Dit zijn de gave mensen van gaveMensen :-)

Eigenaar GaveMensen en hoofdtrainer: Xandra van Hooff

Een combinatie van excentriek en sensitief met een vleugje té. Een kwinkslag naar uit de bocht vliegende tranen en lachbuien... dát kenmerkt mij. Ik ben uke-yogi en geniet daarnaast als eeuwig student van improvisatie & clownerie. Ik ben hoogsensitief (duhhuh) en hoogbegaafd en woon in Wijchen samen met mijn Lief en twee kinderen en als ik mijn tijd vrij mag indelen drink ik graag latte macchiato in cafeetjes met industriële uitstraling of hang rond op relaxte kleinschalige festivals. Ik ben opgeleid als docent, pedagoge, mastercoach en heb mijn Master Special Educational Needs cum laude afgerond. Ik ben fan van Brené Brown en heb haar 'Connections Curriculum' training meermaals verzorgd. Op het gebied van hoogsensitiviteit ben ik bij Elke van Hoof opgeleid en door Elaine Aron erkend. Tot slot ben ik locatiemanager geweest van een expertisecentrum voor (hoog)begaafde uitvallers en heb ik gewerkt als trainer in de gevorderden talentbegeleidersopleiding van Novilo.  Leer mijn drive voor wat ik doe kennen of lees meer over mij en de achterkant van mijn CV.

Algemeen medewerker: Charlotte Sederel

Ik wil me inzetten voor plek waar mensen gestimuleerd worden om zichzelf ontmoeten, te omarmen en dit door te geven. Die plek heb ik bij GaveMensen gevonden. Na de studies sociologie en systeem dynamica, ben ik bij een adviesbureau voor de publieke sector aan de slag gegaan. Hier richtte ik me voornamelijk op thema’s rondom kwetsbare groepen zoals vluchtelingenintegratie en jeugdcriminaliteit. Hoewel ik genoot van alles wat ik leerde voelde ik na enige tijd ook dat het nodig was om mijn hart te gaan volgen. Na een leerzaam half jaar van bezinning ontmoette ik Xandra in de zomer van 2018 op een camping in Frankrijk. Bij GaveMensen heb ik een plek gevonden waar ik voel dat ik achter sta en waar ik dolgraag aan bij wil dragen. Hier ondersteun ik de trainers bij alle hand-, span-, schrijf- mail-, bel-, regel-, en wat voor diensten je nog meer kunt verzinnen. Benieuwd waar ik me over heb verwonderd in mijn eerste week bij GaveMensen? Lees dan deze blog. En wellicht tot binnenkort via de mail, telefoon of bij een training!

Medewerker online trainingen: Mirjam Bogerd

GaveMensen stond al een paar jaar op mijn verlanglijstje om bij te werken! Na mijn studie Orthopedagogiek ben ik gaan werken met jongeren met een LVB en ernstige gedragsproblematiek. Ik wilde eerst op de groep werken, voordat ik als pedagoog aan de slag ging, omdat ik echt wilde ervaren waar het in de dagelijkse praktijk om ging. Deze houding kenmerkt mijn stijl van leven: ik wil overal induiken en echt van binnenuit begrijpen om er dan mijn steentje aan bij te dragen. Toen mijn lief en ik snel na elkaar twee slimme hoogsensitieve kinderen kregen, bleek mijn lichaam het niet aan te kunnen en na jarenlang tobben bleek ik een erfelijke bindweefselaandoening te hebben. Het kostte veel tijd en doorzettingsvermogen om hiermee te leren omgaan. In deze tijd ontdekte ik de boeken van Brene Brown en de site van Xandra en met het volgen (en illustreren) van de online training ‘Imperfect Onderweg’ was ik verkocht. Ik ontdekte hoe het leven vanuit moed me verder kon brengen dan ik nog voor mogelijk had gehouden. 

Ik heb in twee jaar tijd de opleiding ‘de Psychologie van Hoogsensitiviteit’ gedaan (yay! Dat was eindelijk serieus leren!) en daarnaast de creatieve duizendpoot in mezelf ontdekt en ontwikkeld. Ik houd van artikelen lezen, blogs schrijven, lesgeven, cartoons tekenen, kleding maken en ontwerpen, alleen of samen koffie drinken in een cafeetje, mensen een beetje moediger coachen, skittles, humor, toepassen van kennis in praktische situaties, slapen, nieuwe dingen leren en meer. 

