De ander zien. Intenties aanvoelen. Erkennen wat de gevolgen zijn van een toekomstige actie. Dit is voor jou een tweede natuur. Het is je vast al eens opgevallen dat het niet zo is dat anderen jou ook automatisch begrijpen. Misschien dat je er zelfs wel eens gefrustreerd over bent, of gaat twijfelen aan jezelf. En die twijfel, dat voel je ook wel, is eigenlijk onterecht. Je voelt vanuit je tenen dat je mooie dingen doet en iets te brengen hebt. Maar het wordt niet altijd gezien...

En nu sta je voor een uitdaging. Om zichtbaar te worden als merk met een missie. Zodat je de kinderen, jongeren of volwassenen die je begeleidt kunt laten voelen hoe mooi ze zijn. Te laten weten dat ze er mogen zijn. Dat de wereld hen nodig heeft. En dat ze daarom zichzelf mogen zijn. Trots mogen zijn. Hun kwaliteiten mogen laten zien. 

Een hoogsensitief mens beleeft de wereld anders. Denkt anders. Beleeft anders. Wil wat anders. De manier waarop je je als HSP’er naar anderen presenteert is daarom logischerwijs ánders dan die van andere mensen. Het is de lastigste, maar óók de mooiste uitdaging te ontdekken wie je bent en in welke richting je jezelf wilt ontwikkelen in de toekomst omdat die vraag je heel dicht bij jezelf brengt.

Je leert in deze opleiding:
* Creatieve manieren waarop jouw klanten ontdekken wat hen anders maakt
* Momentum inzetten als tool voor verbeelding, verwoording en verwondering
* De focus van de ander te richten op de rode lijn in diens verhaal
* Een heldere focus in doelen neerzetten, zodat je klanten bewuste keuzes maken
* Een andere kijk op stresssensaties ontwikkelen
* Richten op zingeving en hoe dat te bereiken

In een intensief programma van 8 dagen leer je hoe je als coach de juiste benadering en interventies inzet om de onzichtbaarheidsmantel van je klanten te laten verdwijnen. Je ontdekt hoe je voorbij hoofd-weten (inhoudelijke kennis) je intuïtie en creativiteit inzet en daarmee dit ook voor je klant mogelijk maakt. Zo komt je klant dicht bij zijn ware identiteit en vindt antwoorden op de vragen als: Wie ben ik? Wat is de moeite waard om te willen? Hoe maak ik het verschil in de wereld? en Hoe maak ik dat zichtbaar aan anderen?

Deze opleiding gaat verder waar andere opleidingen stoppen. Voorbij het verkennen van talenten en competenties en het in kaart brengen van iemands drijfveren, ga jij leren om beweging op gang te zetten, precies op het punt waar jouw klant zichzelf als vanzelfsprekend aanneemt. Door middel van improvisatietechnieken, storytelling, creatieve schrijftechnieken, waardenopstellingen, NLP-interventies en vele andere technieken breng jij je begeleiding naar een hoger niveau, met meer diepgang en effect.

Het is mijn expertise om de wetenschappelijke kennis van innerlijke processen bij gevoelige slimme mensen om te zetten in bruikbare oefeningen. Gedurende de opleiding krijg je de beste oefeningen op het gebied van personal branding, creatieve schrijftechnieken, NLP, coaching, improvisatie en storytelling die ik in de afgelopen jaren voor je verzameld heb. In de training ga je de oefeningen in de vingers krijgen en ben je aan het einde van de opleiding in staat ze doelgericht in te zetten voor anderen!

Sarina bereidt zich voor op de rol als co-trainer in de opleiding ‘Het Lef om te Stralen’. Vanuit haar expertise ‘personeel en organisatie’ heeft zij zich gespecialiseerd tot loopbaan- en talentcoach, met als specialisatie hoogsensitiviteit. Ontwikkeling ziet ze als de reis van ‘wie je denkt te zijn’ naar ‘wie je daadwerkelijk bent’. 

   

Wat biedt dit programma?

Het lef om te stralen is een opleiding waarbij je verandering in het leven van anderen leert creëren op het gebied van zichtbaarheid. Wil jij op een diepgaander niveau kunnen coachen op belangrijke waarden? Een groeigerichte kijk op talenten ontwikkelen bij jouw klanten? Dan is dit programma geschikt voor jou. Jij leert door middel van improvisatietechnieken hoe je met jouw klanten op zo'n wijze kunt werken dat ze als het ware hun hoofd 'uit kunnen zetten', zodat ze dicht bij zichzelf en in een flow kunnen komen. En wanneer ze dat doen, wordt zichtbaar wat voor hen zo normaal en vanzelfsprekend is dat er nooit over gesproken werd. Tot op heden... want jij bezit nu de tools om het onderwerp van gesprek te maken. 

