De opleiding ‘psychologie van hoogsensitiviteit’ is een eenjarig diepgaand opleidingstraject tot hoogsensitiviteitsexpert op HBO+ niveau. Geschikt voor deskundigen die reeds langere tijd werkzaam zijn met hoogsensitieve mensen en een aanvullend programma zoeken ter verdieping van hun eigen professionaliteit. Zij willen vanuit de fundamentele wetenschappelijke principes over sensitiviteit, emoties en ontwikkeling, in staat zijn om creatief hun eigen ‘tools’ te ontwikkelen en aan te passen aan de situatie. Dit kan alleen als je werkelijk het proces van je HSP cliënt of leerling begrijpt en overziet. Vanaf de eerste module ga je met de theorie interactief en ervaringsgericht aan de slag, waardoor je direct inzicht verkrijgt én leert toe te passen. 

Jij bent (net zoals onze andere cursisten) al langere tijd bekend met hoogsensitiviteit. De boeken hierover bieden je weinig nieuws meer. Je merkt dat de oplossingen die geboden worden niet altijd toereikend zijn. Niet voor jou en niet voor de mensen waar je mee werkt. Intuïtief ben je in staat om de benodigde diepere laag aan te boren. Maar je zoekt woorden voor wat je doet, om zo uit te leggen aan anderen waarin jij het verschil maakt en ook om een tegengeluid te geven aan de ‘ik ben hoogsensitief en heb daarom last van omgevingsprikkels’ beweging. Jij ziet hoogsensitiviteit als een andere manier van in het leven staan. Niet an sich ‘beter’, maar wel verschillend. Jij gelooft net als wij in geheeldenken in plaats van heeldenken. Met hoogsensitieve mensen is immers weinig mis. 

Jij smult van theorieën en verbindingen hiertussen. Nieuwe benamingen vanuit een andere invalshoek. De brug tussen de laatste wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van HSP en stress. De disbalans in het zenuwstelsel, omgevingssensitiviteit en de daarbij betrokken genen. De relatie tussen biologie, neurologie en onze sociale emoties, mindset, attributiestijlen en geleerde hulpeloosheid. In deze opleiding komt dan ook veel aan bod. Het sociale brein wordt besproken, evenals multifaced sensitivity en interactiestatus, waardoor patronen in inter- en intrapersoonlijke communicatie helder worden. Via diverse ontwikkelingsmodellen, spiral dynamics en de theorie van positieve desintegratie duiken we de morele ontwikkeling en daarmee de opbouw, relaties en knelpunten tussen de verschillende sociale emoties in. Het komt weer bij elkaar wanneer we kijken naar sensorische onder-of overprikkeling, trauma, de overeenkomsten en verschillen tussen hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid, o.a. vanuit de overexcitabilities, maar ook Sensorische Integratiestoornis, autisme, borderline en AD(H)D. Tot slot krijg je als deelnemer een Toolbox voor veerkracht van waaruit je leert de zeven transdiagnostische factoren (communicatieproblemen, piekeren, faalangst etc etc) te voorkomen met (preventieve) technieken.

Deze opleiding pakt de uitdagingen voor hoogsensitieve mensen (kinderen, jongeren en volwassenen) aan vanuit de kern: de diepere verwerking van prikkels. Dit uit zich onder andere in het analyseren van status en verbinding in sociale situaties en het eigen aandeel daarin. Vanuit de gedachte dat gedrag niet gaat om ‘wat’ mensen doen maar om ‘hoe’ ze zaken proberen voor elkaar te krijgen, duiken we met sociale emoties als basis de diepte in.  Kortom: een veelomvattende opleiding. Eentje waar je je tanden in mag zetten. Qua tijd, qua eigen ontwikkeling én qua diepang. 

Waar de meeste opleidingen stoppen gaan wij door!

In een jaar tijd leer je anders naar interactie kijken en daardoor de uitdagingen die sensitieve mensen ondervinden in hun leven van binnenuit begrijpen. Enkel vanuit jouw eigen gevoel bij verbinding en status kun je starten om het proces in de vingers te gaan krijgen. In jezelf vind je de gevoelens die met het diepere doordenken gepaard gaan. En daar vind je ook de sleutel om ermee te dealen en te leren om als sensitief mens gelukkig en succesvol door het leven te gaan.

Oefeningen en technieken zetten we ondersteunend in, om de theorie eigen te maken en deze te doorleven. Na de opleiding ben je daarom in staat je eigen materiaal en methodieken te verzamelen of je reeds gevulde rugzak met meer impact in te zetten. Om dit te doen gaan we ook aan de slag met jou. Want jij bent de allerbelangrijkste schakel op weg naar de ander!

Deze integrale opleiding is aanvullend op een (ped)agogische opleiding en praktijkervaring. In de opleiding wordt een hoge mate van zelfstudie gevraagd. 

