Voel je jezelf ánders dan anderen en ben je daar stiekem trots op? Zoek je ook een groep gelijkgestemden mensen waarmee je het leven kunt vieren? Dan zit je hier goed!

Zie het voor je.. Een jaar lang in een groep met andere inspirerende en ondernemende mensen. De stappen zetten die jij te zetten heb, voor meer lef, lol en liefde in je eigen leven en dat van anderen. Te starten wanneer jij wilt. Voor sensitieve stuiterballen die voelen dat het goed is zoals het is en tegelijkertijd ervaren dat het ook anders mag. Voor smart-ass creatievelingen die willen vertrouwen. Die willen leven vanuit acceptatie, overgave en natuurlijke vreugde. Voor stoere muurbloempjes die voelen met hun gehele systeem van zintuigen en waarnemingen en die openstaan voor hetgeen dit teweegbrengt. Voor de alledaagse held in jou.

Jij wilt niet meer rusten, je wilt meer energie! Je dromen en wensen achterna jagen. Je eigen mening groots verkondigen. Moedig zijn. Voor jezelf. Voor anderen. Voor het leven. Om onnadenkend en onbesuisd van al het moois te kunnen genieten. Je wentelen in ervaringen, pluizige gevoelens en verliefd worden op alles inclusief jezelf. Vrijheid bieden en durven nemen. Diversiteit omarmen en door de regels durven breken. Niet normaal doen maar wel normaal zijn. Je niet bezighouden met balans maar volop het leven opslurpen totdat je verzadigd bent van geluk. Volmaaktheid ervaren in imperfectie en overvloed in schaarse tijden. Ontroert raken door je eigen natuur. De essentie van jezelf weer laten stromen. Vrijheid ervaren. Oordeelloos in het leven durven staan. Onbevangen. Vrij. De bochten uitvliegen. Tegen de bedenkelijke blikken van anderen in durven gaan. Jouw eigen pad bewandelen. En nee durven zeggen omdat jouw ja vele malen interessanter is.

Álles mogen voelen en ervaren, van milde paniek tot ‘het niet weten’ en van schaamte tot diep verdriet. Omdat je weet dat als dat er allemaal mag zijn je volledig vrij, speels en onbevangen de toekomst in kunt gaan. Niet langer gebonden aan een leven van middelmatigheid, schaarste en angst. Niet langer een leven te leiden waarin je doet wat je wordt verteld dat je moet doen, maar leven zoals het leven door jou heen wil leven.

Jouw ziel roept. Maar tegelijkertijd is er die angst. De angst dat jouw sensitiviteit en grootsheid “te veel” zijn. Te out-of-the-box denkend en innovatief om niet lastig te zijn, te kunstzinnig om praktisch te zijn, te zacht om nuttig te zijn, te magisch en te spiritueel om gewoon te zijn…

Maar die kwetsbare levenshouding is dé sleutel naar verbondenheid, creativiteit en authenticiteit. Het is de weg naar een betekenisvol leven waarin je je niet langer laat leiden door je angst voor kritiek of perfectionisme, maar waarin je je durft bloot te stellen. En bovenal betekent het dat je durft te zeggen wat je ervaart, wat er in je speelt, wat je nodig hebt en wat je wilt. Wie onzekerheid omarmt krijgt er geluk voor terug.

En omdat ik weet hoe intens en overweldigend deze reis kan zijn help ik je graag in bij deze training. Een jaarprogramma met bijeenkomsten en persoonlijke coaching in een openhartige, warme, betrokken en eerlijke groep van ondernemende, sensitieve professionals die net als jij dappere, moedige stappen zetten.

Kus het nieuwsgierige kind in jezelf wakker :)

Veel mensen vragen me of ik de kennis over hoogsensitiviteit, emoties en ontwikkeling wil delen met mensen die niet persé als HB- of HSP deskundige aan het werk zijn. Lange tijd heb ik dit niet gedaan omdat ik vind dat veel coachingsvragen eigenlijk een therapeutische interventie behoeven. Maar deze bleef me wel bezighouden: wat had ik zélf nodig gehad? Wat had me op de korte termijn geprikkeld en op de lange termijn nieuwe mogelijkheden opgeleverd? Met dat gevoel in mijn achterhoofd heb ik dit aanbod ontworpen. 

