Eigenaar GaveMensen en hoofdtrainer: Xandra van Hooff

Ik ben Xandra. Als docent én pedagoog weet ik maar al te goed dat onze opleidingen ons helaas niet altijd voorbereiden op de dagelijkse realiteit in het werken met kinderen, jongeren of volwassenen. Zeker niet wanneer die ander specifieke vragen aan je stelt. En die niet gewoon verwoordt, maar deze geuit worden in emoties en gedrag. Ik sta in de masterclass en trainingen dan ook niet alleen tegenover je als opleider of 'theoretisch expert'. Met jarenlange ervaring als docent, IB'er, (assistent) teamleider, interim manager en locatiemanager weet ik wat jouw struggles zijn. Ik erken je wil om het goede te doen en (her)ken de frustratie van onvermogen. Of dit nu gelegen is in het niet kunnen bereiken van de ander, of in het niet aansluitende systeem waar iemand zich in bevindt. In mijn antwoorden schemert daarom altijd naast mijn kennis ook mijn kunde door. Als hoogsensitief mens die geleerd heeft met zichzelf te leven, als moeder van twee slimme hoogsensitieve kinderen en als deskundige in de toepassing van hetgeen ik je leer. Wil je weten hoe een opleidingsdag bij mij ervaren wordt? Lees dan Sandy's blog.

Een combinatie van excentriek en sensitief met een vleugje té. Een kwinkslag naar uit de bocht vliegende tranen en lachbuien... dát kenmerkt mij. Ik ben uke-yogi, hou van improvisatie & clownerie en woon in Wijchen samen met mijn Lief en twee kinderen. Als ik mijn tijd vrij mag indelen drink ik graag latte macchiato in cafeetjes met industriële uitstraling. Ik ben opgeleid als docent, pedagoge en heb mijn Master Special Educational Needs cum laude afgerond. Die laatste opleiding was verplicht omdat ik destijds werkte in het cluster 4 onderwijs. Toen ik stopte heb ik veel over mijn onderwijsavonturen geblogd bij HetKind.  Ik ben hoogsensitief (duhhuh) maar ook hoogbegaafd en heb gewerkt als trainer in de gevorderden talentbegeleidersopleiding van Novilo. Omdat je nooit te veel kunt leren (en ik het simpelweg gewoon leuk vind bezig te zijn) ben ik opgeleid tot Master coach (NEI, EFT, NLP en Business Coaching) en erkend Mindsonar specialist. Ik ben fan van Brené Brown en heb haar 'Connections Curriculum' training meermaals verzorgd. Op het gebied van hoogsensitiviteit ben ik bij Elke van Hoof opgeleid en door Elaine Aron erkend. Leer mijn drive voor wat ik doe kennen of lees meer over mij en de achterkant van mijn CV.

Medewerker: Charlotte Sederel

Ik wil me inzetten voor plek waar mensen gestimuleerd worden om zichzelf ontmoeten, te omarmen en dit door te geven. Die plek heb ik bij GaveMensen gevonden!

Na de studies sociologie en systeem dynamica, ben ik bij een adviesbureau voor de publieke sector aan de slag gegaan. Hier richtte ik me voornamelijk op thema’s rondom kwetsbare groepen zoals vluchtelingenintegratie en jeugdcriminaliteit. Hoewel ik genoot van alles wat ik leerde bleef het ook altijd knagen: sta ik echt achter de manier waarop het in deze omgeving gaat? Ontwikkel ik me in een richting die bij me past? Het antwoord was nee. Het was tijd om mijn hart te gaan volgen en simpelweg te stoppen. Na een leerzaam half jaar van bezinning ontmoette ik Xandra afgelopen zomer op een camping in Frankrijk. Zo is GaveMensen op mijn pad gekomen. En hier voelt het goed. Hier heb ik een plek gevonden waar ik voel dat ik achter sta en waar ik dolgraag aan bij wil dragen. Bij GaveMensen ondersteun ik de trainers bij alle hand-, span-, schrijf- mail-, bel-, regel-, en wat voor diensten je nog meer kunt verzinnen.

Benieuwd waar ik me over heb verwonderd in mijn eerste week bij GaveMensen? Lees dan deze blog. En wellicht tot binnenkort via de mail, telefoon of bij een training!