Co-trainer Lef om te Stralen: Sarina Kooij

Meestal vrolijk, enthousiast en een beetje gek met een vleug zachtheid. Ik hou van lachen tot ik buikpijn heb en kan ook oprecht verwonderd, heel serieus, geraakt of tot tranen geroerd zijn door een persoon, goed gesprek, muziek -alle genres door elkaar en lekker hard in de auto- of iets prachtigs in de natuur. Ik heb een popcornhoofd dat nooit uit staat, geniet meestal erg van datgene wat ik daarvan kan realiseren. Als popeye op hoge hakken kom ik graag het verschil maken. Personeel en organisatie is mijn fundament. Mijn focus is loopbaancoaching en goed werkgeverschap, met als specialiteit hoogsensitiviteit en energiek werken. De combinatie van mijn specialisatie hoogsensitiviteit en loopbaancoaching komt ook weer mooi samen wanneer ik werk als co-trainer voor de opleiding Het lef om te stralen van HSP opleidingsinstituut GaveMensen. HSPower voor mij is dat medewerkers en werkgevers de mooie en krachtige eigenschappen van hoogsensitiviteit kunnen inzetten in werk en leven en echt tot bloei komen en moeiteloos durven stralen.

Je ziet mij stralen als ik het verschil kan maken voor werkgever en werknemer, zodat ze zich bezig kunnen houden met waar ze mee bezig willen zijn. Je vind meer informatie over mij en mijn werk op mijn website: RightInPlace.

Co-trainer De Moed om te Falen: Marielle van Duijnhoven

Sensitief, creatief, energiek, sprankelend, levensluchtig, praktisch en doelgericht, dat zijn woorden die mij kenmerken. Maar ik kan ook intens genieten van de kleine dingen in het leven. Ik leef letterlijk op als de zon weer gaat schijnen in het voorjaar. Droom van een eigen plek in de natuur waar ik (samen met mijn 2 prachtige dochters) buiten kan werken, leven en spelen. Ik huil vaak en graag. Bij vrolijke én verdrietige dingen. Voel mijn levenslust twinkelen wanneer ik in buiten ben, een goed gesprek voer, geraakt wordt door mooie dingen als kunst, theater en muziek. Als lifecoach help ik sensitieve mensen die zoekend zijn naar meer balans. Tussen die momenten dat ze alles aankunnen en die dagen dat alles teveel lijkt. Hoe haal je het beste uit jezelf als je afgestemd bent op anderen? Als je ambities, dromen en plannen hebt, maar je afgeleid wordt door "hoe het hoort"? Hoe kunnen levenslust, energie en plezier weer stromen op een manier die bij jou past?

Mijn professionele loopbaan bracht me van arbeidsbemiddeling, via reïntegratie en (loopbaan-) coaching, naar recruitment en uiteindelijk weer terug naar coaching. De rode draad hierin is voor mij het zoeken naar verbinding. De Moed om te Falen past daarbij, het gaat erom situaties aan te gaan maar dat zo te doen dat je in balans blijft, jezelf niet overvraagt maar ook niet kleiner maakt. Kijk voor meer informatie over mij op mijn website: the Sensitive Way!

Supervisor Psychologie van Hoogsensitiviteit: Linda Lansink

Linda volgde na haar havo een HBO-V opleiding gevolgd door oa Orthopedagogiek, Opleiding tot GZ-psycholoog en Klinisch Psycholoog. In haar werk was ze werkzaam als gedragswetenschapper, (klinisch) psycholoog en psychotherapeut op open en gesloten jongerenafdelingen, een polikliniek voor angst- en stemmingsstoornissen en in de forensische psychiatrie. Daarnaast was ze supervisor geweest voor GZ-psychologen en was betrokken bij de werkbegeleiding psychotherapeuten in opleiding (GIOP). Daarnaast vervulde ze praktijkopleiderschap interne Forensisch Psychologen-opleiding en docentschap GZ-opleiding SPON module Methoden van diagnostiek en indicatiestelling. In haar omgeving en vak is er weinig oog voor en ze voelde steeds meer een drijfveer om mensen die vastlopen in hun leven waarbij hun hooggevoeligheid en/of hoogsensitiviteit een rol speelt, hiermee te kunnen helpen. Inmiddels is haar psychotherapiepraktijk Vossendijk, waar zij mensen helpt die vastgelopen zijn en waarbij hooggevoeligheid en/of hoogsensitiviteit een rol speelt, in volle gang.

