In een tijd van transitie - of het nu in je werk is of je eigen bedrijf - is het cruciaal om voor jezelf scherp te stellen welke koers je wilt varen en wat daarin je ankerpunten zijn. Jij wordt uitgedaagd om visie te vormen, leiding te nemen. De tijd van volgen is voorbij. De tijd van maar zien wat er op je pad komt ook. Jij bent aan zet… welke kant ga je op? 

Wat is jouw antwoord wanneer je de vraag krijgt: ‘Stel jezelf eens voor, wie ben je?’' Dat is vaak niet eenvoudig. Je naam heb je, maar dat bén je niet. Net zoals je baan, je woonplaats of een gezin je niet definiëren. En in het verlengde daarvan ligt de vraag 'Waar ga je voor? Wat doet er toe?' Hoe kun je jezelf immers pinpointen op variabelen die morgen anders kunnen zijn? En in het verlengde hiervan.. hoe kun je jezelf in jouw authenticiteit verkopen in een wereld waarin je gek wordt van de commercie en opgeblazen beloften? Maar wat is dan wel het antwoord op die vraag?

In een wereld die steeds drukker en ingewikkelder wordt is een leider degene die alles simpel maakt. Een verhaal heeft dat je raakt en meeneemt. Of het nu een verhaal is vanuit de directie naar de werkvloer of een wens andersom. Of het nu een ondernemer is die vanuit authenticiteit weet te verkopen of een individueel mens met een stip aan de horizon. 

Storytelling - jouw persoonlijke verhaal- heeft grote overtuigingskracht. En deze verhalen zijn niet groots, ze liggen in het alledaagse kleine. Het is daar waar je jouw waarden vormgeeft, of het juist niet lukt dit te doen waar de pareltjes voor het oprapen liggen. Daar ga je tijdens de 8 daagse opleiding het Lef om te Stralen mee aan de slag!

In een intensief programma van vier tweedaagsen leer je inzetten op waardegericht leiderschap. Het is de lastigste, maar óók de mooiste uitdaging te ontdekken wie je bent en wat je drijft. Je gaat op een creatieve 'out of the box' manier aan deze thema's werken én leert hoe je dit met anderen kunt doen. Je ontdekt hoe je voorbij hoofd-weten (inhoudelijke kennis) je intuïtie en creativiteit inzet. Zo kom je dicht bij je ware identiteit en vindt antwoorden op de vragen als: Wat is waard om te willen? Hoe maak ik het verschil in de wereld? en Hoe maak ik dat zichtbaar aan anderen?

Biedt een loopbaantraject wat aansluit bij de creatieve mens

Je leert in deze opleiding:
* Creatieve manieren waarop jouw klanten ontdekken wat hen anders maakt
* Momentum inzetten als tool voor verbeelding, verwoording en verwondering
* De focus van de ander te richten op de rode lijn in diens verhaal
* Een heldere focus in doelen neerzetten, zodat je klanten bewuste keuzes maken
* Richten op zingeving en hoe dat te bereiken

Het is Xandra’s expertise om de wetenschappelijke kennis van innerlijke processen bij gevoelige slimme mensen om te zetten in bruikbare oefeningen. Gedurende de opleiding krijg je de beste oefeningen op het gebied van personal branding, creatieve schrijftechnieken, NLP, coaching, improvisatie en storytelling die zij in de afgelopen jaren voor je verzameld heeft. In de training ga je de oefeningen in de vingers krijgen en ben je aan het einde van de opleiding in staat ze doelgericht in te zetten voor anderen!

Vanuit haar expertise ‘personeel en organisatie’ heeft Sarina zich gespecialiseerd tot loopbaan- en talentcoach, met als specialisatie hoogsensitiviteit. De combinatie van haar specialisatie hoogsensitiviteit en loopbaancoaching komt ook weer mooi samen wanneer ze werkt als co-trainer voor de opleiding Het lef om te stralen. HSPower voor haar is dat de mooie en krachtige eigenschappen van hoogsensitiviteit ingezet kunnen worden in werk en leven. Ontwikkeling ziet ze daarom als de reis van ‘wie je denkt te zijn’ naar ‘wie je daadwerkelijk bent’. 

Een waardegerichte manier van leven en werken

Het lef om te stralen is een opleiding waarbij je verandering in het leven van jezelf en daarmee ook dat van anderen leert creëren. Wil jij op een diepgaander niveau kunnen begeleiden op belangrijke waarden? Een groeigerichte kijk op talenten ontwikkelen? Improvisatie gebruiken om in flow te komen? Aan de slag met storytelling vanuit creatieve schrijfopdrachten? Dan is dit programma geschikt voor jou. Wanneer dit gebeurt, wordt zichtbaar wat voor iemand zo normaal en vanzelfsprekend is dat er nooit over gesproken werd. Tot op heden... want jij bezit nu de tools om het onderwerp van gesprek te maken. 

Tijdens de vier tweedaagse programmablokken krijg je vele nieuwe oefeningen, waarmee je gelijk 'in het diepe kunt springen' zonder er te veel over na te denken. En dat precies in díe combinatie: waarbij we van de ene oefening in de andere vallen en we spelen, lachen, schrijven en ontdekken door de dag heen afwisselen.

Alles is van waarde 

Verschillende storytellingtechnieken komen aan bod zoals 'de reis van de held'. Daarnaast werken we improviserend met levensthema's en de wijsheid van dilemma's en problemen. Hoogsensitiviteit wordt als persoonskenmerk nader toegelicht. 

