Zie jij jezelf al liggen in de hangmat? Rondslenteren over een mini-eilandje in het Veluwemeer waar je in 5 minuten rondgelopen bent maar waar je geen auto zult zien? Een idyllisch plekje waar het laatste weekend van augustus alleen maar gave mensen zullen zijn... Mellow Fest is het gevoel van thuis komen zonder thuis te zijn. Drie dagen op een eiland. Ontspanning, avontuur en plezier. Relaxt samenzijn tot in de vroege uurtjes en alles op je eigen tijd. Een vrijhaven voor pretspetters en creatieve ontdekkingen.

Mellow.... Zacht van karakter. Zoals een goed gerijpte kaas. Het is relaxen in zijn puurste vorm, ieder op eigen wijze zoals Mellow als muziekstroom ook niet strikt gedefinieerd kan worden. Het zijn verschillende soorten stijlen en genres maar is wel altijd relaxed. Dit weekend is daarom een ode aan de luiheid. Live Love Laugh en Mellow Out Loud!

Doelgroep
Fijne mensen (mannen en vrouwen) die van goed eten houden. En toffe workshops. En een kampvuur. Jij dus! Er is ruimte voor ongeveer 40 deelnemers. In 2019 organiseerde ik (Xandra) de primeur  van dit weekend samen met Lotte van Lith (best spannend om zomaar een heel eiland af te huren!) maar het was net zo leuk als vooraf gedacht. En via GaveMensen zet ik deze droom verder door. Gezien de doelgroep mensen die we bereiken zijn er dit weekend veel sensitieve, gekke, sneldenkende en out-of-the-box denkende gave mensen te verwachten. Zonder kinderen. Die blijven thuis vanaf het moment dat ze kunnen lopen zodat we ongestoord goede gesprekken kunnen voeren of ons storten in een workshop.

Wat gaan we doen
Op en om dit onbewoonde eiland is er genoeg te beleven; houthakken voor het vuur, marshmallows roosteren, lekker lezen in een hangmat, een boompje beklimmen, peddelen met de kano, kletsen bij het water, en nog veel meer.  Fijn samenzijn op dit mooie stukje natuur. En dat is niet alles. Samen met alle deelnemers maken we het programma nog veel leuker. Iedereen mag namelijk bijdragen. Wanneer jij deelt waar je blij van wordt dan laten wij ons graag inspireren. Van wildplukken tot taichi, van theater tot yoga, van het aanbieden van een spel dat je graag speelt tot het voorlezen van je lievelingsverhaal. Zo maak je niet alleen de ander maar ook jezelf blij! Laat ons weten wat jij wilt dan kijken wij of er plek is in het programma. Wat je precies gaat doen dit weekend is dus afhankelijk van wat we er samen van maken! 

Kosten
Voor 165 euro excl BTW ben jij er het hele weekend bij. Dit is inclusief:
- Een slaapplek in een (gezamenlijke) tent (zie slaapmogelijkheden),
- Ontbijt, lunch en avondeten op zaterdag, ontbijt op zondag en onbeperkt koffie en thee,
- En natuurlijk de overtocht zodat je met droge voeten op het eiland aankomt.

We hebben geprobeerd de prijs zo laag mogelijk te houden. Dit betekent dat je alle extra's zoals fris, wijn, bier, sterke drank, koekjes, chipjes, chocola etc. zelf ook mee mag nemen. Er is op het eiland verder geen winkeltje of restaurant aanwezig, dus neem lekker mee waar jij zin in hebt en blij van wordt. 

Data
Dit samenzijn staat gepland aan het einde van de zomer: 28 t/m 30 augustus. De eerste veer gaat over op vrijdagavond en bij de afsluiting op zondagmiddag komen we allemaal weer aan vaste land. Er zijn beperkt tussentijdse oversteekmogelijkheden aanwezig. Het hele eiland is dit weekend voor ons beschikbaar.

Aanmelden
De inschrijving is nog niet geopend. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te wordne. 


fotocredit: luchtfilmproducties & campspirit

Een loom avontuur in het Veluwemeer

Locatie
Midden in het Veluwemeer, vlakbij Harderwijk, ligt een kleine eilandje: De Kluut. Op dit onbewoonde eiland kun je avontuurlijk kamperen in prachtige natuur met weids uitzicht over het water. En dat is precies wat wij gaan doen!  Op dit eiland hebben we de beschikking over 13 slaaptenten, de grote Tipi Lounge (gemeenschappelijke tipi waar we met z’n allen rondom een gezellig  vuurtje kunnen zitten) en 1 grote groepstent (grootte: 16,5 bij 5,5 meter) waar we de maaltijden zullen nuttigen en we rondom de kachel ook spelletjes kunnen doen. Het eiland beschikt over een toiletgebouwtje met 4 warme douches, toiletten en wastafels, welke 2 keer per dag wordt schoongemaakt. Hier is ook elektriciteit, alsook in de opslagkeet waar twee koelkasten met vriesvakken vol koelelementen staan.

Slaapmogelijkheden
In het sfeervolle tentenkamp kunnen we met maximaal 48 mensen overnachten in gezellig ingerichte, authentieke tenten van traditionele nomadenvolkeren, zoals de tipi, de welbekende indianentent of de yurt (‘ger’ in het Mongools), de nomadentent uit Mongolië. De tenten zijn van alle gemakken voorzien, dus geen gesjouw met kampeerspullen. Eenvoudig en zorgeloos genieten van het heerlijke buitenleven.

In de tipi's vind je opgemaakte bedden (met dikke matrassen) en naast kookgerei ook een stapeltje hout. Hout ja! Want in échte Indianen tipi’s hoort in het midden een vuurplaats te zijn. Door de rookflappen kan de rook naar buiten en zit je binnen knus en warm bij een zelfgemaakt vuurtje. Is dit iets te avontuurlijk? In de Zweedse tipi is een centrale tentstok waardoor een vuurplaats niet mogelijk is. Het zit je (op de rendierhuiden op de grond) veilig in regen en storm! De tenten staan aan de andere kant van het eiland. Een zee van rust en ruimte voor jezelf!

Elke slaaptent is volledig ingericht met lage bedden, goede matrassen (14 cm dik), dekbedden en kussens. Voor een lakenpakket wordt gezorgd. Je kunt bij je aanmelding vermelden met wie je in de tent/yurt/tipi zou willen slapen en of je graag in een men's only of women's only tent ligt.  

Er zijn de volgende tenten beschikbaar op het terrein
- 1 x 4-persoons Mongoolse yurt (gereserveerd)
- 1 x 6 persoons yurt 
- 2 x 6-persoons Indianen tipi
- 2 x 4-persoons Indianen tipi
- 2 x 2-persoons Indianen tipi
- 1 x 2-persoons Zweedse tipi
- 2 x 2-persoons Sahara tent
- 1 x 4-persoons Sahara tent
- 1 x 5-persoons Sahara tent 

Maaltijden
De prijs is inclusief alle maaltijden en koffie, thee, limo en wat lekkers gedurende de dagen. Qua ontbijt kun je rekenen op een uitgebreid buffetje met o.a. croissantjes, beschuitjes, broodjes, belegjes, yoghurt, muesli, etc. De lunch bestaat uit diverse broodjes en rauwkost, en het diner is - hoe kan het ook anders - een heerlijk complete barbecue met ook lekkere salades (als je een bepaald dieet of allergie hebt zorg dan dat je daar zelf ook iets voor bij je hebt). Met mensen die vega eten wordt zowel bij de broodmaaltijd als bij de BBQ rekening gehouden als je dit bij aanmelden doorgeeft.