Co-trainer 'Lef om te Stralen': Sarina Kooij

Meestal vrolijk, enthousiast en een beetje gek met een vleug zachtheid. Ik hou van lachen tot ik buikpijn heb en kan ook oprecht verwonderd, heel serieus, geraakt of tot tranen geroerd zijn door een persoon, goed gesprek, muziek -alle genres door elkaar en lekker hard in de auto- of iets prachtigs in de natuur. Ik heb een popcornhoofd dat nooit uit staat, geniet meestal erg van datgene wat ik daarvan kan realiseren. Als popeye op hoge hakken kom ik graag het verschil maken.

Personeel en organisatie is mijn fundament. Mijn focus is loopbaancoaching en goed werkgeverschap, met als specialiteit hoogsensitiviteit en energiek werken. De combinatie van mijn specialisatie hoogsensitiviteit en loopbaancoaching komt ook weer mooi samen wanneer ik werk als co-trainer voor de opleiding Het lef om te stralen van HSP opleidingsinstituut GaveMensen. HSPower voor mij is dat medewerkers en werkgevers de mooie en krachtige eigenschappen van hoogsensitiviteit kunnen inzetten in werk en leven en echt tot bloei komen en moeiteloos durven stralen. 

Je ziet mij stralen als ik het verschil kan maken voor werkgever en werknemer, zodat ze zich bezig kunnen houden met waar ze mee bezig willen zijn. Je vind meer informatie over mij en mijn werk op mijn website: RightInPlace.

Co-trainer 'Professionele Playfulness': Emma Voerman

Toen ik met mijn 55 jaar als vrouw naar buiten trad vond iedereen mij zo dapper. Maar ze wisten niets over de eenzame momenten van echte moed die daaraan vooraf gingen. Diezelfde moed zit in jou. Ik laat je graag voelen waar die zit. En contact maken met je interne fan. Ik geloof namelijk dat als je de fantasie hebt om er een interne criticus op na te houden, heb je ook de fantasie voor je interne fan. Als iedereen in de wereld zegt 'hou meer van jezelf' dan leer ik je hóé!

Ik ben van huis uit trainer en heb in- en out in het onderwijs gewerkt. Als trainer gaf ik Tools4you trainingen gegeven; taakstraftrainingen voor jongeren. Vaak waren dit anti-spijbeltrainingen (BackTOSchool trainingen heetten die vroeger) Daar leerde ik me afvragen of deze kinderen 'zichzelf konden zijn' en wat daarvoor nodig was (ook van mij). Ik ben een verteller en houd van theater (ook om het te maken). Vertelsessies waarbij we naar elkaars verhalen luisteren zijn echt mijn ding. En eigenlijk staat daar altijd weer hetzelfde thema centraal: wie ben ik en wat houdt mij tegen dat steeds vollediger te mogen zijn.

Naast co-trainer in de opleiding van GaveMensen ben ik coach. Een coach die snapt hoe iemand zijn slimheid, sensitiviteit en verbeeldingskracht inzet om dingen te vermijden. Ik ben er voor diegenen die nu eindelijk eens een keer echt willen doorpakken. Dat niet alleen bedenken maar ook graag écht willen geloven, vóelen in je donder. Hier leer je meer over op mijn website.

Co-trainer 'De Moed om te Falen': Marielle van Duijnhoven

Sensitief, creatief, energiek, sprankelend, levensluchtig, praktisch en doelgericht, dat zijn woorden die mij kenmerken. Maar ik kan ook intens genieten van de kleine dingen in het leven. Ik leef letterlijk op als de zon weer gaat schijnen in het voorjaar. Droom van een eigen plek in de natuur waar ik (samen met mijn 2 prachtige dochters) buiten kan werken, leven en spelen. Ik huil vaak en graag. Bij vrolijke én verdrietige dingen. Voel mijn levenslust twinkelen wanneer ik in buiten ben, een goed gesprek voer, geraakt wordt door mooie dingen als kunst, theater en muziek. 

Als lifecoach help ik sensitieve mensen die zoekend zijn naar meer balans. Tussen die momenten dat ze alles aankunnen en die dagen dat alles teveel lijkt. Hoe haal je het beste uit jezelf als je afgestemd bent op anderen? Als je ambities, dromen en plannen hebt, maar je afgeleid wordt door "hoe het hoort"? Hoe kunnen levenslust, energie en plezier weer stromen op een manier die bij jou past?

Mijn professionele loopbaan bracht me van arbeidsbemiddeling, via reïntegratie en (loopbaan-) coaching, naar recruitment en uiteindelijk weer terug naar coaching. De rode draad hierin is voor mij het zoeken naar verbinding. De Moed om te Falen past daarbij, het gaat erom situaties aan te gaan maar dat zo te doen dat je in balans blijft, jezelf niet overvraagt maar ook niet kleiner maakt. Kijk voor meer informatie over mij op mijn website: the Sensitive Way!

