Hoogsensitiviteit. Dat woord komt steeds vaker op je pad lijkt het wel. Je weet er al het een en ander vanaf, maar wat is het volgens de wetenschap eigenlijk precies? Is het gedrag? Zit het in onze genen? Hoe herken je het bij anderen? En wat doe je als iemand er last van heeft? Zoekend op internet vind je een aantal mooie blogs, maar lees je wellicht ook over oude zielen, aura's en zesde zintuigen. Zijn alle HSP'ers nu angstiger en meer emotioneel? De praktijkvoorbeelden en verhalen ken je, maar van de theoretische onderbouwing heb je eerlijk gezegd geen idee.... 

Dus ben je vastberaden om er meer van te weten te komen. Wat zegt de wetenschap er eigenlijk over? Wat is er bekend over hoogsensitiviteit? En wat is belangrijk in de omgang met iemand die hoogsensitief is? Dát wil je weten. Zonder je gelijk onder te dompelen in een volledige opleiding waarin je verdwaalt. Wel de basis tot je nemen en daarnaast de mogelijkheid jouw vragen te stellen. Geen hoog geitenwollensokken- of zweefteefgehalte, maar praktisch en lekker direct.

Uiteindelijk wil je in staat zijn om je nieuwe kennis en expertise rondom hoogsensitiviteit toe te passen in je werk. Anderen kunnen vertellen welk waardevol en uniek perspectief dit aangeboren persoonskenmerk op de wereld legt. Om dit te kunnen doen is het belangrijk om te beschikken over de basiskennis van hoogsensitiviteit, en om te weten wat het allemaal níét is (er is de afgelopen jaren helaas veel beweerd wat niet persé met HSP te maken heeft). Dan ben je in staat te begrijpen, én over te brengen aan anderen, hoe hoogsensitieve mensen zaken in het leven intenser ervaren. Dit is precies wat je vindt in deze opleiding.

Stel zelf je traject samen 

De opleiding Sensitief (Bege)leiden is een modulair opleidingstraject, bestaande uit een online training en verschillende driedaagse masterclasses voor professionals. Geschikt als je, vanuit de wetenschappelijke principes over sensitiviteit, emoties en ontwikkeling, in staat wilt zijn om na te denken over en reflecteren op je eigen handelen. Dit kan alleen als je het proces van je cliënt, leerling of medewerker werkelijk begrijpt en overziet. In de verschillende modules ga je daarom én theoretisch en interactief aan de slag, waardoor je inzicht verkrijgt én deze direct leert toe te passen.

Deze opleiding bestaat uit twee onderdelen, waarvoor je je afzonderlijk kunt inschrijven. Klik op de link voor meer informatie:

Theoretische basis: Online training Wegwijs in de Wetenschap
Interesse in hoogsensitiviteit, maar geen tijd en zin om zelfstandig ingewikkelde wetenschappelijke artikelen uit te pluizen? Op zoek naar iemand die het je allemaal simpel en gestructureerd uitlegt? Dan is dit jouw training! De wetenschappelijke onderzoeken rondom HSP worden door middel van videocolleges aan je uitgelegd en aangevuld met maandelijkse live webinars. Voor een minimaal bedrag verzeker jij jezelf van de mogelijkheid maandelijks jouw casussen voor te leggen en te bespreken of je intervisievragen te stellen. 

Praktische diepgang: verschillende 3-daagse masterclasses naar keuze
Wil je geïnspireerd raken en de diepte ingaan? De theorie koppelen aan de praktijk en lekker aan de slag met je eigen praktijksituaties? Daar is ruimte voor in een driedaagse verdiepingsmodule waarin je met jezelf als leidinggevend / begeleidend professional, of juist als sensitief trainer, aan de slag gaat. Hier komt de theorie echt voor jou tot leven. Er is keuze uit een basismasterclass en aanvullende masterclasses waarbij deze ook los van elkaar gevolgd kunnen worden. 

Prijzen en overige informatie 

Kosten
De online training kost 295 euro en een masterclass is 995 euro. Deze opleidingen zijn beroepsmatig te volgen en in dat kader BTW vrijgesteld. Kies je meerdere modules uit deze opleiding, dan ontvang je elke keer opnieuw 195 euro korting. Een rekenvoorbeeld: Een masterclass kost 995 euro. Inclusief online training betaal je slechts 1095 euro. En vanaf je eerste aankoop krijg jij dus telkens opnieuw korting. Een masterclass kost je dus geen 995 maar 800 euro. 

Locatie
De masterclasses zijn op onze locatie in Wijchen van 9.30-17.00 uur. Gedurende opleidingsdagen wordt voor koffie/thee, fris en een uitgebreide broodjeslunch (vegetarisch of glutenvrij is mogelijk) gezorgd. Er kunnen maximaal 11 mensen deelnemen aan een masterclass. 

Doelgroep
Deze basisopleiding is geschikt voor coaches, therapeuten, huisartsen, leerkrachten, intern begeleiders in het onderwijs, zorgcoördinatoren, jeugdzorgwerkers, orthopedagogen, schoolpsychologen of andere pedagogische professionals in het onderwijs, de zorg of het bedrijfsleven, die te maken hebben met hoogsensitieve kinderen en/of (jong-)volwassenen. 

Data
Kijk voor de data bij je masterclass naar keuze. De online training kan elk gewenst moment gestart worden. 

Vermelding op onze website
Doorloop je de volledige online training, de basismasterclass en minimaal één masterclass naar keuze, dan kun je certificering aanvragen om als sensitief pedagogisch professional vermeld te worden op de website van GaveMensen. Daarmee laat je niet alleen zien dat je op de hoogte bent van de laatste wetenschappelijke inzichten rondom hoogsensitiviteit, maar dat je dit ook in je pedagogisch handelen kunt laten zien. Mail naar info@gavemensen.nl voor de exacte regeling.

Klik op het onderdeel van je interesse

Omdat we onze kennis graag up-to-date houden, zijn onze trajecten altijd wetenschappelijk onderbouwd met de nieuwste inzichten. We beschikken over een registratie in het CRKBO, waarmee we voldoen aan de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs. Daarom kunnen we onze diensten btw-vrij verzorgen en factureren.