Eigenaar GaveMensen en hoofdtrainer: Xandra van Hooff

Ik ben Xandra. Als docent én pedagoog weet ik maar al te goed dat onze opleidingen ons helaas niet altijd voorbereiden op de dagelijkse realiteit in het werken met kinderen, jongeren of volwassenen. Zeker niet wanneer die ander specifieke vragen aan je stelt. En die niet gewoon verwoordt, maar deze geuit worden in emoties en gedrag. Ik sta in de masterclass en trainingen dan ook niet alleen tegenover je als opleider of 'theoretisch expert'. Met jarenlange ervaring als docent, IB'er, (assistent) teamleider, interim manager en locatiemanager weet ik wat jouw struggles zijn. Ik erken je wil om het goede te doen en (her)ken de frustratie van onvermogen. Of dit nu gelegen is in het niet kunnen bereiken van de ander, of in het niet aansluitende systeem waar iemand zich in bevindt. In mijn antwoorden schemert daarom altijd naast mijn kennis ook mijn kunde door. Als hoogsensitief mens die geleerd heeft met zichzelf te leven, als moeder van twee slimme hoogsensitieve kinderen en als deskundige in de toepassing van hetgeen ik je leer. Wil je weten hoe een opleidingsdag bij mij ervaren wordt? Lees dan Sandy's blog.

Een combinatie van excentriek en sensitief met een vleugje té. Een kwinkslag naar uit de bocht vliegende tranen en lachbuien... dát kenmerkt mij. Ik ben uke-yogi, hou van improvisatie & clownerie en woon in Wijchen samen met mijn Lief en twee kinderen. Als ik mijn tijd vrij mag indelen drink ik graag latte macchiato in cafeetjes met industriële uitstraling. Ik ben opgeleid als docent, pedagoge en heb mijn Master Special Educational Needs cum laude afgerond. Die laatste opleiding was verplicht omdat ik destijds werkte in het cluster 4 onderwijs. Toen ik stopte heb ik veel over mijn onderwijsavonturen geblogd bij HetKind.  Ik ben hoogsensitief (duhhuh) maar ook hoogbegaafd en heb gewerkt als trainer in de gevorderden talentbegeleidersopleiding van Novilo. Omdat je nooit te veel kunt leren (en ik het simpelweg gewoon leuk vind bezig te zijn) ben ik opgeleid tot Master coach (NEI, EFT, NLP en Business Coaching) en erkend Mindsonar specialist. Ik ben fan van Brené Brown en heb haar 'Connections Curriculum' training meermaals verzorgd. Op het gebied van hoogsensitiviteit ben ik bij Elke van Hoof opgeleid en door Elaine Aron erkend. Leer mijn drive voor wat ik doe kennen of lees meer over mij en de achterkant van mijn CV.

Algemeen medewerker: Charlotte Sederel

Ik wil me inzetten voor plek waar mensen gestimuleerd worden om zichzelf ontmoeten, te omarmen en dit door te geven. Die plek heb ik bij GaveMensen gevonden.

Na de studies sociologie en systeem dynamica, ben ik bij een adviesbureau voor de publieke sector aan de slag gegaan. Hier richtte ik me voornamelijk op thema’s rondom kwetsbare groepen zoals vluchtelingenintegratie en jeugdcriminaliteit. Hoewel ik genoot van alles wat ik leerde bleef het ook altijd knagen: sta ik echt achter de manier waarop het in deze omgeving gaat? Ontwikkel ik me in een richting die bij me past? Het antwoord was nee. Het was tijd om mijn hart te gaan volgen en simpelweg te stoppen. Na een leerzaam half jaar van bezinning ontmoette ik Xandra afgelopen zomer op een camping in Frankrijk. Zo is GaveMensen op mijn pad gekomen. En hier voelt het goed. Hier heb ik een plek gevonden waar ik voel dat ik achter sta en waar ik dolgraag aan bij wil dragen. Bij GaveMensen ondersteun ik de trainers bij alle hand-, span-, schrijf- mail-, bel-, regel-, en wat voor diensten je nog meer kunt verzinnen.

Benieuwd waar ik me over heb verwonderd in mijn eerste week bij GaveMensen? Lees dan deze blog. En wellicht tot binnenkort via de mail, telefoon of bij een training!

Medewerker online trainingen: Mirjam Bogerd

GaveMensen stond al een paar jaar op mijn verlanglijstje om bij te werken! Na mijn studie Orthopedagogiek ben ik gaan werken met jongeren met een LVB en ernstige gedragsproblematiek. Ik wilde eerst op de groep werken, voordat ik als pedagoog aan de slag ging, omdat ik echt wilde ervaren waar het in de dagelijkse praktijk om ging. Deze houding kenmerkt mijn stijl van leven: ik wil overal induiken en echt van binnenuit begrijpen om er dan mijn steentje aan bij te dragen.

