Je bent anders dan anderen. Misschien noem je het hoogsensitiviteit, hooggevoeligheid of begaafdheid. Maar goed, liever geef je het eigenlijk geen naam. Je wilt geen eigenschap, sticker of omschrijving want die heb je nergens voor nodig. Liever wil je gewoon jezelf zijn. Stoer, stoutmoedig en puur. 

Je bent een waarheidsstrijder, visionair, dappere generaal, gedurfde pionier en bovendien erg ondernemend. Je bent de eerste die vragen heeft, hoewel je ze misschien niet altijd als eerst hardop uitspreekt. Je leest boeken, vaak meerdere tegelijkertijd. Boeken waar je kriskras doorheen gaat, van achter naar voren en weer terug, de informatie opslurpend en elke keer weer nieuwe inzichten en verbanden ontdekkend. Beduimelde boeken met strepen onder de tekst en aantekeningen in de zijlijn (als je durft, want wellicht ben jij juist ultiem zuinig op deze schatten).

Je wilt begrijpen hoe de menselijke geest werkt, hoe persoonlijkheid en positieve ervaringen op elkaar inwerken. Je begrijpt dat je geen grotere gelijkwaardigheid in de wereld kunt bewerkstelligen dan de individuele verschillen tussen mensen te koesteren en eren en de omstandigheden creëren waarin ze floreren. Je kijkt reikhalzend uit naar een wereld waarin iedereen zijn vaardigheden kan testen, uitproberen en ontwikkelen. Je laten het onmogelijke gebeuren op basis van jouw passie. 

Wat je wilt met de wereld
Dus je probeer jij bij te dragen aan een warmere omgeving. Een wereld waarin vooruitdenken gewaardeerd wordt, elkaar zien vanzelfsprekend is en emoties je de weg mogen wijzen. Je wilt staan voor wie je bent en op zachte wijze een verschil maken. Je wilt serieus met nascholing of juist jezelf aan de slag, maar dan wel op een manier die goed voelt. Dus zoek je naar datgene wat echt bij je past. Waar je de diepte in kunt, waar je uitgedaagd wordt zaken op jouw manier aan te pakken. 

Als bovenstaande op jou van toepassing is dan is GaveMensen voor jou misschien wel het juiste adres. Ik geef je geen standaard stappenplan, laat je niet ‘dé manier zien om iets uit te leggen’. Daar geloof ik niet in. Ik geef je de theorie én manieren om deze te transformeren naar jouw eigen werkwijze. Ik geloof in mensen die weten waar ze het over hebben en die vanuit die ervaring levenslessen doorgeven. Daarom werk ik in kleine groepen. Zodat ik je echt álles kan geven wat ik heb. En jij mag ervaren en leren wat je te leren hebt. Om vervolgens met je geleerde lessen de wereld in te trekken. 

Samen anders
De opmerking "Wow, wat een fijn papier gebruiken jullie voor de cursusmap!" horen we uit veel monden van onze cursisten. Een opmerking die niet geheel alledaags is. Een kleine aanwijzing naar de eigenheid en toch ook hun gelijkheid. Het is niet het enige waar ze zichzelf in elkaar herkennen. Onze cursisten zijn gave mensen die overlopen van empathie en met name opvallen door hun humor en een hoofd dat alle kanten op kan denken.

Wat kun je dan bij GaveMensen?
Wellicht heb je maar 3 dagen de tijd voor een opleiding omdat jouw leven te vol is met alles dat je leuk vindt en je nog wil. Dat snappen we en als dat zo is, dan is de masterclass misschien een uitkomst voor je. Maar je begrijpt ook dat échte diepgang tijd vraagt. En dat is wat je bij mij vindt. Degenen die voor ons hebben durven kiezen (wat al best een ding is want tijd voor jezelf is ook belangrijk) vonden met name dat de sfeer zo verfrissend prettig. En hoe heerlijk het is om samen te zijn met gelijken, met mensen die je begrijpen zonder woorden en waar je helemaal jezelf bij kunt zijn, en daar te ontdekken en te leren... Als je kiest voor iets bij GaveMensen, weet dan dat je dat bij ons helemaal mag zijn, bij al onze dagen, opleidingen en trajecten. Herken jezelf, erken jezelf, en leer wat er te leren is. Wees welkom.