Tijdens de vier tweedaagse programmablokken krijg je vele nieuwe oefeningen, waarmee je gelijk 'in het diepe kunt springen' zonder er te veel over na te denken. En dat precies in díe combinatie, waarbij we van de ene oefening in de andere vallen en we spelen, lachen, schrijven en ontdekken door de dag heen afwisselen.

Blok 1: Alles is van waarde 

Verschillende storytellingtechnieken komen aan bod zoals 'de reis van de held'. Daarnaast werken we improviserend met levensthema's en de wijsheid van dilemma's en problemen. Hoogsensitiviteit wordt als persoonskenmerk nader toegelicht. 

Blok 2: Competenties in het licht van denkstijlen

We ontdekken de denkstijlen achter talenten en de waarde van iemands Freak Factor. Het talentinterview worden ingezet en de persoonlijke WHY ontdekt. We bespreken mindset als blokkerende of activerende manier van kijken naar ontwikkeling.

Blok 3: Drijfveren als motiverende rode draad

Waarden en de 'WHY' staan centraal in dit blok. We bekijken de sterke kanten van het Career Story Interview (Marc Savickas) en hoe dit zelfsturend ingezet kan worden voor hoogsensitieve mensen. We werken vanuit de basisbehoeften en vullen deze met activerende werkvormen aan voor de individuele mens. 

Blok 4: Wees merkwaardig!

Omgevingsaspecten en communicatiemodellen worden besproken in het licht van HSP. Statusdynamieken en onbedoelde provocatie wanneer je je eigen waarheid gaat leven passeren de revue. Verschil in benadering bij loopbaanbegeleiding en businesscoaching; wat werkt wel, wat niet bij hoogsensitieve personen? 

Voor wie?

HSP-coaches die het hun klanten gunnen om zichtbaar te zijn in de wereld. Businesscoaches die zich richten op hoogsensitieve klanten (of het niet specifiek op hun website zetten maar toch merken dat dit degenen zijn die bij hen aankloppen). En voor loopbaanadviseurs die mensen zien die 'niet willen opscheppen over hun talenten' maar ook bang zijn om juist dát dan aan de wereld te laten zien. 

Data

Volledig verzorgde opleidingsdagen (regio Nijmegen) van 9.30-17.00 uur

2018/2019: 13/14 september, 25/26 oktober, 06/07 december en 17/18 januari.

2020: 16/17 januari, 13/14 februari, 26/27 maart, 23/24 april.Kosten

Prijs van deze opleiding is 2195 euro. De opleiding is van grote aanwinst voor iedereen die met klanten werkt aan loopbaan- of ondernemersvragen. Maar het heeft natuurlijk als extra bonus dat je hierin zelf je eerste klant bent en je zo jouw personal branding een extra boost geeft! Zoek maar eens een businesscoach die je acht dagen begeleiding geeft voor deze prijs. Een koopje waarmee jij straks jezelf een extra push geeft! 

Inschrijven

Deze opleiding is inclusief een uitgebreide opleidingsmap. Gedurende opleidingsdagen wordt voor koffie/thee, fris en een uitgebreide broodjeslunch (vegetarisch of glutenvrij is mogelijk) gezorgd. Voor elk blok ga je alvast aan de slag met voorbereidende oefeningen, zodat het rendement hoog is.

Schrijf je hier in om een optie te nemen voor deze opleiding en jezelf zo op de reservelijst te plaatsen. Meer weten? Neem contact met ons op voor een telefonische afspraak.


100%
plekken gevuld
Merk met een Missie!
Een simpele opdracht leek het. Op het podium staan en de aandacht aan de ander afgeven. Gewoon zorgen dat iedereen[...]
De hoogsensitieve medewerker is een race-auto
Ilona is een goede medewerker van midden 30 en ze is hoogsensitief. Daar loopt ze niet mee te koop, ze[...]
Loopbaanvragen zijn een gruwel voor HSP’ers
Voor veel hoogsensitieve mensen is het gevoel dat ze vroeger hadden met Sinterklaas (wanneer de grote speelgoedboeken weer de brievenbus[...]

Wil jij het liefste ook alles? Bij de GaveMensen clan horen? Freewheelen met je passie, je toekomst tegemoet. Wil jij geen opleiding prefereren omdat je voelt dat kiezen verliezen is? Kijk dan eens naar ons VIP-traject. Een traject zo gaaf dat je alles krijgt wat we aanbieden. En nog een beetje meer!