Masterclasses

Mirjam Kabki – www.mktalentbegeleiding.nl
Xandra heeft een fijne manier van presenteren en heeft duidelijk veel meer kennis in huis dan ze kwijt kan tijdens een masterclass. Ook de manier waarop ze haar kennis overbrengt is heel prettig. Haar antwoorden op vragen uit de groep zijn ook doeltreffend: soms een verduidelijkend voorbeeld, soms een erkenning van waar je over twijfelt, en soms een ‘kom maar voor de groep, dan beelden we het uit’-antwoord. Werkt fantastisch! Uit alles blijkt dat Xandra niet alleen veel kennis heeft, maar ook veel gevoel!

Linda  
Inspiratie, kennisverbreding, aan het denken- en in beweging gezet, omlijnd met -in de war-momentjes, lekker de vaart erin, veel schakelmomentjes, een bevlogen trainer en een fijne groep mensen, zijn zomaar wat kreten die de dag omschrijven. Als je echt wil weten wat HSP nu eigenlijk inhoudt, dan zou ik je deze masterclass zeker aanraden!
Christien
Xandra weet heel beeldend en boeiend te vertellen, waardoor ze in korte tijd heel veel duidelijk maakt en je mee kan nemen in de wereld van hoogsensitiviteit. Dat helpt enorm om beter te begrijpen wat hoogsensitiviteit nou wel en niet inhoudt. Hierdoor kan ik het bij mij op school ook veel beter uitleggen in de klas en aan ouders en collega’s.

Annemie van Poppel – www.coachingstap.nl
Xandra kan geweldig ‘voordoen’ welke gedachtes en spinsels zich in het hoofd van een HSP-er voordoen. Dat maakt dat je het als luisteraar kunt (h)erkennen en je er helemaal iets bij voor kunt stellen. Erg sterk vind ik haar steeds bewuste verbinding makend vanuit ‘dat wat jou anders maakt’ als waarde(n)volle dimensie dit naar de wereld te brengen. Dank je wel hiervoor. De enorme snelheid waarmee de stof behandeld wordt, voelt voor mij als deskundigheid en voor ons als ontvanger is het daarmee alle zeilen bijzetten en dat maakt voor mij dat er sprake is van een ‘echte diepgang’…Heerlijk!
Esther
Dank je wel voor deze dag, het heeft me als persoon veel gebracht, maar ook in mijn werk ga ik voortborduren op deze kennis.

Inge Corstiaans – www.mier.nu
Mooie, krachtige, grappige, ontroerende, uitdagende, spot-on verhalen en werkvormen om de theorie van Brené Brown rondom schaamte in je eigen leven te (h)erkennen, inzicht te geven in je eigen patronen en daarmee ook inzicht te krijgen in je eigen mogelijkheden. Hoewel ik voor mezelf deze training volgde heeft het me ook bedrijfsmatig veel gebracht en pas ik de kennis en kunde toe wanneer ik met kinderen en hun ouders aan het werk ben.
Anke
Xandra combineert humor en luchtigheid met een enorme verbondenheid. Daarbij gaat Xandra op de haar kenmerkende warme wijze moeilijke onderwerpen niet uit de weg. De kracht van openheid en verbinding was voor mij erg voelbaar. Het heeft me verder gebracht in mijn persoonlijk functioneren. Tevens heeft het me ook verdere handvatten geven in mijn werk in de GGZ! Ik zou deze training dan ook willen aanbevelen voor eigen ontwikkeling maar ook voor zorgprofessionals.
Lisette ter Heerdt
‘De masterclass ‘Food for Thought’ doet zijn naam eer aan’. Dit zei ik al na een kwartier na aanvang van de cursus. Je wordt meteen aan het denken gezet. Er is een fijne afwisseling in werkvormen waardoor de tijd vliegt. Een aanrader voor iedereen die zijn kennis wil vergroten over HSP of zijn eigen kennis en kunde nog eens wil toetsen.

Marie Pastoor – wwww.meerpassie.nl
Xandra laat je voelen dat je een gaaf mens bent; met haar aanpak in de workshop “system overload” raakt zij met haar theorie en de vele praktijkvoorbeelden de kern van het overprikkeld zijn. Ze geeft duidelijke tips en oefeningen mee waarmee je direct aan de slag kunt. Een aanrader als je veel stress ervaart en wilt weten hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je je omgeving kunt eren hiermee om te gaan!
L.S.
In de aankondigingen op Facebook verwoord jij je cursusaanbod heel helder en goed. Het spreekt me erg aan en maakt me enthousiast. En dat was ook zo! Jij combineert kennis, persoonlijk ervaringen en humor en dat spreekt me erg aan. Ik wist wel dat stress en hormonen met elkaar te maken hadden maar dat ze zó bepalende waren op gezondheid en welbevinden van een HSP dat was nieuw voor mij. Ik begrijp nu dat het goed is om je af te kunnen sluiten van overprikkeling maar het is net zo belangrijk om te leren “tolereren en ondergaan”. Je heel ongemakkelijk, beschaamd voelen is ook een manier om met overprikkeling om te gaan. Ik raad de masterclass ‘System Overload’ aan voor mensen die zich verder willen verdiepen in de diverse aspecten van hoogsensitiviteit of “met zichzelf” aan de slag willen. En eventueel ook voor mensen die willen weten waarom de wereld zo overweldigend kan zijn voor zichzelf of bij anderen.

