De opmerking "Wow, wat een fijn papier gebruiken jullie voor de cursusmap!" horen we uit vrijwel alle monden van onze cursisten. Een opmerking die niet geheel alledaags is. Een kleine aanwijzing naar de eigenheid en toch ook hun gelijkheid. Het is niet het enige waar ze zichzelf in elkaar herkennen. Onze cursisten zijn gave mensen die overlopen van mededogen en empathie maar met name opvallen door hun humor en een hoofd dat alle kanten op kan denken.

Het zijn de waarheidsstrijders, visionairs van de toekomst, dappere generaals, gedurfde pioniers, ondernemers, experts in het gebruik van accurate informatie. Ze zijn de eersten om vragen te stellen en naar antwoorden te zoeken. Mensen die geen boek netjes van voor naar achter doorlezen, maar zeven boeken tegelijkertijd op hun nachtkastje hebben liggen. Boeken waar ze kriskras doorheen gaan, van achter naar voren en weer terug, de informatie opslurpend en elke keer weer nieuwe inzichten en verbanden ontdekkend. Beduimelde boeken met strepen onder de tekst en aantekeningen in de zijlijn (als ze durven, want soms zijn ze ook juist ultiem zuinig op hun schatten).

Hun interesse houdt verband met het begrijpen hoe de menselijke geest werkt en persoonlijkheid en positieve ervaringen op elkaar inwerken. Het zijn de mensen die begrijpen dat je geen grotere gelijkwaardigheid in de wereld kunt bewerkstelligen dan de individuele verschillen tussen mensen te koesteren en eren en de omstandigheden creëren waarin ze floreren. Ze kijken reikhalzend uit naar een wereld waarin iedereen zijn vaardigheden kan testen, uitproberen en ontwikkelen. Ze laten het onmogelijke gebeuren op basis van hun passie. 

Mensen die maar 3 dagen hebben voor een opleiding omdat hun leven te vol is met alles dat ze leuk vinden maar die ook begrijpen dat échte diepgang tijd vraagt. En als ze er dan voor hebben durven kiezen (wat al best een ding is want tijd voor jezelf is ook belangrijk) is met name dat de sfeer zo prettig is in de opleidingen. En hoe heerlijk het is om samen te zijn met gelijken, met mensen die je begrijpen zonder woorden en waar je helemaal jezelf bij kunt zijn....