Vroeger geloofde ik dat talent datgene is waar ik goed in ben. En persoonlijk vond ik dat een lastig begrip, ergens ‘goed in zijn’. Voordat ik de groei-mindset leerde kennen geloofde ik dat ik er dan ook nog eens altijd goed in diende te zijn en dat het ook erkent diende te worden door iedereen in mijn omgeving. Een lastige zo niet onmogelijke opgave om via deze weg op zoek te gaan naar je vele talenten. 

Jouw talent is echter niet per definitie ‘dat wat je al altijd 100% goed doet’. Jouw talent is:
– datgene waarmee je je onderscheidt van anderen
– iets wat je in kunt zetten om ‘de maatschappij’ een beetje beter te maken
– een kwaliteit waar je je blijvend voor in wilt zetten deze te verbeteren

Je kunt je talenten enkel volledig ontplooien wanneer je uitdagingen aangaat en openstaat voor ervaringen. Wees niet bang jezelf te laten raken. Het gevoel van ‘flow’ waar zovelen naar zoeken is immers geen ‘langzaam deinen in zekerheid’ maar juist vergelijkbaar met een tennisspel met een tegenstander die aan je gewaagd is. Iemand waarvan je kunt winnen of verliezen. En juist doordat de kans bestaat dat je een keertje ‘faalt’, daag je jezelf uit het beste in jezelf naar boven te halen en kun je helemaal opgaan in datgene wat je aan het doen bent. Met al je passie, energie en plezier.

Jouw passie, jouw vuur heb je nodig om ergens voor te gaan. Probeer maar eens ‘ongemotiveerd een marathon te winnen’… Je snapt dat dit niet kan! Zodra jouw vuur wordt aangewakkerd en je van daaruit gaat handelen dan gebeuren er wonderen. Deze bezieling en jouw talent wakkeren het innerlijke vuur aan, dat je de energie geeft om aan jouw toekomst te werken!

Xandra van Hooff

Xandra’s werk gaat over acceptatie en overvloed. In haar bedrijf GaveMensen geeft en deelt ze kennis uit de diepere verwerking als kern van hoogsensitiviteit en openheid voor ervaringen voortkomen uit overexcitabilities. Ze vertelt waargebeurde verhalen waarin kleine details worden uitvergroot en wijst je precies op de aspecten van je leven waar groei mogelijk is. Xandra vertrouwt erop dat altijd alles goed komt, zij houdt er niet van risico’s te nemen maar laat zich ook nooit tegenhouden door ‘ja, maar’ en ‘wat als’-gedachten om haar dromen te verwezenlijken. Deze can-do mentaliteit zien we terug in de opleidingen Moed om te Falen & Lef om te Stralen. Hierin leer je ruimte maken voor jouw ongetemde binnenkant zodat creativiteit, gekkigheid, speelsheid en de levenslust weer volop kan stromen! Xandra wijst je in haar jaartrajecten op de lessen die je in je leven hebt mogen leren, maar waar je de vruchten nog niet van hebt geplukt. Dankzij haar vergrootglas kun je dit nu integreren en echt eigen maken. Laat deze energie in je voordeel werken en neem je jouw stap met positiviteit en het vertrouwen in een gunstige afloop. Klik op het menu hierboven voor het aanbod.