Gaan bij jou ook de haren in je nek omhoog staan wanneer je hoort over assertiviteitstraining? Dat is niet vreemd, want heel veel trainingen op dit gebied sluiten gewoonweg niet goed aan op wat hoogsensitieve mensen nodig hebben. En dat terwijl jouw klanten echt wel wat zouden kunnen leren over grenzen stellen, nee zeggen en opkomen voor zichzelf.

Maar bij zo’n algemene training? Wel…. Natuurlijk doen ze wat inzichten op, leren het een en ander over gedrag en krijgen hoop op verandering in de toekomst. Maar de gedroomde transformatie blijft achterwege. Niet dat ze overigens klagen na afloop hoor, maar laaiend enthousiast zijn ze ook niet. Het is meer dat áls ze er al over zouden spreken, ze het hebben over een mwah-traject en een mwah-coach.

Dit is niet waar je als HSP-coach van droomt, toch? Je wilt geen mwah-coach zijn, maar een wow-coach. Je wilt geen ‘algemene waarheden’ verkondigen, maar een transformatie teweegbrengen. Je wilt voor je klanten meerwaarde creëren, zodat ze na afloop van het traject kunnen zeggen dat ze in staat zijn authentieker te leven en hun gewenste leven binnen handbereik ligt.

Ik ben ervan overtuigd dat jij al veel in je mars hebt om dit te kunnen! Je ontvankelijkheid voor je omgeving maakt dat je goed aanvoelt waar de kracht van je klant ligt, wat deze nog te leren of te ontwikkelen heeft. Je kunt goed luisteren en aansluiten bij de behoefte van de ander. Maar dan: hoe zorg je ervoor dat je je klant datgene leert wat hij te leren heeft en daarmee zijn doelen bereikt? Hoe creëer je die transformatie waarmee je de verwachtingen van je klant overtreft en jij het niveau van de gemiddelde coach overstijgt?

Dit is precies wat je leert in deze opleiding. In een intensieve opleidingsretraite van 8 dagen leer je hoe je als HSP-coach de juiste houding, benadering en interventies inzet om een doorbraak te creëren bij je klant. Hoe je voorbij hoofd-weten (inhoudelijke kennis en inzicht) je intuïtie en creativiteit inzet en daarmee dit ook voor je klant mogelijk maakt. Zo komt je klant dicht bij zijn ware identiteit en vindt antwoorden op de vragen als: Wat voel ik allemaal? Hoe reageer ik? Hoe behoud ik ruimte voor mezelf en de ander in conflictsituaties? Hoe zeg ik nee? Wat is de moeite waard om te willen? Hoe maak ik dat waar?

Deze opleiding gaat verder waar andere opleidingen stoppen. Voorbij het verkennen van je lichaam en emoties en het in kaart brengen en uiten van behoeften, ga jij leren om beweging in gang te brengen, precies op het punt waar je klant is vastgelopen. Met interventies die vrijheid bevorderen, plezier garanderen en een beetje luchtigheid in het onderwerp blazen. Door middel van gebruikte technieken uit embodiment en fysiek theater, waardenopstellingen en vele andere technieken, breng jij je coaching tot een hoger niveau, met meer diepgang en effect.

Wat biedt dit programma?

De vaardigheid om gevoelens en gedachten uit te drukken, terwijl je rekening houdt met de mening van anderen, noemen we authenticiteit. Door je te verdiepen in, en te trainen op autonomie en verbinding, leef je zelf niet alleen authentieker, je kunt je klanten ook beter helpen met deze vraag. Zij staan hierdoor niet alleen dichter bij zichzelf, maar worden ook gelukkiger in hun leven en werk.

Authenticiteit is een verzameling van dagelijkse keuzes. Het doorvoelen van de implicaties van kleine dagelijkse keuzes is in het leven soms moeizaam. We denken dan 'ach.. voor deze éne keer..' en maken ons niet druk om wat er gebeurd. Op het toneel ontdek je echter al snel of de keuzes die je maakt passend zijn voor jouw rol, maar ook - en dat is het meest belangrijke - voor jou als persoon. Zo ontdek je door je creatieve en flexibele spel heen, na veel proberen en oefenen, de rode lijn die overal doorheen sijpelt en waarmee jij, op wat je ook doet of laat, jouw eigen stempel drukt. Die ontdekking helpt je sterker te staan en jezelf nog meer uit te dragen, zowel in spel als in je eigen leven. Dat dit spannend is - en blijft - ontkennen we overigens niet. Lees deze blog van Xandra maar eens.

Op het toneel lijken we ons best te moeten doen, willen we reacties bij het publiek uitlokken, horen dat we het goed deden. Gewoonweg alleen maar aanwezig zijn op het podium, zonder iets te doen of te zeggen is dan ook een ongelofelijke uitdaging. In dit rustpunt waar spanning en ontspanning, binnen en buiten, aarden en activering elkaar ontmoeten, is een lijfelijke ervaring voelbaar. Een fysiek actieve houding die jouw kwaliteit van aandacht helemaal naar het hier en nu brengt. Het is in dit punt gelegen waar vrijheid, rust en creativiteit elkaar ontmoeten en je ontdekt dat door minder te willen (bereiken), er vanzelf meer impulsen ontstaan. 

