Hoogsensitieve mensen willen niet meer rust, ze willen energie. Ze willen zich niet afsluiten voor prikkels, ze willen openstaan. Voor anderen. Voor het leven. Om onnadenkend, onbesuisd van al het moois te kunnen genieten. Zich wentelend in ervaringen, pluizige gevoelens en verliefd worden op alles inclusief zichzelf. Ze willen begrijpen en begrepen worden. Vrijheid bieden en durven nemen. Diversiteit omarmen en door de regels durven breken. Niet normaal doen maar wel normaal zijn. Zich niet bezighouden met stress, overprikkeling en balans maar volop het leven opslurpen, rollen in woelige beekjes der liefde. De zintuigen drinken. De zinnen bekoren. De bochten uitscheuren. Verlangens vervuld. Gevoelens van volmaaktheid in het imperfecte en overvloed in schaarse tijden. Wij leiden daarom geen hsp coaches op tot stresscounselors. Wij leiden professionals op tot levenskunstenaars. Zodat zij voor en met anderen prachtige levenswerken kunnen creëren! 

Van deskundige naar expert, dat traject begint hier!

HSP & wetenschap

In dit blok leer je wat de definitie van hoogsensitiviteit is en hoe de HSP test inzicht geeft in de hulpvraag van de client.  Je leert hoe de wetenschap HSP heeft aangetoond en wat de positieve kwaliteiten zijn van een HSP'er in een ondersteunende omgeving. 

Stress en omgeving

Je ontdekt de functie van stress en begrijpt dat HSP'er stress niet hoeft te vermijden, maar juist mag leren zichzelf positief te prikkelen. Kennis over hormonen, omgevings- gevoeligheid en de toolbox voor veerkracht geven je de handvatten in begeleiding

Emoties  en sociaal contact

Je leert sociale emoties herkennen en duiden, krijgt inzicht in de dynamieken die spelen in een relatie en kunt adviezen geven over hoe deze te verbeteren. En tot slot leer je hoe je een groeimindset op stress bevordert of weer op gang krijgt.

Groei en ontwikkeling

Je bekijkt ontwikkeling vanuit verschillende invalshoeken waardoor je een dieper begrip krijgt voor de uitdaging waar een hoogsensitief mens voor staat. Je begrijpt nu waarom innerlijke conflicten kúnnen leiden tot groei en wat daarvoor nodig is.

Differentiaaldiagnostiek 

We gaan aan de slag met het verschil en de overlap tussen hoogsensitiviteit en diverse stoornissen en problemen; o.a. autisme, ADHD, hoogbegaafdheid, borderline en trauma, zodat jij in intercollegiale consultaties een waardevolle aanvulling kunt leveren.

Toolbox voor Veerkracht

Mentale kracht en psychische vrijheid leveren rust. In deze vier supervisiedagen leer je sociaal emotionele vermogen die HSP'ers helpen om met de uitdagingen in het leven om te gaan op een manier die hen uiteindelijk steeds meer versterkt. 

Ik ben Xandra. Naast mijn opleidingen tot docent en pedagoge, heb ik een Master SEN in de richtingen leidinggeven & begeleiden bij gedragsproblemen. Ik ben hoogbegaafd en lange tijd trainer geweest in de gevorderden HB-begeleidersopleiding van Novilo en heb Brené Brown’s Connections Curriculum meermaals verzorgd. Ik ben opgeleid door Elke van Hoof en officieel erkend door het instituut van Elaine Aron. Het is mijn expertise om de wetenschappelijke kennis van innerlijke processen bij gevoelige slimme mensen om te zetten in bruikbare modellen, zodat je jezelf in kunt zetten als grootste kracht. Gedurende de opleiding krijg je toegang tot een goudmijn aan oefeningen die ik de afgelopen jaren voor je verzameld heb. Hiermee vorm je -samen met de inhoud van de opleiding- jouw unieke eindproduct, interventie of lessenserie, zodat je uiteindelijk een hoogwaardig product hebt waar je mee aan de slag kunt.

