Hoogsensitiviteit. Dat woord komt steeds vaker op je pad lijkt het wel. Je weet er al het een en ander vanaf, maar wat is het eigenlijk precies? Zoekend op internet vind je een aantal mooie blogs, maar lees je ook over zielen, aura's en emotionele problemen. De praktijkvoorbeelden en verhalen ken je, maar van de theoretische onderbouwing heb je eerlijk gezegd geen idee....

Je raakt vastberaden om er meer van te weten te komen. Wat is er bekend over hoogsensitiviteit? Is het gedrag? Zit het in onze genen? Hoe herken je het bij anderen? En wat is belangrijk in de omgang met iemand die hoogsensitief is? Dát wil je weten. Zonder je gelijk onder te dompelen in een volledige opleiding waarin je verdwaalt. Wel de basis tot je nemen en daarnaast de mogelijkheid jouw vragen te stellen. Geen hoog geitenwollensokken- of zweefteefgehalte, maar praktisch en lekker direct.

Uiteindelijk wil je in staat zijn om je nieuwe kennis en expertise rondom hoogsensitiviteit toe te passen in je werk. Anderen kunnen vertellen welk waardevol en uniek perspectief dit aangeboren persoonskenmerk op de wereld legt.

Om dit te kunnen doen is het belangrijk om te beschikken over de basiskennis van hoogsensitiviteit, en om te weten wat het allemaal níét is (er is de afgelopen jaren helaas veel beweerd wat niet persé met HSP te maken heeft). Dan ben je in staat te begrijpen, én over te brengen aan anderen, hoe hoogsensitieve mensen zaken in het leven intenser ervaren. Dit is precies wat je vindt in deze opleiding.

Stel zelf je traject samen 

De opleiding Sensitief (Bege)leiden is een modulair opleidingstraject, bestaande uit een online training en verschillende driedaagse masterclasses voor professionals. Geschikt als je, vanuit de wetenschappelijke principes over sensitiviteit, emoties en ontwikkeling, in staat wilt zijn om na te denken over en reflecteren op je eigen handelen als professional. Dit kan alleen als je het proces van je cliënt, leerling of medewerker werkelijk begrijpt en overziet. In de verschillende modules ga je daarom zowel theoretisch als praktisch en interactief aan de slag. Hierdoor verkrijg je inzicht én kun je deze direct toepassen. 

Deze opleiding bestaat uit verschillende modules welke samen de complete opleiding 'Sensitief (Bege)leiden' vormen. Je kunt deze modules echter ook los volgen. Klik op de link voor meer informatie per module:

Theoretische basis: Online training Wegwijs in de Wetenschap
Interesse in hoogsensitiviteit, maar geen tijd en zin om zelfstandig ingewikkelde wetenschappelijke artikelen uit te pluizen? Op zoek naar iemand die het je allemaal simpel en gestructureerd uitlegt? Dan is Wegwijs in de Wetenschap jouw training! De wetenschappelijke onderzoeken rondom HSP worden door middel van videocolleges aan je uitgelegd en aangevuld met maandelijkse live webinars. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om jouw eigen casussen voor te leggen. Voor een minimaal bedrag krijg je de theorie helder uitgelegd en ga je met jouw praktijk direct aan de slag. Hoe deze er ook uitziet. 

Praktische diepgang: 3-daagse basismasterclasses op locatie
Wil je geïnspireerd raken en de diepte ingaan? De theorie koppelen aan je eigen praktijksituaties en lekker actief aan de slag om te ervaren wat het is en doet? Daar is ruimte voor in een driedaagse verdiepingsmodule waarin je je onderdompelt in theorie én dit in de praktijk brengt. Hier komt de theorie echt voor jou tot leven. Lees hier meer over de basismasterclass.

Email training: 30 dagen imperfect onderweg
Onze praktijk-interventie die jij kunt inzetten in jouw coaching. Een 30-daagse emailtraining met korte video's en een werkboek met theorie, opdrachten en reflectievragen die die jouw klanten leert experimenteren, ervaren en leven zonder handrem. Die ze leert te verbinden met hun ware gedachten, gevoelens en behoeften en te luisteren naar hun eigen wijsheid. En jij coacht en begeleidt ze daarbij. Door middel van deze training help jij hen dit mogelijk te maken!

