De opleiding De Psychologie van Hoogsensitiviteit is de meest uitgebreide opleiding op het gebied van hoogsensitiviteit in Nederland. In zestien lesdagen ontdek je de nieuwste wetenschappelijke theorieën, leer je wat er nodig is veerkrachtig in het leven te staan en ontwikkel je je eigen interventie. 

Hoogsensitieve mensen hebben van nature de neiging om zich terug te trekken wanneer ze zich kwetsbaar voelen. Dat is op zich een goed copingsmechanisme maar kan op den duur ook leiden tot het mislopen van sociale kansen. Ben je op zoek naar manieren en methodes om de Moed om te Falen te stimuleren in groepen? Dan is deze mindset train-de-trainer opleiding iets voor jou!

Wil jij anderen helpen ontdekken wie zij zijn en hoe ze in de wereld staan? In deze opleiding leer je niet alleen personal branding oefeningen maar met name ga je er praktisch mee aan de slag in een mix van storytelling en improvisatietechnieken. 

Kennis in beweging

Omdat we onze kennis graag up-to-date houden, zijn onze trajecten altijd wetenschappelijk onderbouwd met de nieuwste inzichten. We beschikken over een registratie in het CRKBO, waarmee we voldoen aan de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs. Daarom kunnen we onze opleidingen en masterclasses BTW-vrij verzorgen en factureren.

Lees hier als je benieuwd bent hoe de opleidingstrajecten beoordeeld werden.

    

   

Herken jij je in onze cursisten?

De opmerking "Wow, wat een fijn papier gebruiken jullie voor de cursusmap!" horen we uit vrijwel alle monden van onze cursisten. Een kleine aanwijzing naar de eigenheid en toch ook hun gelijkheid. Het is niet het enige waar ze zichzelf in elkaar herkennen.

Wij werken met mensen onopvallend opvallend zijn. Het zijn gave mensen die overlopen van mededogen en empathie maar met name opvallen door hun humor en een hoofd dat alle kanten op kan denken. Ze hebben een hoge snap-snelheid en een bijzondere gelaagde vorm van humor. Het zijn de waarheidsstrijders, visionairs van de toekomst, dappere generaals, gedurfde pioniers, ondernemers, experts in het gebruik van accurate informatie.

Onze cursisten zijn op zoek naar gedegen kwaliteit en ze zijn bereid daar het halve land voor door te reizen. Het zijn mensen die niet willen leren wat ze ook in een boek kunnen lezen of op kunnen zoeken. Ze willen de diepte in, vragen kunnen stellen en bruggen slaan. Ze zijn de eersten om vragen te stellen en naar antwoorden te zoeken. Ze zullen niet zo snel een boek netjes van voor naar achter doorlezen, maar hebben eerder zeven boeken tegelijkertijd op hun nachtkastje liggen. Boeken waar ze kriskras doorheen gaan, van achter naar voren en weer terug, de informatie opslurpend en elke keer weer nieuwe inzichten en verbanden ontdekkend. 

Het zijn mensen die lief zijn voor zichzelf en voor anderen om hen heen. Ze begrijpen dat je geen grotere gelijkwaardigheid in de wereld kunt bewerkstelligen dan de individuele verschillen tussen mensen te koesteren en eren en de omstandigheden creëren waarin ze floreren. Ze kijken reikhalzend uit naar een wereld waarin iedereen zijn vaardigheden kan testen, uitproberen en ontwikkelen. Ze laten het onmogelijke gebeuren op basis van hun passie.

Ze zijn spiritueel (ook al zullen ze dat wellicht niet zo snel toegeven). Hun interesse houdt verband met het begrijpen hoe de menselijke geest werkt en persoonlijkheid en positieve ervaringen op elkaar inwerken. Ze staan bewust in het leven en worden gedreven door de wens naar persoonlijke groei.  

Korte theoretische update

Zoek jij verdieping, verbreding en verrijking, maar lijk je elke keer dezelfde theorie tegen te komen? Dan zullen de masterclasses het verschil maken en je blik verruimen. Dit zijn ééndaagse trainingen op het gebied van hoogsensitiviteit en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Voor professionals die geen oude wijn in nieuwe zakken zoeken. Basiskennis wordt verondersteld, dus in één dag ga je direct de diepte in. Max. 10 deelnemers zodat er voldoende ruimte is voor verdiepingsvragen.