Dit zijn de gave mensen van gaveMensen :-)

Eigenaar GaveMensen en hoofdtrainer: Xandra van Hooff

Een combinatie van excentriek en sensitief met een vleugje té. Een kwinkslag naar uit de bocht vliegende tranen en lachbuien... dát kenmerkt mij. Ik ben uke-yogi en geniet daarnaast als eeuwig student van improvisatie & clownerie. Ik ben hoogsensitief (duhhuh) en hoogbegaafd en woon in Wijchen samen met mijn Lief en twee kinderen en als ik mijn tijd vrij mag indelen drink ik graag latte macchiato in cafeetjes met industriële uitstraling of hang rond op relaxte kleinschalige festivals. Ik ben opgeleid als docent, pedagoge, mastercoach en heb mijn Master Special Educational Needs cum laude afgerond. Ik ben fan van Brené Brown en heb haar 'Connections Curriculum' training meermaals verzorgd. Op het gebied van hoogsensitiviteit ben ik bij Elke van Hoof opgeleid en door Elaine Aron erkend. Rondom hoogbegaafdheid heb ik langere tijd samengewerkt met Tijl Koenderink als locatiemanager bij Feniks Talent en heb met hem gewerkt als trainer in de gevorderdenopleiding van Novilo. Lees op deze site meer over mij en de achterkant van mijn CV.

Toekomstig eigenaar: Mirjam Bogerd

GaveMensen stond al een paar jaar op mijn verlanglijstje om bij te werken! Na mijn studie Orthopedagogiek ben ik gaan werken met jongeren met een LVB en ernstige gedragsproblematiek. Eerst op de groep om echt te ervaren waar het in de praktijk om gaat. Dat kenmerkt mij: eerst ergens helemaal induiken en begrijpen. Toen mijn lief en ik snel na elkaar twee slimme hoogsensitieve kinderen kregen, bleek mijn lichaam het niet aan te kunnen en na jarenlang tobben bleek ik een erfelijke bindweefselaandoening te hebben. Het kostte veel tijd en doorzettingsvermogen om hiermee te leren omgaan. Ik heb in twee jaar tijd de opleiding ‘de Psychologie van Hoogsensitiviteit’ gedaan (yay! Dat was eindelijk serieus leren!) en daarnaast de creatieve duizendpoot in mezelf ontdekt en ontwikkeld. Ik houd van artikelen lezen, blogs schrijven, lesgeven, cartoons tekenen, kleding maken en ontwerpen, alleen of samen koffie drinken in een cafeetje, mensen een beetje moediger coachen, skittles, humor, toepassen van kennis in praktische situaties, slapen, nieuwe dingen leren en meer.

Co-trainer De psychologie van hoogsensitiviteit: Monike Walraven

Monike Walraven heeft 10 jaar ervaring als coach en sociaal-juridisch begeleider met getraumatiseerde mensen. Zij werkte met jongeren die jong hun ouders verloren, mensen met een suïcidewens en ontheemden, en werkte op beleidsniveau. Zij is gezinscoach en yogadocent,  systemisch opgeleid (specialisatie jeugd en gezin), expert Hoogsensitiviteit en Preventcoach ‘rouw en verlies bij kinderen’. Naast deze professionele ervaring brengt zij als sensitief mens, moeder, partner, reiziger en nabestaande doorleefde grote levensthema’s en emoties als groeikans mee. Na intense jaren op haar werk overviel haar een neurologische ziekte met onder andere een ernstige evenwichtstoornis. Na veel westerse artsen en behandelingen met te weinig resultaat, vertrok ze moedig en vol vertrouwen als gezin om een jaar in India te wonen. Na een jaar kwam ze zonder rollator weer terug. Inspireren is voorleven is het motto waaronder ze werkt vanuit haar bedrijf Eigenwijs in Evenwicht

Supervisor Psychologie van Hoogsensitiviteit: Linda Lansink

Voordat Linda haar eigen psychotherapiepraktijk Vossendijk startte was zij o.a. werkzaam als gedragswetenschapper, (klinisch) psycholoog en psychotherapeut op open en gesloten jongerenafdelingen, een polikliniek voor angst- en stemmingsstoornissen en in de forensische psychiatrie. Daarnaast was ze supervisor geweest voor GZ-psychologen en was betrokken bij de werkbegeleiding psychotherapeuten in opleiding (GIOP). In haar omgeving en vak is er weinig oog voor en ze voelde steeds meer een drijfveer om mensen die vastlopen in hun leven waarbij hun hooggevoeligheid en/of hoogsensitiviteit een rol speelt, hiermee te kunnen helpen. Inmiddels is haar psychotherapiepraktijk Vossendijk, waar zij mensen helpt die vastgelopen zijn en waarbij hooggevoeligheid en/of hoogsensitiviteit een rol speelt, in volle gang. Als supervisor in de opleiding de psychologie van Hoogsensitiviteit helpt zij cursisten de slag te maken van 'de interventie zelf ondergaan' naar 'deze aanbieden aan cliënten en afstemmen op de eigen doelgroep' inclusief de verschillende vragen welke in dit proces ontstaan. 

Dankbaar ben ik dat zij GaveMensen nóg wat gaver hebben gemaakt of ik met hen kan samenwerken:

Karlijn van de Wier

Illustraties website

en handlettering quotes

Leonie van der Locht 

Vertaalde Xandra's image

in supergave images!

Manon Toma

Maakte als brandstylist de praktische vertaalslag