Talenten en competenties

We ontdekken de denkstijlen achter talenten en de waarde van iemands Freak Factor. Het talentinterview worden ingezet en de persoonlijke WHY ontdekt. We bespreken mindset als blokkerende of activerende manier van kijken naar ontwikkeling.

Drijfveren als de rode draad

Waarden en de 'WHY' staan centraal in dit blok. We bekijken de sterke kanten van het Career Story Interview (Marc Savickas) en hoe dit zelfsturend ingezet kan worden voor hoogsensitieve mensen. We werken vanuit de basisbehoeften en vullen deze met activerende werkvormen aan voor de individuele mens. 

Wees merkwaardig!

Omgevingsaspecten en communicatiemodellen worden besproken in het licht van HSP. Statusdynamieken en onbedoelde provocatie wanneer je je eigen waarheid gaat leven passeren de revue. Verschil in benadering bij loopbaanbegeleiding en businesscoaching; wat werkt wel, wat niet?

Duik erin!

Waarde van je waarden maken. Jezelf in de etalage zetten. Je dromen achterna.

Data en kosten

Data
De opleiding is in 2019 gepland op de volgende donderdagen en vrijdagen:
17/18 oktober
21/22 november
19/20 december
13/14 februari

Kosten
De prijs van deze opleiding is €1725 inclusief een manual, certificaat, lunch, koffie/ thee, versnaperingen. De opleiding is vrijgesteld van btw. Oud cursisten krijgen 10% korting op hun traject. Zelf gaan we graag voor eerlijke prijzen. Daarom doen we bij GaveMensen niet moeilijk over betalen in termijnen. Zonder extra bijkomende kosten dus!

Deelnemen met korting?
Aan maximaal 4 personen bieden we een kortingsprijs aan. Graag creëert gaveMensen deze mogelijkheid voor jou om alsnog deel te nemen aan deze opleiding als we voldoende volbetalende deelnemers hebben. Neem contact met ons op als je hiervan gebruik wilt maken.

Voorwaarden voor start van de opleiding
Voor het definitief starten van de opleiding is het belangrijk dat er minimaal acht (vol-betalende) inschrijvingen zijn. We laten minimaal twee weken voor aanvang definitief weten of de opleiding doorgaat. Er kunnen maximaal 16 personen deelnemen. 

25%
tot startaantal

Overige informatie

Doelgroep
Deze opleiding is geschikt voor iedereen die met bovenstaande thema's aan de slag wil. Hetzij in je eigen bedrijf, hetzij in jouw werk, bijvoorbeeld als leidinggevende, (loopbaan)coach, businesscoach of HR medewerker. In de training wordt je aangesproken als procesbegeleider. Ongeacht of je de interventies met een ander wilt gaan uitvoeren of dat je de opleiding voor puur professioneel doet, is het goed om in die rol te stappen. Wanneer jij de vragen vindt om aan de ander voor te leggen, kun je dit de rest van je leven bij jezelf doen en zo jouw persoonlijke leider worden. 

Locatie
De opleiding wordt gegeven op onze locatie (kraayenberg 8020) in Wijchen van 9.30-17.00 uur. GaveMensen heeft haar intrek genomen in de Broedplaats. Dit is de achterkant van een schoolgebouw met schattige rood/gele ramen. Je ziet de puntdaken vanuit de wijk. Volg de borden 'broedplaats' om de ingang te vinden. 

Lunch en verzorging
We regelen via een plaatselijk zaakje luxe belegde vers afgebakken minibroodjes. Belegsoorten variëren per dag en bestaan uit o.a. Gerookte Zalm, Carpaccio, Roompaté, Brie, Geitenkaas, Parmaham, Chorizo, Gezond en Rosbief, allen met bijpassende garnering en dressing. Gedurende de dag wordt er gezorgd voor voldoende koffie/ thee/ sap en versnaperingen.

Certificaat en licentie
Na voldoende afronding van de opleiding tot ontvang je een deelname certificaat. 

Wat eerdere deelnemers zeggen

Wendy Kock - Coach en trainer bij Schitteren in je werk
Soms kom je een pareltje tegen onder opleidingen. De opleiding “Het lef om te stralen” van Gave Mensen is zeker zo’n pareltje. Door creatieve, speelse oefeningen werk je aan je eigen toolbox voor jouw klanten, terwijl je gelijktijdig ontdekt hoe je met lef je eigen bedrijf in het licht kan zetten. In een broedplaats met twee trainers die stralend creativiteit opwekken en daarmee het beste in de groep naar boven halen. Dankjewel Xandra en Sarina! Door deze opleiding kan ik de wereld nog meer luchtiger maken!

Saskia Bultman-Beele - Legally Personal
Saskia was als voormalig jurist gewend om theoretisch en binnen de kaders te denken. Tijdens Het lef om te Stralen heeft ze geleerd hoe het anders kon. Aan de hand van veel oefeningen aan de slag met jouw purpose: wie ben je, wat wil je, hoe doe jij dat en.. hoe breng je dat over? Een fantastische opleiding omdat die je uitnodigt om vanuit je gevoel je verstand te gaan gebruiken, in plaats van andersom. 

Aanmelden

De najaarsopleiding 2019/2020 staat open voor nieuwe deelnemers. Schrijf je hier in om je plek te verzekeren. Meer weten? Neem contact met ons op voor een telefonische afspraak of geef je op voor een Proeverij