Jij bent
Jij bent iemand die altijd onderweg en lerende is, ondertussen alles verbindend met de dagelijkse realiteit. Voor wetenschappelijke publicaties draai jij je hand niet om en je vraagt je vaak af waarom alles zo ver vereenvoudigd moet worden. Een kanjer in z’n vakgebied, dat soms moeilijk is te definiëren, omdat de reikwijdte ervan zo breed is. 

Jij zoekt
Jij zoekt verdieping, voorbij de pasklare antwoorden. Een plek waar verschillende visies en standpunten naast elkaar worden gezet. Met name op het gebied van de invloed van genen, opvoeding en omgeving in combinatie met hoogsensitiviteit of sensitieve begaafdheid (overexcitabilities en het werk van Dabrowski). En dat het liefst in een groep met medecursisten die net zo gedreven zijn om te leren en je vragen kunnen waarderen.

Wij bieden
Wij bieden een opleiding die je aan het denken zet, met invalshoeken vanuit de (neuro)psychologie, sociologie en biologie. Bruggetjes en verbanden tussen diverse onderzoeken. Antwoorden die nieuwe vragen oproepen. Heel veel oefeningen en tekst in lekker dikke mappen. 

Waardoor jij 
Waardoor jij het gevoel ervaart van ‘na de grote schoonmaak’. Je hebt hard gewerkt en geniet van het resultaat. Oude zaken zijn afgestoft en kritisch bekeken. Nieuwe pronkstukken heb je toegevoegd. Je ervaart overzicht. Structuur. Een kloppend plaatje. En dat geeft rust. Kom maar op. Jij bent er klaar voor!

Dit is jouw opleiding!

De opleiding De Psychologie van Hoogsensitiviteit is de meest uitgebreide opleiding op het gebied van hoogsensitiviteit in Nederland. In zestien lesdagen ontdek je alle facetten van HSP, ben je op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen en zet je je kennis en kunde om in jouw eigen interventie. 


Omdat we onze kennis graag up-to-date houden, zijn onze trajecten altijd wetenschappelijk onderbouwd met de nieuwste inzichten. We beschikken over een registratie in het CRKBO, waarmee we voldoen aan de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs. Daarom kunnen we onze opleidingen en masterclasses BTW-vrij verzorgen en factureren. Lees hier als je benieuwd bent hoe de opleidingstrajecten beoordeeld werden.