Data, certificering en prijzen

Data opleiding 2019/2020
19/20 september 2019:  HSP & wetenschap
31 okt/ 1 november 2019:  Stress en omgeving
28 november 2019: Toolbox voor Veerkracht 1
12/13 december 2019: Emoties en sociaal contact
16 januari 2020: Toolbox voor Veerkracht 2
30/31 januari 2020: Groei en ontwikkeling
27 februari 2020: Toolbox voor Veerkracht 3
12/13 maart 2020: Differentiaaldiagnostiek
09 april 2020: Toolbox voor Veerkracht 4
23/24 april 2020: Integratie en examen
26 juni 2020: Diploma-uitreiking in de avond

Dagen zijn van 9.30 tot 17.00 uur. Vanaf negen uur staat de koffie (of thee) klaar zodat jij rustig kunt binnenkomen. De opleidingsprijs is inclusief een uitgebreide opleidingsmap (>800 blz), supervisiedagen, mogelijkheid met Xandra te overleggen over alle vragen die je tussendoor hebt en het examen. 

Kosten
De kosten voor deze van btw vrijgestelde opleiding bedragen  €4395,- inclusief een manual, certificaat, zaal, lunch, koffie/ thee, versnaperingen. Oud cursisten krijgen 10% korting. De opleiding is vrijgesteld van btw. Zelf gaan we graag voor eerlijke prijzen. Daarom doen we bij GaveMensen niet moeilijk over betalen. Zonder extra bijkomende kosten dus! 

Minder financiële vrijheid?
Aan maximaal 4 personen bieden we een kortingsprijs van 895 euro aan, mits er minimaal acht vol-betalende deelnemers zijn om de opleiding te laten starten. Heb je momenteel minder financiële vrijheid? Graag creëert gaveMensen deze mogelijkheid voor jou om alsnog deel te nemen aan deze opleiding. Je betaalt 3500 euro voor de complete opleiding. Neem contact met ons op bij interesse!

100%
zeker van start!

Overige informatie

Locatie
De lesdagen zijn op onze locatie (kraayenberg 8020) in Wijchen van 9.30-17.00 uur. GaveMensen heeft haar intrek genomen in de Broedplaats. Dit is de achterkant van een schoolgebouw met schattige rood/gele ramen. Je ziet de puntdaken vanuit de wijk. Volg de borden 'broedplaats' om de ingang te vinden. 

Lunch en verzorging
Gedurende opleidingsdagen wordt voor koffie/thee, fris en een uitgebreide broodjeslunch gezorgd. We regelen via een plaatselijk zaakje luxe belegde vers afgebakken minibroodjes. Belegsoorten variëren per dag en bestaan uit o.a. Gerookte Zalm, Carpaccio, Roompaté, Brie, Geitenkaas, Parmaham, Chorizo, Gezond en Rosbief, allen met bijpassende garnering en dressing. Over het algemeen is er voldoende variatie voor iedereen. Mocht je allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten, dan is het wellicht goed om zelf lunch te regelen of via ons met de cateraar te overleggen. Mocht dit het geval zijn, laat het dan even weten! Gedurende de dag wordt er gezorgd voor voldoende koffie/ thee/ sap en versnaperingen.

Doelgroep
Deze opleiding is geschikt voor (ortho-)pedagogen, psychologen, psychotherapeuten, coaches/counselors, intern begeleiders, hoogbegaafdheidsspecialisten, HSP-deskundigen. Voor experts in hun vakgebied die smullen van theorieën en verbindingen hiertussen. Die de brug willen slaan tussen de laatste wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van hoogsensitiviteit en stress. Die de diepte in willen met sensorische onder-of overprikkeling, omgevingssensitiviteit en de daarbij betrokken genen. De relatie tussen biologie, neurologie en onze sociale emoties, mindset, attributiestijlen en aangeleerde hulpeloosheid onderzoeken. En ontdekken hoe de ontwikkelingsstadia van de sensitieve persoon daar weer een wisselwerking mee heeft. Voor jou, als je actief aan de slag wilt en vanuit de fundamentele wetenschappelijke principes over sensitiviteit, emoties en ontwikkeling, in staat wilt zijn om creatief jouw eigen ‘tools’ te ontwikkelen en aan te passen aan de situatie.