Het is mijn expertise om de wetenschappelijke kennis van innerlijke processen bij gevoelige slimme mensen om te zetten in bruikbare oefeningen. Gedurende deze dagen krijg je het beste op het gebied van lichaamswerk, improvisatie, playfulness en drama. Maar ook provocatieve technieken, de kracht van kwetsbaarheid, NLP en coachingsvaardigheden die ik in de afgelopen jaren voor je verzameld heb. En dat alles gecombineerd met een vleugje Boeddhistische psychologie en positieve desintegratie. 

Wil jij leven met meer lef, lol en liefde? Leer jij graag in een groep maar is een opleiding niet hetgeen je op dit moment trekt? Wil je samen met anderen op ontdekkingstocht naar jezelf? Zoek je geen therapie maar wil je je wél graag persoonlijk en professioneel ontwikkelen? Wil jij mild zijn voor jezelf én een schop onder je kont krijgen zodat je niet verandert maar je wel anders gaat voelen? Dan is dit traject wellicht iets voor jou…

Graag deel ik het beste van mezelf, mijn kennis en kunde met jou als je je leven op de rit hebt en toch geregeld jezelf tegenkomt. Je jezelf voorbij rent en onderweg even vriendelijk zwaait om vervolgens met een daverende klap je gezicht tegen het asfalt te schuren. Of als je je gewoonweg continu aangetrokken voelt tot een nieuwe stap in je ontwikkeling.

Dit, zodat je op avontuur kunt gaan in je eigen leven. Zodat je mag leren om jouw sensitiviteit in te zetten. Om rust en vrijheid te vinden. GaveMensen biedt jou gedurende één heel jaar een veilige plek waar je mag leren en proberen, waar je mag vallen, lachen met anderen en het weer opnieuw kunt proberen. De oefeningen in deze dagen laten je voelen dat je – hoewel je wellicht niet altijd precies de weg weet in de reis die leven heet – veel plezier kunt hebben onderweg. 

De kunst om speels, provocerend en curieus te zijn!

Wanneer we onze nieuwsgierigheid aanwenden en zeggen: “Ik weet het niet! Laten we samen eens kijken!” openen we de deur voor een geheel nieuwe ervaring. Om deze speelse kwaliteiten te bereiken werken we in deze dagen aan een gevoel van avontuur, nieuwsgierigheid en speelsheid.

Emotionele vrijheid is onontbeerlijk. Soms vereist dit dat we onconventioneel zijn in ons denken, of dat we onze schaamte voorbij gaan. Want dat geeft ons de vrijheid om out-of-the-box te denken en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Verken onontgonnen ideeën, daag de status-quo uit en overweeg ongewone benaderingen om zo mogelijke oplossingen te vinden, te testen en te verfijnen. Je leert creatieve manieren om aandacht te geven aan gevoelens en behoeften en durft vanuit onafhankelijkheid keuzes te maken waardoor je je persoonlijk leiderschap versterkt. Welk avontuur jij ook aan wilt gaan in je leven, je voelt dat je het hierdoor aan durft te gaan.

Speelsheid maakt elke onnodige serieusheid of spanning onschadelijk. Lichtheid, humor en onzinnigheid zijn prachtige contexten om creativiteit in emotionele expressie te leren en aan te moedigen. Het geeft weer toegang tot vreugde en gelach. Je leert je emoties vergroten, verkleinen, humor in je keuzes te brengen en je gedrag, gedachten en gevoel uiteen te rafelen. We werken aan de basis voor verwondering en creativiteit. Je leert momentum in te zetten als tool voor verbeelding en verwoording. Zo ontstaat in jou als hoogsensitief mens de omgeving die je nodig hebt om niet enkel proactief in het leven te staan maar letterlijk jezelf vleugels te kunnen geven!

Trekt dit je aan? Kun jij je eigen coach zijn?
Heb je een grote hoeveelheid queeste in je ziel? Dan is dit jouw pad. Wordt een Alledaagse Held!

Ga mee op avontuur met andere Alledaagse Helden!

We werken een jaar lang intensief met elkaar waarbij de lessen zijn verdeeld in een viertal modules: hartelijkheid, vreugde, evenwichtigheid en compassie. Binnen deze modules heeft iedere maand een ander thema. Iedere module zijn er twee dagen waarop we fysiek samenkomen en samen de diepte in gaan. Daarnaast is er een Facebookgroep voor deze mooie groep alledaagse helden. Doe mee én moedig anderen aan; deel binnen de groep openlijk wat je ervaart, voelt en denkt bij het aangaan van de diverse uitdagingen om steeds meer jezelf te worden en te laten zien. Vertel welke keuzes je (anders dan anders) hebt gemaakt, welke inzichten je hebt opgedaan en wat je hebt geleerd.