Trainer masterclass 'meer impact als spreker': Manja van Toor -  van Lent

Het is mijn passie om mensen op een interactieve manier te trainen en te raken. Op deze manier wil ik besef kweken en wordt het geleerde geen kunstje maar een geïntegreerde manier van werken.

Mijn naam is Manja van Toor en ik ben De Expert Trainer. Ik train experts in het maken en geven van presentaties en trainingen. Met mijn wetenschappelijke achtergrond heb ik de ervaring dat je meer weet te bereiken met de juiste presentatie. De juiste presentatie is afhankelijk van het doel. Wil je mensen overtuigen, enthousiasmeren, motiveren of activeren? En wat wil je mensen vertellen of leren? Door mijn werkervaring als biochemicus, junior projectleider en trainer binnen de farmaceutische industrie heb ik veel ervaring met presentatie en training. Ik had in deze sector niet enkel kennis over te dragen, maar inspireerde en stimuleerde met name anderen om vanaf dat moment op een andere, betere manier te gaan werken.

En ik kan me voorstellen dat jij dat ook wilt. Niet enkel kennis geven maar verandering creëren! Om je doel te bereiken is het als eerste belangrijk dat jouw doel bij je doelgroep past. Het is mijn doel als trainer om jullie te leren hoe je een presentatie en/of training opzet en geeft. 

Auteur interviewserie 'allemaal gave mensen': Sandy Theunissen

Authentiek, sfeervol en verhalen die tot de verbeelding spreken. Zo zou je Sandy's teksten het beste kunnen omschrijven. Al van jongs af aan is zij geïnteresseerd in de verhalen van mensen om haar heen. Wat is het verhaal achter iemands gezicht? Wat drijft deze persoon? Welke keuzes heeft iemand in het leven gemaakt die bepalend zijn geweest? Schrijven is voor Sandy een natuurlijke manier om uiting te geven aan haar gedachtes en gevoelens. Met haar teksten vertelt ze een persoonlijk verhaal op een krachtige en unieke wijze. 'Het zijn teksten die raken.' 

Allemaal gave mensen wordt uiteindelijk gevormd door 35 authentieke karakterportretten rondom het thema hoogsensitiviteit. 35 unieke karakterportretten, maar een ding hebben zij gemeen: hoogsensitiviteit. We zoomen in op de persoonlijkheden met vragen zoals: Wat heeft hoogsensitiviteit jou gebracht? Welk beroep oefen jij uit en hoe komt de hoogsensitiviteit terug in jouw dagelijkse werk? Hoe zet je zelfreflectie, open staan om te leren, je creatieve brein, oplossingsgerichtheid, filosofische inslag of ander HSP talent in om de wereld een mooiere plek te maken? Welke informatie over hoogsensitiviteit, waarover je nu wel beschikt, had je graag als kind of tiener al willen weten?

Dit boek past prima bij mijn overige werk. Op mijn website 'het portret van' staan diverse karakterportretten. Daarnaast schrijf ik ook in opdracht voor bedrijven en organisaties die zichzelf willen onderscheiden van de rest. Ik word erg gelukkig als ik iemand mag interviewen en schrijf ik met veel plezier de tekst. Het geeft me een enorme boost als deze op de website staat, maar de reacties van de geportretteerde en diens omgeving zijn goud waard. Hier doe ik het toch uiteindelijk voor!


Dankbaar ben ik dat zij GaveMensen nóg wat gaver hebben gemaakt:

Karlijn van de Wier

Illustraties website

en handlettering quotes

Mirjam Bogerd

Illustrator online training Imperfect Onderweg

Marie-Louise Hooymans

Illustrator van het boek in wording 'Durf jezelf te zijn'

Linda Wessels

Ontwikkelaar van de Mindset training ism PIEX

Henk Hulshof

Vertaalt 35 interviews in superstrakke foto's.

Leonie van der Locht 

Vertaalde Xandra's image

in supergave images!

Manon Toma

Maakte als brandstylist de praktische vertaalslag

Overleg- / intervisiegroepen en Samenwerkingspartners:

Huis voor Veerkracht

Expertisecentrum voor stress, burn-&bore out en veerkracht 

Novilo

Trainingen over het thema

talentontwikkeling en HB

Lotte van Lith

Specialist persoonlijke ontwikkeling hoogbegaafden

Platform Mindset

Lezingen en workshops over cognitieve groeimindset