Herken je jezelf in de opleiding? Maar twijfel je? Maakt het je onrustig? Zoveel tijd voor een opleiding heb je toch niet? Op de website lees je de verhalen van anderen. Hoe ze de tijd die ze investeerden een boost gaf aan hun bedrijf, hun levensplezier, hun moed, de manier waarop ze met anderen communiceren. De wereld als ballenbak, spelend met informatie... en je beseft ineens dat tijd een relatief begrip is. Dat duidelijkheid je in een 'wormhole' een draaikolk van energie kan brengen. Een zucht ontsnapt je. Een glimlach vouwt zich rond je lippen. De wereld is simpel. Je hoefde het alleen maar even te zien.

Certificaat en vermelding​
Na voldoende afronding van de opleiding tot ontvang je een deelname certificaat. Na behalen van de opleiding is er de tevens mogelijkheid voor gratis vermelding op de website. Er worden geregeld terugkomdagen georganiseerd waarin je nieuwe theorie, oefeningen of inspirerende sprekers zult horen. 

De scholing Master of Emotions is SKB-C.4 geaccrediteerd voor SBU 240, EC’s 8,6 door de stichting keurmerk beroepsscholingen (SKB) in de psychosociale complementaire gezondheidszorg. 
Deze opleiding is in 2017 geaccrediteerd door het lerarenregister. Helaas heeft dit register momenteel een stop en kunnen nieuwe opleidingen niet ingevoerd worden. Zodra dit mogelijk is zullen we de accreditatie van Master of Emotions ook voor 2018 aanvragen.

Wat eerdere deelnemers zeggen

Maike Korte-Nederveld - Mind Sense Go
Ik heb echt nog nooit zoveel geleerd in een jaar tijd als in de jaaropleiding bij GaveMensen. Mijn leven is voor altijd veranderd, op een hele goede manier. Kennis, persoonlijke ontwikkeling, inzicht (in mezelf & anderen & de wereld) en dan ook nog eens toepasbaar in mijn eigen leven, dat van mijn directe omgeving en van mijn coaches. The world finally makes sense. Hoogsensitiviteit werkelijk uitgediept in alle geuren en kleuren. Nu ook ermee aan de slag in de praktijk. Er zitten superveel tools bij die je in kan zetten bij het begeleiden van mensen. Ik kan deze opleiding van harte aanbevelen.

Linda Lansink - psycholoog en psychotherapeut bij Psychotherapiepraktijk Vossendijk
De post-hbo jaaropleiding 'de psychologie van hoogsensitiviteit' is zeer aan te raden voor wie een verdiepende studie zoekt met enorm veel literatuur over (neuro-)biologische, psychologische en (differentiaal-)diagnostische modellen/theorieën over hsp en een dito hoeveelheid aan universele interventies voor kinderen en volwassenen om anders om te gaan met hun emoties, gedachten en gedrag. Hier zijn voor mij zoveel zaken helder geworden en helder is ook wat we nog niet weten. Wil je echt weten, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, wat hsp is, inhoudt en hoe hsp als kwaliteit ervaren kan worden en dat zelf eerst ervaren als hsp-er? Ga voor GaveMensen! 

Mirjam Bogerd - Sparringspartner bij EigenWaardig Leven
Ik kan de opleiding van GaveMensen zeker aanraden. Het is weliswaar een heel brede opleiding, maar ook een die stevig de diepte in gaat, met een hoog werktempo. Door de intervisie- en supervisie kun je heel gericht de dingen die je leert op het gebied van mindset, hoogsensitiviteit, de werking van het stress-systeem en de vele interventies die je aangereikt krijgt, vormgeven naar wat jij wilt. In de opleiding legt Xandra veel verbanden, komt hoogbegaafdheid ook geregeld in de gesprekken terug en laat ze je alles wat in de vele theorieën naar voren komt aan de lijve ondervinden. Hierdoor voel je en begrijp je na een jaar echt hoe dingen werken en waarom.

Aanmelden

De opleiding staat open voor deelnemers. We gaan definitief van start maar zitten nog niet vol. Schrijf je hier in voor het jaar 2019/2020. Meer weten? Neem contact met ons op voor een telefonische afspraak of geef je op voor een Proeverij.

(Zoek je eerder een basisopleiding? Kijk dan naar onze online training)