Toen mijn lief en ik snel na elkaar twee slimme hoogsensitieve kinderen kregen, bleek mijn lichaam het niet aan te kunnen en na jarenlang tobben bleek ik een erfelijke bindweefselaandoening te hebben. Het kostte veel tijd en doorzettingsvermogen om hiermee te leren omgaan. In deze tijd ontdekte ik de boeken van Brene Brown en de site van Xandra en met het volgen (en illustreren) van de online training ‘Imperfect Onderweg’ was ik verkocht. Ik ontdekte hoe het leven vanuit moed me verder kon brengen dan ik nog voor mogelijk had gehouden. 

Ik heb in twee jaar tijd de opleiding ‘de Psychologie van Hoogsensitiviteit’ gedaan (yay! Dat was eindelijk serieus leren!) en daarnaast de creatieve duizendpoot in mezelf ontdekt en ontwikkeld. Ik houd van artikelen lezen, blogs schrijven, lesgeven, cartoons tekenen, kleding maken en ontwerpen, alleen of samen koffie drinken in een cafeetje, mensen een beetje moediger coachen, skittles, humor, toepassen van kennis in praktische situaties, slapen, nieuwe dingen leren en meer. 

Co-trainer Lef om te Stralen: Sarina Kooij

Meestal vrolijk, enthousiast en een beetje gek met een vleug zachtheid. Ik hou van lachen tot ik buikpijn heb en kan ook oprecht verwonderd, heel serieus, geraakt of tot tranen geroerd zijn door een persoon, goed gesprek, muziek -alle genres door elkaar en lekker hard in de auto- of iets prachtigs in de natuur. Ik heb een popcornhoofd dat nooit uit staat, geniet meestal erg van datgene wat ik daarvan kan realiseren. Als popeye op hoge hakken kom ik graag het verschil maken.

Personeel en organisatie is mijn fundament. Mijn focus is loopbaancoaching en goed werkgeverschap, met als specialiteit hoogsensitiviteit en energiek werken. De combinatie van mijn specialisatie hoogsensitiviteit en loopbaancoaching komt ook weer mooi samen wanneer ik werk als co-trainer voor de opleiding Het lef om te stralen van HSP opleidingsinstituut GaveMensen. HSPower voor mij is dat medewerkers en werkgevers de mooie en krachtige eigenschappen van hoogsensitiviteit kunnen inzetten in werk en leven en echt tot bloei komen en moeiteloos durven stralen. 

Je ziet mij stralen als ik het verschil kan maken voor werkgever en werknemer, zodat ze zich bezig kunnen houden met waar ze mee bezig willen zijn. Je vind meer informatie over mij en mijn werk op mijn website: RightInPlace.

Co-trainer Professionele Playfulness: Emma Voerman

Toen ik met mijn 55 jaar als vrouw naar buiten trad vond iedereen mij zo dapper. Maar ze wisten niets over de eenzame momenten van echte moed die daaraan vooraf gingen. Diezelfde moed zit in jou. Ik laat je graag voelen waar die zit. En contact maken met je interne fan. Ik geloof namelijk dat als je de fantasie hebt om er een interne criticus op na te houden, heb je ook de fantasie voor je interne fan. Als iedereen in de wereld zegt 'hou meer van jezelf' dan leer ik je hóé!

Ik ben van huis uit trainer en heb in- en out in het onderwijs gewerkt. Als trainer gaf ik Tools4you trainingen gegeven; taakstraftrainingen voor jongeren. Vaak waren dit anti-spijbeltrainingen (BackTOSchool trainingen heetten die vroeger) Daar leerde ik me afvragen of deze kinderen 'zichzelf konden zijn' en wat daarvoor nodig was (ook van mij). Ik ben een verteller en houd van theater (ook om het te maken). Vertelsessies waarbij we naar elkaars verhalen luisteren zijn echt mijn ding. En eigenlijk staat daar altijd weer hetzelfde thema centraal: wie ben ik en wat houdt mij tegen dat steeds vollediger te mogen zijn.

Naast co-trainer in de opleiding van GaveMensen ben ik coach. Een coach die snapt hoe iemand zijn slimheid, sensitiviteit en verbeeldingskracht inzet om dingen te vermijden. Ik ben er voor diegenen die nu eindelijk eens een keer echt willen doorpakken. Dat niet alleen bedenken maar ook graag écht willen geloven, vóelen in je donder. Hier leer je meer over op mijn website.

Co-trainer De Moed om te Falen: Marielle van Duijnhoven

Sensitief, creatief, energiek, sprankelend, levensluchtig, praktisch en doelgericht, dat zijn woorden die mij kenmerken. Maar ik kan ook intens genieten van de kleine dingen in het leven. Ik leef letterlijk op als de zon weer gaat schijnen in het voorjaar. Droom van een eigen plek in de natuur waar ik (samen met mijn 2 prachtige dochters) buiten kan werken, leven en spelen. Ik huil vaak en graag. Bij vrolijke én verdrietige dingen. Voel mijn levenslust twinkelen wanneer ik in buiten ben, een goed gesprek voer, geraakt wordt door mooie dingen als kunst, theater en muziek. 

Als lifecoach help ik sensitieve mensen die zoekend zijn naar meer balans. Tussen die momenten dat ze alles aankunnen en die dagen dat alles teveel lijkt. Hoe haal je het beste uit jezelf als je afgestemd bent op anderen? Als je ambities, dromen en plannen hebt, maar je afgeleid wordt door "hoe het hoort"? Hoe kunnen levenslust, energie en plezier weer stromen op een manier die bij jou past?