Je leert:
* Creatieve manieren om aandacht te geven aan gevoelens en behoeften
* Interventies om anderen vanuit onafhankelijkheid keuzes te laten maken
* Momentum inzetten als tool voor verbeelding, verwoording en verwondering
* Beter zicht op onderliggende conflicten in stress en conflictsituaties
* Aanvaarding van fysieke gevoelens en emoties. Een verdiept toelaten van wat is
* Interventies om 'onder de waterlinie' te trainen op meer persoonlijk leiderschap
* Verbale en non-verbale communicatie in grenzen en assertiviteit

Hoe zou het zijn als jouw klanten zouden voelen wat er gebeurt in contact met een ander? Op dezelfde manier als ze kunnen verkennen hoe de sneeuw kraakt onder hun schoenzolen als ze buiten lopen of wanneer ze de smaak van bosbessen proeven in de nazomer. Tijd nemen om de ander waar te nemen, te ervaren welke sensaties dit oproept. Niet automatisch snel reageren, maar de tijd nemen om bewust te worden van wat er vanbinnen te voelen is, terwijl ze bij een ander zijn. 

Tijdens de retraite houden ons bezig met speelsheid, benaderen we falen of verdriet op een luchtige manier en verleggen we de focus van gewoonte naar dwalen, van oordeel naar relatie, van daar naar hier en van later naar nu. Hierdoor krijgen creatieve processen ruim baan, geven we expressie aan emotie en koesteren we verbeelding. Door verbinding te maken met onze speelse geest, kunnen we in onszelf en elkaar het hart ontwikkelen en ondersteunen om te zijn wie we werkelijk zijn, om het leven en onszelf te vertrouwen. Wijze levenslessen die jij weer doorgeeft aan jouw klanten. 

Ik ben Xandra en volgens mij ben ik een standaard doorsnede "HSP'er die het lastig vond grenzen aan te geven, zonder problemen 'nee' te zeggen of te voelen dat ik gelijkwaardig en authentiek kon communiceren. Hoewel ik allang alles had geleerd en wist hoe ik e.e.a (niet meer) moest doen... lukte het me in de praktijk vaak niet. Totdat ik de technieken toe ging passen die ik je in deze opleiding leer. Deze handvatten veranderden vanaf dat moment mijn complete leven.  Het is dan ook mijn expertise de wetenschappelijke kennis van innerlijke processen bij gevoelige slimme mensen om te zetten in bruikbare modellen. Ik neem je graag mee op deze unieke reis!

Waar?

We zijn te gast bij Maasdijk 5 (Villa Levenslicht) in de buurt van Ravenstein. Joanika Ring schrijft hierover: 'Dit pand is ingericht als prikkelvrije omgeving, bedoeld om echt tot rust te komen. Tussendoor is het elke dag mogelijk om heerlijk te gaan wandelen in het aangrenzende natuurgebied Keent, een beschermd gebied waar wilde buffels en paarden vrij mogen rondlopen.' Klinkt heerlijk, toch? En kijk de prachtige foto's eens! 

Voor wie?

HSP- en HB-coaches die werken met thema's als authenticiteit, grenzen, assertiviteit en geweldloze communicatie. Voor therapeuten die, naast hun huidige aanpak, op zoek zijn naar een actieve manier om gedrag zichtbaar te maken of te trainen. 

Data

In de week tussen Hemelvaart en Pinksteren 2019.

De afgelopen jaren heb ik briljant veel geleerd over het uitleven en vormgeven van emoties in relatie tot de ander, over hoe we als hoogsensitief mens op zoveel laagjes tegelijkertijd voelen en hoe we daar vorm aan kunnen geven. Ik heb inmiddels zoveel ideeën, dat het genoeg is voor een 8-daagse in 2019. Ik stuiter van ongeduld. Wil jij - naast alles wat het voor je klanten gaat opleveren - een suddermomentje waarin we onze durf gaan aanmoedigen, onze dwalingen verkennen en ons begeven op een pad waar we ons nog nooit eerder bevonden? Durf jij al improviserend jezelf beter te leren kennen? Schrijf je dan in voor deze opleiding!

Kosten

Prijs van deze opleidingsretraite is 2495 euro incl. overnachtingskosten op een meerpersoonskamer. De opleiding is deels vrijgesteld van btw en is inclusief een uitgebreide opleidingsmap. Gedurende opleidingsdagen wordt voor koffie/thee, fris en maaltijden gezorgd. 

Inschrijven

Deze opleiding is inclusief een uitgebreide opleidingsmap. De maaltijden verzorgen we gezamenlijk. Je blijft overnachten en leeft 8 dagen intensief in een kleine groep, zodat het rendement van deze opleiding ongekend hoog is. 

Er kunnen maximaal 8 mensen deelnemen aan de opleiding. Schrijf je hier in voor de opleiding om je plek te verzekeren. Neem contact met ons op voor een telefonische afspraak.


10%
plekken gevuld
Hoofd uit, lijf aan…
Twee mensen voor me. De ene met haar tong uit haar mond en keihard ‘urrgghhh’ roepend, de ander verwonderd, verbaasd[...]
In de ongemakkelijke momenten, daar wordt het interessant!
"Niet ontwijken Xandra, ga het aan!" Het commentaar van mijn improvisatie docente leek na te galmen in mijn oren. Bijna[...]
De paradox van gezien worden en verlangen
Ik ben speciaal Dat dacht ik als kind. Of misschien hoopte ik het alleen: ooit zou de wereld vast wel[...]

Wil jij het liefste ook alles? Bij de GaveMensen clan horen? Freewheelen met je passie, je toekomst tegemoet. Wil jij geen opleiding prefereren omdat je voelt dat kiezen verliezen is? Kijk dan eens naar ons VIP-traject. Een traject zo gaaf dat je alles krijgt wat we aanbieden. En nog een beetje meer!