Als supervisor in de opleiding de psychologie van Hoogsensitiviteit helpt zij cursisten de slag te maken van 'de interventie zelf ondergaan' naar 'deze aanbieden aan clienten en afstemmen op de eigen doelgroep' inclusief de verschillende vragen welke in dit proces ontstaan. 

Mede creator van relaxtheid: Lotte van Lith

Hoi! Glimlach. Aankijken. Verlegen wegkijken. En weer gericht aankijken. Oh, en vergeet de (stevige?) handdruk niet!Ik studeerde Italiaans, leefde op via de studie van literatuur, flirtte met vele filosofen, werd verliefd op Dabrowski ('s theorie van positieve desintegratie) via een datingsite en herkende persoonlijke ervaringen vijfvoudig in de overexcitabilities (“Noem mij maar Lot want Té ben ik toch al”, zei ik al eens tegen mijn vader). Bewust zingevend ervoer ik opnieuw vrede en vreugde via een persoonlijk transformatie, ook gekarakteriseerd door innerlijke conflicten, eetstoornissen, verslavingsgevoeligheid en angst voor vertrouwen.

Nu, kan ik gegrond en bejubelend delen, ben ik vertrouwd geraakt met des levens dynamiek en mijn persoonlijke intensiteiten, voldoende om met immer voortlevende avontuurzin nieuwe creatieve projecten op te pakken en anderen te begeleiden in hun proces. Bovenal word ik omringd door lieve vrienden en familie, ongebreidelde waardering en een tot wasdom komend besef dat ik meer niet dan wel weet. Van aandacht voor en door ga ik stralen, ik leef scheppend & onderzoekend, heb steevast meer plannen dan levens voorhanden en leer gaandeweg ook het geduld voor groei op te brengen. De wisselwerking tussen gefocuste zelfeducatie, innemend docentschap en eeuwig-student-zijn blijft mij fascineren.

Sinds 2010 ben ik actief als levenscoach, spreker, trainer en docent begaafdheid en emotionele ontwikkeling. Ik organiseer regelmatig studiedagen, intensief gemotiveerd en op het snijvlak van filosofie, psychologie, kunst, spiritualiteit en wetenschap. Sinds enkele jaren werk ik tevens als referent van wetenschappelijk onderzoek binnen de psychische & somatische geneeskunde, ben ik lid van de adviesraad KCVG en vertegenwoordig ik binnen deze functies cliëntperspectieven.

In 2019 werk ik aan een documentaire over “De BinnenWereld”, werk ik samen met beeldend kunstenares Jessica van Deursen binnen een module over creatieve begaafdheid en creëer ik met collega's uit het levendige werkveld een aantal prachtige evenementen (zoals met Xandra en GaveMensen!).

Met liefde, Lotte

Wil jij ook bij het team horen? Klik op deze link...

Dankbaar ben ik dat zij GaveMensen nóg wat gaver hebben gemaakt of ik met hen kan samenwerken:

Karlijn van de Wier

Illustraties website

en handlettering quotes

Leonie van der Locht 

Vertaalde Xandra's image

in supergave images!

Manon Toma

Maakte als brandstylist de praktische vertaalslag

Linda Wessels

Ontwikkelaar van de Mindset training ism PIEX

Nele Odeur

Etnobotanica, inspirator en eigenaar Scent & Spice

PIEX

Online trainingen voor onderwijsprofessionals

Huis voor Veerkracht

Expertisecentrum voor stress, burn-out & veerkracht 

Novilo

Trainingen over talent en hoogbegaafdheid op school

Platform Mindset

Lezingen en workshops over cognitieve groeimindset