Marjon Tjepkema www.tjepkemacoaching.nl

Inspirerende waardevolle workshop Food for thought gevolgd bij Xandra van Hooff. Geleerd dat schaamte onder angst kan zitten en hoe daar mee om te gaan. Zeer waardevol om weer door te kunnen geven aan mijn coachklanten.

Imperfect Onderweg

Anoniem Met Xandra’s open, levenslustige en kwetsbare opstelling in deze training dat we allemaal imperfect onderweg zijn, heeft ze me weer opengesteld om beter voor mezelf te gaan zorgen en gewoon lekker imperfect de dingen te doen die ik van waarde vind.

Heidi Ekkerink – Fijne filmpjes, geluidsfragmenten, die met enige humor gebracht worden, waarbij ik veel herkenning ervoer. Een programma met praktische oefeningen en handvatten, die veel nieuwe inzichten geeft in hoe we als mens omgaan met emoties en onze gedachten. Hoe we daarbij onze gedachten positief kunnen beïnvloeden, zodat we beter met onze emoties kunnen omgaan.

Anita Ik heb eindelijk die diepere laag te pakken van mijzelf! Ook al wist ik al heel veel doordat ik hier al heel lang mee bezig ben, ik miste dat ene puzzelstukje om het af te maken. Nu kan ik echt verder onderweg en authentieker en echter mijzelf zijn, inclusief mijn bloopers, onzekerheden, valkuilen, maar ook met trots (op mijzelf :-) )

Judith Lieve Xandra, Bedankt voor een intensieve en leerzame training. Ik heb veel geleerd over mezelf en durf meer te leven met lef. Deze training is het waard om te volgen en geeft je een flinke schop onder je….

Ellis Voor mij heeft het de samenhang opgeleverd tussen onderwerpen als schaamte, schuld, mindset, perfectionisme en hoe dat zich in kleine dingen elke dag herhalen. Daar was ik al mee bezig maar omdat er zoveel onderwerpen samenkomen in dit programma, kon ik er vaker bij stilstaan en het ook eerder loslaten.

Supervisie

Tijl Koenderink – Eigenaar Novilo Xandra is een van die zeldzame mensen die de kennis rondom het begeleiden van (getalenteerde) mensen echt belichaamt. Het is geen kennis meer of een set technieken maar een staat van zijn. Iedereen die de kans krijgt om met Xandra te werken als trainer, coach, docent of begeleider zal de transformatie in zichzelf of zijn/haar organisatie direct merken. 

Marianne Rongen – Regisseur de Wittering.nl Vol verbazing, verwondering en emotie heb ik mogen genieten van haar kwaliteiten. Heel veel kennis, vaardigheid maar bovenal liefde voor mensen.

Anouk PLantinga – Copyenco Xandra heeft een enorme rugzak vol tools en effectieve werkwijzen ter beschikking. Bovendien is ze niet bang om zichzelf te laten zien en dat maakt haar heel geloofwaardig. 

Vera Wat fijn om op pad te zijn met zo’n enthousiaste, ervaren en betrokken gids die het landschap van zelfbewuste emoties zo goed uit eigen ervaring kent en zich niet schaamt om ook die ervaringen met je te delen en je te wijzen op andere mogelijkheden. Deze reis zal me nog heel lang bij blijven. 

Jannie Geerds – Cognivo Tijdens de opleiding tot talentbegeleider kwam ik erachter dat enkele het bezitten van kennis niet voldoende is om je als expert te profileren. Het gaat ook om zichtbaar zijn en te durven staan voor wat je waard bent. Om durven en doen. Ik heb na 1 sessie de moed opgevat om de stappen te zetten die ik spannend vind. Ik durf het nu aan, want: door te doen, fouten te maken en ervan te leren groei ik. En dat heb ik bewezen. Afgelopen jaar ben ik een veelgevraagd expert geworden in Groningen en inmiddels ga ik dat ook buiten mijn regio durven en doen! 

Jacob Jan Voerman – leraar, schrijver en verteller Uitzonderlijk goed, in de letterlijke betekenis van het woord. Ik heb iets tegen alle feel good, be yourself, follow your passion, everything begins with why-achtige initiatieven. Omdat er heel veel enthousiaste mensen zijn die net zelf de wow hebben gevonden, en het eerst dat ze gaan doen is dat delen. Internet is overstelpt. Dit is één van de weinige uitzonderingen. Het zelfs nog een uitzondering op de uitzonderingen. Xandra is echt heel goed. Ze kijkt verder dan haar neus lang is. Ze durft dieper te kijken dan haar pijn diep is. En ze heeft het vermogen om op hart én verstandsniveau met die inzichten iets te doen. Als je alle blabla zat bent, als je alles al gehoord hebt, kun je hier komen om echt nieuwe dingen te ontdekken, in een sfeer waarbij je je meer dan welkom voelt. Het fijne is dat je jezelf bij Xandra niet hoeft te verdedigen waardoor je eigenlijk ongemerkt snel tot de kern kunt komen!