Mankini Mindset

Tijdens een training afgelopen week heb ik Tom Beal leren kennen. Hij leerde mij in zeer korte tijd nogmaals hoe belangrijk het is om uit je comfortzone te stappen! Tom vertelde dat hij ooit in de gelegenheid was om 5 minuten spreektijd te krijgen op een podium voor groot publiek. En dat alleen maar omdat hij bluffend had gezegd dat hij zich daarvoor wel in een mankini wilde hijsen. De meeste mensen zouden, als ze hierop ‘een JA als antwoord hadden gekregen’, dit waarschijnlijk niet eens als serieus hebben beschouwd. Maar Tom wilde deze kans graag grijpen besloot zich voor te bereiden. Hij kocht een mankini op Amazon en nam hem met zich mee.

Toen hij zijn hotelkamer de volgende ochtend wilde verlaten besloot hij op de gang dat ‘er vast niet een half uur vantevoren werd aangekondigd dat hij zo ‘op’ mocht’. Hij moest zich voorbereiden. Klaar zijn voor het moment! En dus draaide hij zich om, deed de deur van zijn hotelkamer open en deed zijn mankini onder z’n kleding aan…..

Tom kreeg die dag zijn spotlight op het podium en hij leerde (zichzelf en zijn publiek):
– zorg dat je elke kans grijpt (hoe klein of hoe ongelofelijk ook)
– zorg dat je er klaar voor bent
– stap uit je comfortzone
– en doe het!

Als dit nou niet ‘De Moed om te Falen’ is, dan weet ik het ook niet meer….

Door Xandra van Hooff

Xandra’s werk gaat over acceptatie en overvloed. Ze vertelt waargebeurde verhalen waarin kleine details worden uitvergroot en wijst je precies op de aspecten van je leven waar groei mogelijk is. Xandra vertrouwt erop dat altijd alles goed komt, zij houdt er niet van risico’s te nemen maar laat zich ook nooit tegenhouden door ‘ja, maar’ en ‘wat als’-gedachten om haar dromen te verwezenlijken. Deze can-do mentaliteit zien we terug in de opleidingen bij THE SCHOOL OF PLAY. Hierin leer je ruimte maken voor jouw ongetemde binnenkant zodat creativiteit, gekkigheid, speelsheid en de levenslust weer volop kan stromen!