Thema: hartelijkheid
September: dankbaarheid beoefenen  –  Oktober: daden van vriendelijkheid  –  November: jouw interne fan
Wanneer je anderen alle goeds toewenst versterk je deze kwaliteit ook in jezelf. Je ervaart de weldaad hiervan. Door vriendelijkheid en zachtheid te geven zul je merken dat je het tegelijkertijd ook ontvangt. We kunnen de hartelijkheid uiteindelijk ervaren als een lichtheid die al je gedachten en manier van spreken vergezelt. Hoe zou het zijn als je je eigen allerbeste vriend leert zijn? Degene bent die op een slechte dag naar jezelf glimlacht? Degene die van je houdt, ook als je niet kunt voldoen aan de verwachtingen die je jezelf had opgelegd. Hartelijkheid laat je thuis zijn in jezelf, in je lichaam en in je leven. De themadagen richten zich in deze periode daarom op positieve psychologie en waardering.

Thema: vreugde 
December: spel, plezier en lol  –  Januari: puur genieten  –  Februari: luisteren naar innerlijk fluisteren
Als we vreugde ervaren wil dat niet automatisch zeggen dat we ervan kunnen genieten. Misschien zit er een oordeel op (denk je bijvoorbeeld dat je het niet verdient hebt) of angst (dat het maar van korte duur zal zijn), wat maakt dat je er nog niet echt van kunt genieten. Hoe zou het zijn wanneer jij drie maanden lang oefent met het puur genieten van de vreugde die er is? Van jezelf maar ook van anderen. Want als je mede-vreugde kunt voelen dan is er ruimte voor plezier zonder dat je er jaloezie of oordeel tussen laat komen. Plezier is altijd in het moment zelf, het is het moment waarop alles mogelijk is en je het leven weet te verrassen. Of andersom. Het is te vangen in de momenten waarop je ‘niet meer weet wat te doen’ omdat op dit ene moment in de tijd alles nog open ligt. De thema’s van de dagen zijn dan ook onbevangenheid en sensitieve talenten.

Thema: evenwichtigheid
Maart: leven zonder handrem erop  –  April: je passie leven –  Mei: persoonlijk leiderschap
De wereld in durven trekken. Je mening geven. Grenzen stellen. Op je strepen staan. Feedback incasseren. Allemaal momenten waarop we behoorlijk stressbestendig mogen zijn. Waarop jij een evenwichtige, rustige aanpak kunt gebruiken om het leven te leven. Je jouw geluk niet baseert op de omstandigheden of de acties en gevoelens van anderen. Om te durven doen wat je te doen hebt, mag je daarom leren om in balans te blijven onder alle omstandigheden. Als rots in de branding. In evenwicht met jezelf. Gelijkmoedig je eigen weg bewandelen wordt daarom geassocieerd met acceptatie, berusting, geduld, stabiliteit en geen oordeel. In deze module gaan we vanuit de stabiliteit waarmee jij in het leven staat duwtjes geven aan de werkelijkheid. Want wanneer jij vanuit kwetsbaarheid in plaats van angst jouw keuzes maakt, wordt jouw hele wereld een speeltuin. De themadagen authentieke keuzes maken en lefspieren trainen sluiten hier naadloos bij aan. 

Thema: compassie
Juni: verlicht het lijden  –  Juli: verbinding en vriendschap  –  Augustus: imperfect onderweg
Hoe zou het zijn als jij je écht van jezelf kunt houden? Niet alleen van de karaktereigenschappen die je waardeert in jezelf maar ook alles wat er eigenlijk liever niet mag zijn. Je er voor jezelf kunt zijn bij tegenslag of zorgen. Je jouw hart opent in moeilijke tijden. Niet langer van pijn en problemen weg te willen gaan, het te willen oplossen of mee te lijden met anderen. Maar in verbinding blijven met wat is. Voor jezelf en daarmee ook voor anderen. Want wanneer je er echt voor jezelf kunt zijn in lastige tijden, zonder weg te lopen voor lijden en verdriet, dan pas kun je er ook écht voor anderen zijn. Je lost hun problemen niet op maar gunt hen een groeikans. De themadagen liefde als levenshouding en dansen met de beren op de weg helpen je op weg met deze thema’s.