Het is mijn expertise de wetenschappelijke kennis van innerlijke processen bij gevoelige slimme mensen om te zetten in bruikbare modellen zodat je jezelf in kunt zetten als grootste kracht. Gedurende de opleiding krijg je toegang tot de Toolbox voor Veerkracht. Een goudmijntje waarin ik mijn beste oefeningen uit de afgelopen jaren voor je verzameld heb. In de 4 dagen supervisie die je krijgt, nemen we deze graag met je door. Zo vorm je -samen met de inhoud van de opleiding- jouw unieke eindproduct, interventie of lessenserie zodat je uiteindelijk een hoogwaardig product hebt waar je mee aan de slag kunt.

   

Van HSP deskundige naar expert, dat traject begint hier!

   

Volledig verzorgde opleidingsdagen (regio Nijmegen) van 9.30-17.00 uur

11 okt 2018

Hoogsensitiviteit 1

Uitdieping van het HSP concept

12 okt 2018

Hoogsensitiviteit 2

Stand van zaken in de wetenschap

22 nov 2018

Stress & interventies 1

Stress en omgevingsgevoeligheid

23 nov 2018

Stress & interventies 2

Toolbox (preventieve) interventies

21 dec 2018

Supervisiedag 1

Toolbox voor veerkracht 1 & 2

10 jan 2019

Sociale emoties & sociaal contact 1

De kracht van kwetsbaarheid 

11 jan 2019

Sociale emoties & sociaal contact 2

Neurobiologie van HSP

08 feb 2019

Supervisiedag 2

Toolbox voor veerkracht 3, 4 & 5

21 feb 2019

Ontwikkelingspsychologie 1

Div. modellen (oa Spiral Dynamics)

22 feb 2019

Ontwikkelingspsychologie 2

Theorie van positieve desintegratie

22 mrt 2019

Supervisiedag 3

Toolbox voor veerkracht 6 & 7

04 apr 2019

HSP en differentiaaldiagnostiek 1

Hoogbegaafdheid

05 apr 2019

HSP en differentiaaldiagnostiek 2

Autisme, ADHD, SI e.a.

03 mei 2019

Supervisiedag 4

Toolbox voor veerkracht 8 & 9

16 mei 2019

Integratie en examinering 1

Schriftelijke examinering

17 mei 2019

Integratie en examinering 2

Eindpresentaties

28 juni 2019*

Diploma uitreiking

Diploma uitreiking in de avond

Kosten voor de opleiding

De kosten voor deze BTW vrijgestelde opleiding bedragen € 3.850,- per persoon. Betaling in vier termijnen is mogelijk. Bij inschrijving voor 1 augustus 2018 geldt de vroegboekkorting van 10% en betaal je 3500 euro.

De opleidingsprijs is inclusief uitgereikte lesmaterialen, begeleiding/ supervisie en examen. Voor koffie/thee, fris en een uitgebreide broodjeslunch gedurende opleidingsdagen wordt gezorgd. Na behalen van de opleiding is er de mogelijkheid voor gratis vermelding op de website. 

Inschrijving

Voor deze opleiding kun je je vanaf heden inschrijven. Geef via onderstaande link je gegevens door of vraag de studiegids aan voor meer informatie.

De scholing Master of Emotions is SKB-C.4 geaccrediteerd voor SBU 240, EC’s 8,6 door de stichting keurmerk beroepsscholingen (SKB) in de psychosociale complementaire gezondheidszorg. 
Deze opleiding is in 2017 geaccrediteerd door het lerarenregister. Helaas heeft dit register momenteel een stop en kunnen nieuwe opleidingen niet ingevoerd worden. Zodra dit mogelijk is zullen we de accreditatie van Master of Emotions ook voor 2018 aanvragen.

Informatie & Inschrijven

Opleiding (met vroegboekkorting 3500,- / 4x 875,-) inclusief

  • 16 opleidingsdagen van 9.30 - 17.00 uur
  • Uitgebreide map met lesmateriaal (>800 blz)
  • Examinering en mogelijkheid tot herkansing
  • Lunches tijdens opleidingsdagen
  • Certificaat en registerpunten 
  • Map met opleidingsmateriaal.


Accreditaties onder de oude opleidingsnaam 'Master of Emotions'


Lerarenregister 
2017-2018
Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering leraren
240 RU
Registerplein
2017-2018
Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering aandachtsfunctionarissen & cliëntondersteuners
240 registerpunten
Registerplein
2017-2018
Opleidingstrajecten Maatschappelijk werk en Opleidingstraject Sociaal Agogen
18,25 registerpunten
SKB-C
2017-2020
Stichting Keurmerk Beroepsscholingen in de psychosociale complementaire gezondheidszorg SKB-C.4
SBU 240, EC's 8,6
Stichting Kwaliteitsregister Jeugd
2017-2020
Opleidingstraject Jeugdzorgwerker voor 240 geaccrediteerde punten.
240 geaccrediteerde punten