieren om te leren omgaan met het gevoel ‘niet goed genoeg te zijn. Het is mijn ultieme aanrader aan therapeuten en coaches en de basis voor de cursus ‘Missie Goed Genoeg’.
  • Het tweede boek van Brene De Moed van imperfectie of The gifts of imperfections is ook de tweede die in het Nederlands is vertaald. Het is een aanrader voor mensen die een handleiding willen hebben om een leven te creëren waarin je jezelf niet alleen als waardevol ervaart maar ook hoe je je leven kunt inrichten zodat je toegevoegde waarde geeft aan jezelf en anderen. In samenwerking met Ophrah is er een luchtige tweedelige online course gemaakt dat het gehele boek bestrijkt.
  • De kracht van kwetsbaarheid of Daring Greatly is het eerste in het Nederlands vertaalde boek en het derde boek dat Brene schreef voor het grote publiek. Het is luchtig en geeft toch de grote lijnen weer van de voorgaande twee boeken. Het is een makkelijk boek om ‘in te stappen’ in het werk van Brene en meer te weten te komen over kwetsbaarheid en verbinding.

 

Video’s

  • The power of Vulnerability: de eerste TED talk van Brene en wereldwijd bekend. Dit is haar doorbraak geworden voor het grote publiek omdat ze zo eerlijk verteld over haar eigen proces.
  • Listening to shame: dit is de tweede TED talk van Brene en degene die meer inhaakt op haar werk over schaamte. Zie ook het boek “I tought it was me, but it isn’t “
  • RSA presentatie met heel veel informatie over compassie. Het geeft heel mooi weer hoe schaamte en kwetsbaarheid voelt en hoe je aan kunt sluiten bij een ander.
  • Life Class aflevering met Oprah Winfrey. Twee van mijn favoriete vrouwen bij elkaar in een heerlijk gesprek over de belangrijkste inzichten van Brene’s werk!
  • Een van de eerste opnames van Brene ‘The Up Experience‘. Ze haalt hem aan in haar boek omdat hij zo ongelofelijk de kern van haar werk raakt. Kijk en luister zelf!
Back to Top