Certificering: doe examen en zet jezelf als professional op de kaart
Doorloop je de volledige opleiding (de online training, de basismasterclass en een interventie) dan kun je certificering aanvragen om als sensitief professional vermeld te worden op de website van GaveMensen. En natuurlijk gunnen we op deze kaart ook een plek aan de cursisten die de jaaropleiding hebben gedaan of naast een 8-daagse opleiding zich extra verdiept hebben in het persoonskenmerk. Mail ons je aanmelding en doe examen!

Prijzen en overige informatie 

Kosten
Onze online trainingen kosten 295 euro en een masterclass is 995 euro. Deze opleidingen zijn beroepsmatig te volgen en in dat kader BTW vrijgesteld. Kies je meerdere modules uit deze opleiding, dan ontvang je elke keer opnieuw 195 euro korting. Een rekenvoorbeeld: Voor de basismasterclass inclusief online training betaal je slechts 1095 euro. Wil je ook de interventie Imperfect Onderweg erbij dan betaal je in totaal 1195 euro. 

Locatie
De masterclasses zijn op onze locatie in Wijchen van 9.30-17.00 uur. Gedurende opleidingsdagen wordt voor koffie/thee, fris en een uitgebreide broodjeslunch (vegetarisch of glutenvrij is mogelijk) gezorgd. Er kunnen maximaal 11 mensen deelnemen aan een masterclass. 

Doelgroep
Deze basisopleiding is geschikt voor coaches, therapeuten, huisartsen, leerkrachten, intern begeleiders in het onderwijs, zorgcoördinatoren, jeugdzorgwerkers, orthopedagogen, schoolpsychologen of andere pedagogische professionals in het onderwijs, de zorg of het bedrijfsleven, die te maken hebben met hoogsensitieve kinderen en/of (jong-)volwassenen. 

We krijgen vaak de vraag: ben ik na deze opleiding een officiele HSP coach? Die vraag lijkt simpel maar is het niet. Ten eerste omdat coach een vrij beroep is. Dat betekent dat wanneer je een naambordje met het woord coach erop koopt en het aan je deur hangt je nu al coach bent. Geen opleiding voor nodig dus, zo lijkt het. Maar niets is minder waar! Coach is een zeer verantwoordelijk beroep. Mensen komen met vragen voor zichzelf, hun partner of kinderen en leggen zo ziel en zaligheid in jouw handen. Met hun hulpvraag dien je zorgvuldig om te gaan. Een opleiding van 3 dagen geeft daar veel te weinig basis voor. We benadrukken dan ook altijd dat iemand zelf moet zorgen voor een (kinder-)coachopleiding, gesprekstechnieken en specifieke interventies zoals familieopstellingen, NLP of ACT. Deze opleidingen zijn meestal een half jaar tot drie jaar en geven je voldoende begeleidingshandvatten, ontwikkelingsachtergrond en gespreksvaardigheden mee om het grootste deel van de standaard vragen mee op te kunnen vangen al blijft doorverwijzen wel belangrijk. Bezit je de nodige vaardigheden om met clienten te werken en heb je specifieke vragen rondom hoogsensitiviteit? Wil je begrijpen waar uitdagingen en problemen zoals vermoeidheid, overprikkeling, heftige emoties of faalangst vandaan komen? Wil je anderen meer kennis mee kunnen geven over hoogsensitiviteit en weten wat er precies wel/niet klopt in de boeken die je wellicht reeds las over het onderwerp? Het is daar waar de opleidingen van GaveMensen om de hoek komen kijken. Aanvullende opleidingen dus. En dat geldt ook voor deze basisopleiding. 

Data
Kijk voor de data bij de basismasterclass. De online training Wegwijs in de Wetenschap kan elk gewenst moment gestart worden en blijft voor jou 'open staan'. Even een korte break of vakantie hierin is geen enkel probleem. Je volgt de modules wanneer het jou uitkomt. 

Vermelding op onze website
Doorloop je het volledige programma dan kun jij je als sensitief professional laten vermelden op de website van GaveMensen. Daarmee laat je zien dat je op de hoogte bent van de laatste wetenschappelijke inzichten rondom hoogsensitiviteit en de brug weet te slaan naar de dagelijkse realiteit van hoogsensitieve mensen. 

Omdat we onze kennis graag up-to-date houden, zijn onze trajecten altijd wetenschappelijk onderbouwd met de nieuwste inzichten. We beschikken over een registratie in het CRKBO, waarmee we voldoen aan de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs. Daarom kunnen we onze diensten btw-vrij verzorgen en factureren.