De driedaagse masterclass beslaat verschillende onderwerpen op het gebied van HSP en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Tijdens deze masterclasses wordt altijd gewerkt vanuit de nieuwste wetenschappelijk inzichten. Vanaf de eerste dag ga je met een kleine groep deelnemers direct de diepte in, zodat er voldoende ruimte is voor verdiepingsvragen.

De basis van hoogsensitiviteit is met name gelegen in de hoeveelheid tijd en energie die aan de binnenkomende informatie wordt besteed. Dit is te vergelijken met het lezen van een boek. Ieder ander mens leest de samenvatting terwijl een hoogsensitief mens het volledige boek doorneemt en daarbij volledig meeleeft met de verschillende personages die beschreven worden. De hoogsensitieve persoon verwerkt alle informatie dieper en grondiger, wat zowel de voordelen als ook de nadelen van deze persoonseigenschap kan verklaren.

In de driedaagse basismasterclass bekijken we de aan hoogsensitiviteit gelinkte theorieën over persoonlijkheid en temperament. Ook gaan we dieper in op hoogsensitiviteit als concept en ontdekken we de nieuwste inzichten en onderzoeken. Voor koffie/thee en (broodjes)lunch wordt gezorgd en je ontvangt aan het einde van de derde dag een deelnamecertificaat op naam.

Wat biedt dit programma?

Gedurende deze eerste dag nemen we de theorieen achter hoogsensitiviteit met je door en maken we deze concreet. Je kijkt met andere ogen naar de HSP test en je ontdekt de invloed van de omgeving door zelf een ontwikkelend brein te gaan bouwen. 

Inhoud van de eerste dag:
– De historie van het HSP-concept
– HSP-test laat drie componenten zien
– Verschil HSP en omgevingsgevoeligheid
– Kern, gevolgen en randverschijnselen
– Belang normaliseren i.p.v. problematiseren

Soms lijkt het wel eens alsof iedere HSP’er gelijk is. Maar onderling zijn er ongelofelijk veel verschillen te vinden. Tijdens deze actieve tweede dag zoomen we daarop in, worden onderlinge verschillen uitgediept en ontdekken we wat HSP wél en niet is.

Inhoud van de tweede dag:
– Neurobiologie van hoogsensitiviteit
– Diversiteit bekeken vanuit de BIG-five
– Overexcitabilities & intensiteit
– Relatie/verschil met HB/autisme, ADHD etc.
– Diverse prikkelpatronen

HSP en overprikkeling worden vaak in één adem genoemd. En toch ligt het feit dat hoogsensitieve mensen gewoonweg meer informatie vanuit hun omgeving binnenkrijgen, niet perse ten grondslag aan hun overprikkeling. Maar hoe zit het dan wel?

Inhoud van de derde dag:
– (Positieve) effecten en werking van stress
– Uitleg over het brein en ‘het stresssysteem’
– Hechte relatie tussen stress en hormonen
– Theorie van de sociale emoties
– Negen emotionele veerkrachtsgebieden

Ik ben Xandra. Als docent én pedagoog weet ik maar al te goed dat onze opleidingen ons helaas niet altijd voorbereiden op de dagelijkse realiteit in het werken met kinderen, jongeren of volwassenen. Zeker niet wanneer die ander specifieke vragen aan je stelt. En die niet gewoon verwoordt, maar deze geuit worden in emoties en gedrag. Ik sta in de masterclass en trainingen dan ook niet alleen tegenover je als opleider of 'theoretisch expert'. Met tien jaar ervaring in het (speciaal) onderwijs/de jeugdzorg, waar ik werkte als docent, IB'er, teamleider en interim manager weet ik wat jouw struggles zijn. Ik erken je wil om het goede te doen en (her)ken de frustratie van onvermogen. Of dit nu gelegen is in het niet kunnen bereiken van de ander, of in het niet aansluitende systeem waar iemand zich in bevindt. In mijn antwoorden schemert daarom altijd naast mijn kennis ook mijn kunde door. Als hoogsensitief mens die geleerd heeft met zichzelf te leven, als moeder van twee slimme hoogsensitieve kinderen en als deskundige in de toepassing van hetgeen ik je leer. Wil je weten hoe een masterclassdag bij mij ervaren wordt? Lees dan Sandy's blog.

Prijzen en overige informatie 

Kosten
Deze 3-daagse masterclass kost 995 euro (BTW vrijgesteld). Aanbiedingsprijs: deze masterclass plus de online training tezamen voor 1095 ipv 1290 euro!

Locatie
De masterclasses zijn op onze locatie (kraayenberg 8020) in Wijchen van 9.30-17.00 uur. GaveMensen heeft haar intrek genomen in de Broedplaats. Dit is de achterkant van een schoolgebouw met schattige rood/gele ramen. Je ziet de puntdaken vanuit de wijk. Volg de borden 'broedplaats' om de ingang te vinden. 

Lunch en verzorging
We regelen via een plaatselijk zaakje luxe belegde vers afgebakken minibroodjes. Belegsoorten variëren per dag en bestaan uit o.a. Gerookte Zalm, Carpaccio, Roompaté, Brie, Geitenkaas, Parmaham, Chorizo, Gezond en Rosbief, allen met bijpassende garnering en dressing. Over het algemeen is er voldoende variatie voor iedereen. Mocht je allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten, dan is het wellicht goed om zelf lunch te regelen of via ons met de cateraar te overleggen. Mocht dit het geval zijn, laat het dan even weten! Gedurende de dag wordt er gezorgd voor voldoende koffie/thee/sap en versnaperingen.

Doelgroep
Deze basisopleiding is geschikt voor coaches, therapeuten, huisartsen, leerkrachten, intern begeleiders in het onderwijs, zorgcoördinatoren, jeugdzorgwerkers, orthopedagogen, schoolpsychologen of andere pedagogische professionals in het onderwijs, de zorg of het bedrijfsleven, die te maken hebben met hoogsensitieve kinderen en/of (jong-)volwassenen. Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen aan een masterclass.

Data
De eerstvolgende masterclass vindt plaats op maandagen: 15 april, 6 mei en 20 mei.

Certificaat
Je ontvangt aan het einde van de derde dag een deelnamecertificaat op naam.

Aanmelden

Je betaalt voor deze driedaagse masterclass, inclusief lunch en map vol materialen, 995 euro. Na afloop ontvang je een certificaat. De opleiding is btw-vrij .

NB: Wanneer je reeds de online training hebt aangeschaft (via deze link) dan kun je gelijk gebruik maken korting. Geef op je inschrijfformulier aan dat je bekend bent bij de opleiding. 

40%
voorjaar uitverkocht

Omdat we onze kennis graag up-to-date houden, zijn onze trajecten altijd wetenschappelijk onderbouwd met de nieuwste inzichten. We beschikken over een registratie in het CRKBO, waarmee we voldoen aan de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs. Daarom kunnen we onze diensten btw-vrij verzorgen en factureren.