Data en prijzen

Het 12 maanden programma voor jou als Alledaagse Held bestaat uit het volgende:
* Elk kwartaal (plus bij de start) een individueel coachgesprek met Xandra,
* Elke maand een groepscall (groepsgesprek via skype),
* Elke 5 à 6 weken een dag bij ons in Wijchen waarbij je met andere Alledaagse Helden op avontuur gaat,
* Dagelijks contact met ons en met elkaar via de Facebook groep,
* De online training ‘Wegwijs in de Wetenschap’ voor psycho-educatie over hoogsensitiviteit
* De online training ‘Imperfect Onderweg’ voor jouw persoonlijke ontwikkeling,

In de Facebookgroep deel jij je verhalen, je moed, je overpeinzingen en stelt er al je vragen. In de groepscalls ga je actief aan de slag met oefeningen en vragen die jou weer een stap verder helpen op weg naar jouw toekomst. En in de coachgesprekken krijg jij per thema steeds de specifieke adviezen, tips en oefeningen die jij op dat moment nodig hebt. Je vindt ondersteuning in de online trainingen waarin de wetenschappelijke inzichten van hoogsensitiviteit op een begrijpelijke manier worden uitgelegd. Daarnaast krijg je er achtergrond over de sociale emoties, mindsettheorie en het Imposter syndroom.

Prijs 
De kosten voor deze training zijn een jaar lang 399 euro incl. BTW per maand of 3990 euro incl BTW in één betaling. Je kunt op elk gewenst moment instappen. De modules hoeven niet in een specifieke volgorde doorlopen te worden. Wil jij dit maar kun je het je simpelweg niet permitteren om live mee te doen? Sluit dan tegen een kleine vergoeding aan bij de Facebookgroep en leer via de maandthema’s waar we aan werken.

Data (onder voorbehoud)
Online calls op de eerste maandag van de maand van 16.00 tot 17.00 uur.
* 2 september
* 7 oktober
* 4 november
* 2 december
* 6 januari
* 3 februari
* 2 maart
* 6 apri
* 4 mei
* 1 jun
* 6 juli

Live dagen in Wijchen op zondagen van 09.30 – 17.00 uur
* 15 september 2019 – positieve psychologie
* 20 oktober 2019 – waardering
* 24 november 2020 – leven in het moment
* 19 januari 2020 – onbevangenheid
* 23 februari 2020 – authentieke keuzes maken
* 29 maart 2020 – lefspieren trainen
* 17 mei 2020 – liefde als levenshouding
* 28 juni 2020 – dansen met beren op de weg

Online trainingen:
* Wegwijs in de Wetenschap – vrij in te delen
* Imperfect Onderweg – vrij in te delen (aanrader: augustusmaand)

Extra fysiek reflectiemoment:
Kom gratis meedoen met de Lu Jong Healing yoga lessen op woensdagochtend.
De Tibetaanse healing yoga verlegt de aandacht naar je lijf en masseert interne belemmeringen weg.

Coachingsmomenten met Xandra:
Vrij in te plannen tijdens het thema.
Hiervoor zijn er diverse mogelijkheden op de maandag en/of dinsdag.

Voor jou?
Jij bent je eigen coach en als het nodig is je eigen leraar. Dit geeft je rust en maakt dat je elke dag wint aan innerlijke sterkte. Daar voel je je goed bij. Je merkt dat je steeds meer een morele identiteit aan het creëren bent en tegelijkertijd maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Zodoende worden je eigen gevoeligheden effectief gekanaliseerd en je talenten ingezet om zo de ontwikkeling van medemensen of zelfs van de maatschappij als geheel te bevorderen. Je wilt samen met anderen actief aan de slag zodat je je kunt spiegelen. En je wilt zonder interne belemmeringen jouw levenskunstvaardigheden vergroten zodat het streven wegvalt en je simpelweg kunt rusten in zijn.

Eerst meer weten? Neem contact met me op

Vier karakteristieken van een alledaagse held
Waar denk jij aan bij het woord Held? Aan iemand die moedig is? Dapper? Met superpowers waar niemand tegenop kan?[...]
Kun je als HSP’er geen verwachtingen hebben?
Mijn hoofd staat nooit stil. Ik denk, bouw bruggen, voer gesprekken in mijn hoofd. En ik dagdroom. Ik denk dat[...]
Het leven is een spel
Ze staat tegenover me. Een nieuwsgierige blik in haar ogen. De houding voorovergebogen met een lichte glimlach om haar lippen. Ik[...]