Mijn professionele loopbaan bracht me van arbeidsbemiddeling, via reïntegratie en (loopbaan-) coaching, naar recruitment en uiteindelijk weer terug naar coaching. De rode draad hierin is voor mij het zoeken naar verbinding. De Moed om te Falen past daarbij, het gaat erom situaties aan te gaan maar dat zo te doen dat je in balans blijft, jezelf niet overvraagt maar ook niet kleiner maakt. Kijk voor meer informatie over mij op mijn website: the Sensitive Way!

Trainer masterclass Meer impact als spreker: Manja van Toor -  van Lent

Het is mijn passie om mensen op een interactieve manier te trainen en te raken. Op deze manier wil ik besef kweken en wordt het geleerde geen kunstje maar een geïntegreerde manier van werken.

Mijn naam is Manja van Toor en ik ben De Expert Trainer. Ik train experts in het maken en geven van presentaties en trainingen. Met mijn wetenschappelijke achtergrond heb ik de ervaring dat je meer weet te bereiken met de juiste presentatie. De juiste presentatie is afhankelijk van het doel. Wil je mensen overtuigen, enthousiasmeren, motiveren of activeren? En wat wil je mensen vertellen of leren? Door mijn werkervaring als biochemicus, junior projectleider en trainer binnen de farmaceutische industrie heb ik veel ervaring met presentatie en training. Ik had in deze sector niet enkel kennis over te dragen, maar inspireerde en stimuleerde met name anderen om vanaf dat moment op een andere, betere manier te gaan werken.

En ik kan me voorstellen dat jij dat ook wilt. Niet enkel kennis geven maar verandering creëren! Om je doel te bereiken is het als eerste belangrijk dat jouw doel bij je doelgroep past. Het is mijn doel als trainer om jullie te leren hoe je een presentatie en/of training opzet en geeft. 

Supervisor Psychologie van Hoogsensitiviteit: Linda Lansink

Linda volgde na haar havo een HBO-V opleiding gevolgd door oa Orthopedagogiek, Opleiding tot GZ-psycholoog en Klinisch Psycholoog. In haar werk was ze werkzaam als gedragswetenschapper, (klinisch) psycholoog en psychotherapeut op open en gesloten jongerenafdelingen, een polikliniek voor angst- en stemmingsstoornissen en in de forensische psychiatrie. Daarnaast was ze supervisor geweest voor GZ-psychologen en was betrokken bij de werkbegeleiding psychotherapeuten in opleiding (GIOP). Daarnaast vervulde ze praktijkopleiderschap interne Forensisch Psychologen-opleiding en docentschap GZ-opleiding SPON module Methoden van diagnostiek en indicatiestelling.

Toen zij zich aanmeldde om zelf de opleiding te volgen schreef Linda: 'Mijn wereld lijkt steeds meer te bestaan uit hoogsensitieve mensen. Letterlijk in mij en mijn gezin, maar ik herken het ook steeds meer op sociaal en professioneel gebied.
In mijn omgeving en vak is er weinig oog voor en ik voel steeds meer een drijfveer om mensen die vastlopen in hun leven waarbij hun hooggevoeligheid en/of hoogsensitiviteit een rol speelt, hiermee te kunnen helpen. Ik voel dat er ‘een cirkeltje rondkomt’ in de combinatie met mijn persoonlijke, gezinsleven en professionele vak. Inmiddels is haar psychotherapiepraktijk Vossendijk in volle gang en breidt zij op deze wijze haar cirkel verder uit.

Als supervisor in de opleiding de psychologie van Hoogsensitiviteit helpt zij cursisten de slag te maken van 'de interventie zelf ondergaan' naar 'deze aanbieden aan clienten en afstemmen op de eigen doelgroep' inclusief de verschillende vragen welke in dit proces ontstaan. 


Dankbaar ben ik dat zij GaveMensen nóg wat gaver hebben gemaakt:

Karlijn van de Wier

Illustraties website

en handlettering quotes

Mirjam Bogerd

Illustrator online training Imperfect Onderweg

Marie-Louise Hooymans

Illustrator van het boek in wording 'Durf jezelf te zijn'

Linda Wessels

Ontwikkelaar van de Mindset training ism PIEX

Henk Hulshof

Vertaalt Sandy's interviews in superstrakke foto's.

Sandy Theunissen

Schreef karakterportretten van hoogsensitieve mensen

Manon Toma

Maakte als brandstylist de praktische vertaalslag

Leonie van der Locht 

Vertaalde Xandra's image

in supergave images!

Overleg- / intervisiegroepen en Samenwerkingspartners:

Huis voor Veerkracht

Expertisecentrum voor stress, burn-&bore out en veerkracht 

Novilo

Trainingen over het thema

talentontwikkeling en HB

Lotte van Lith

Specialist persoonlijke ontwikkeling hoogbegaafden

Platform Mindset

Lezingen en workshops over cognitieve groeimindset