Anders zijn, anders voelen. Een thema voor veel mensen die ik spreek. De kans is groot dat dat ook voor jou zo is. Enerzijds zijn de mensen die ik tegenkom vaak trots op hun anders zijn, maar anderzijds worstelen ze ook met acceptatie door anderen (die raar kijken als je afwijkt). En dus hebben ze mogelijk toch de neiging om zichzelf zo te presenteren dat het de ander wel schikt. Waardoor de echte vette power die voortkomt uit eigenheid weer afgezwakt wordt. Een mooi dilemma, vindt je niet?

Wat je ook van je ‘anders zijn’ vindt, duidelijk is wel dat de one-size fits all methodiek niet voor jou werkt. Dat weet je. Dat voel je. Kiezen uit rijtjes voelt ‘plat’ en niet-jij. Een standaard trucje om tot een keuze te komen voelt manipulerend. Dat geeft geen ruimte. Ondersteund niet het gevoel van vrijheid waar je juist naar opzoek bent. 

Maar als jij geen one-size-fits-all versie bent… gaan de normale strategieën en oplossingen dan voor je werken?

Tromgeroffel……………….

Nee, natuurlijk niet! Jij bent geen standaard 12 in een dozijn mens. En dus werken de standaard vragen ook niet voor je. Doorzie je de coaching voordat je het ondergaan hebt, en weet je al wat de uitkomst van je test mag zijn nog voordat je jouw antwoorden op vragen hebt opgeteld.

Het leven kán nu eenmaal niet van buiten naar binnen geleefd worden wanneer je een intens levend creatief wezen bent. Een persoon die de wereld beleeft via al haar zintuigen. Die bruggetjes en verbindingen ziet voordat de wereld ze zelfs maar heeft uitgestippeld en die altijd en eeuwig oplossingsgericht te werk gaat.

Het enige wat voor je werkt is werkelijk gaan weten wie je bent. Hoe jouw kern in elkaar zit. En dáár je keuzes in werk en bedrijf op afstemmen. Daar je strategieën op gaan baseren. Weten waar je van gaat stralen. Weten waar je boos van wordt en wat je zou willen veranderen in de wereld. Kortom: weten wat je te doen hebt. Mag daarnaar gezocht worden op niet-standaard wijze? Creatief? Explorerend? Door te ervaren? Door te doen? Mag je jezelf verrassen door je antwoorden? Ontroerd door dat wat je altijd al was?

 

De tekst gaat verder onder het plaatje

Jezelf toestaan jouw leven te leven. Permissie geven anders te zijn. En vanuit dat ‘anders’ een unieke bijdrage te leveren aan het geheel. Geloven dat er mensen en organisaties zijn die hierop zitten te wachten. Je ogen openen voor wat al is. Kiezen voor jóúw leven. Besluiten te kiezen voor leven met lef, lol en liefde. Dromen zo waar laten worden dat ze het waar zijn ervoor te gaan. Niet wachten tot iemand je uitnodigt maar er zelf vol voor gaan. Leiderschap tonen.

We zijn voor zoveel meer geboren dan een gemiddeld leven. Ook jij weet donders goed dat voor jou en je klanten de wereld is weggelegd. Een wereld die ze al konden voelen en ervaren nog voordat ze als baby voor de allereerste keer hun ogen opendeden. Normaal en standaard hoort niet in jullie woordenboek. En dus mag je ánders. Van binnenuit. Met liefde. Heel veel liefde. Afstemmen op wat je het liefste wilt. Het mag. Het kan. De wereld stroomt over van overvloed. Van mogelijkheden. Je mag ze alleen wel leren zien.

Wat is jouw verlangen? Waar dromen je klanten van? Durf jij hen voor te gaan in grootsheid? Pas wanneer jij erop kunt vertrouwen kunnen zij op jou bouwen. Dan is in jou de combinatie van kracht en kwetsbaarheid. Dan weet je dat in jou het begin en einde van de zoektocht te vinden is. En durf je de reis ook met anderen aan te gaan. In evenwicht tussen dienstbaarheid en impact. Gun de wereld goud!

—————————

In het Lef om te Stralen leer je de technieken om te leren vertrouwen op wat je te doen hebt hier. Leer je hoe je je missie kunt leven. Niet denkend vanuit banen of kansen, maar vanuit doen en ontdekken. Vanuit het principe dat je het je ziel gunt om hierin te groeien, te ontwikkelen. Zodat je bij kunt dragen met je fantastische werk. Meer impact kunt maken. Voorbij angsten. Vertrouwend op intuïtie. Zichtbaar durft te zijn. We zijn allemaal anders, niemand is gelijk. Hou jij niet van standaard lijstjes en methodes? Heb jij het Lef om te Stralen? En gun je het jouw klanten ook? Schrijf je in voor de volgende opleiding!

 

Xandra van Hooff

Xandra’s werk gaat over acceptatie en overvloed. In haar bedrijf GaveMensen geeft en deelt ze kennis uit de diepere verwerking als kern van hoogsensitiviteit en openheid voor ervaringen voortkomen uit overexcitabilities. Ze vertelt waargebeurde verhalen waarin kleine details worden uitvergroot en wijst je precies op de aspecten van je leven waar groei mogelijk is. Xandra vertrouwt erop dat altijd alles goed komt, zij houdt er niet van risico’s te nemen maar laat zich ook nooit tegenhouden door ‘ja, maar’ en ‘wat als’-gedachten om haar dromen te verwezenlijken. Deze can-do mentaliteit zien we terug in de opleidingen Moed om te Falen & Lef om te Stralen. Hierin leer je ruimte maken voor jouw ongetemde binnenkant zodat creativiteit, gekkigheid, speelsheid en de levenslust weer volop kan stromen! Xandra wijst je in haar jaartrajecten op de lessen die je in je leven hebt mogen leren, maar waar je de vruchten nog niet van hebt geplukt. Dankzij haar vergrootglas kun je dit nu integreren en echt eigen maken. Laat deze energie in je voordeel werken en neem je jouw stap met positiviteit en het vertrouwen in een gunstige afloop. Klik op het menu hierboven voor het aanbod.