Sensitieve Pedagogiek

De opleiding ‘Sensitieve Pedagogiek’ is een modulair opleidingstraject bestaande uit o.a. driedaagse masterclasses voor professionals die persoonlijk of professioneel geïnteresseerd zijn in hoogsensitiviteit. Zij willen vanuit de fundamentele wetenschappelijke principes over sensitiviteit, emoties en ontwikkeling, in staat zijn om na te denken over hun eigen handelen in situaties met hoogsensitieve kinderen, jongeren of volwassenen. Dit kan alleen als je werkelijk het proces van je cliënt of leerling begrijpt en overziet. In de verschillende modules ga je theoretisch, interactief en/of ervaringsgericht aan de slag, waardoor je direct inzicht verkrijgt én leert toe te passen. 

Als pedagoog kom je veel kinderen en jongeren tegen die hoogsensitief zijn. En mogelijk komt de vraag dan op hoe je hen het beste begeleidt. Daarvoor is het allereerst belangrijk om te beschikken over diepgaande basiskennis van hoogsensitiviteit maar ook om te kunnen begrijpen hoe zij zaken in het leven intenser ervaren. En wellicht zoek je ook tools om de kennis die je opdoet in de opleiding mee te nemen in je eigen organisatie. Al die elementen vind je in deze opleiding. Met deze kennis en vaardigheden heb je zowel de kinderen/jongeren als ook je collega’s heel wat te bieden!

Deze basisopleiding is geschikt voor coaches/therapeuten, huisartsen, leerkrachten,  en intern begeleiders in het basisonderwijs, zorgcoördinatoren, jeugdzorgwerkers, orthopedagogen, schoolpsychologen andere pedagogisch professionals die te maken hebben met hoogsensitiviteit.

Het is mijn expertise de wetenschappelijke kennis om te zetten in bruikbare modellen. Dat doe ik oa vanuit vele jaren werkervaring in het speciaal voortgezet onderwijs, besloten/gesloten jeugdzorg, jeugd-GGZ en een HB dropout-locatie, waar ik respectievelijk werkzaam was als docent, groepsleider, IB’er en locatiedirecteur. Gedurende jouw opleiding krijg je veel wetenschappelijke informatie, duiken we in de wereld van persoonlijkheid en ontdekken we hoe de ene HSP’er de andere niet is. De kennis over het hoogsensitieve brein wordt uitgediept met kennis over sociale en emotionele intelligentie en stress wordt in een volledig spectrum van genen, nature/nurture, voeding en gezondheid bezien. In de 3-daagse training maken we deze theorie interactief zodat de kennis voor je gaat leven en je vanuit (h)erkenning je sensitief pedagogische houding kunt aannemen. 

De opleiding bestaat uit de volgende delen, waarvoor je je afzonderlijk dient in te schrijven:

1. Online training wegwijs in de wetenschap
 Je ontvangt een grote hoeveelheid achtergrondinformatie welke je individueel kunt doornemen. Daarnaast kunt je beschikken over aanvullende uitleg en video's een online leeromgeving. Elke maand is er een online kennisbooster. Een sessie in de Facebookgroep of via een ander online kanaal waar je je voor kunt opgeven en waar je al je vragen kunt stellen. 

2. Basis-masterclass: sensitiviteit ontrafelt
Je volgt tijdens of na het doorlopen van de theoretische basis een 3-daagse basistraining waarin we de draai maken naar pedagogische vraagstukken. Geschikt voor professionals die de diepte in willen gaan. Zo komt de theorie voor jou echt tot leven. De basistraining wordt op verschillende momenten in het jaar gegeven. Kies zelf de voor jou geschikte data. 

3. Verdieping: masterclass naar keuze
Wil je niet enkel voldoende informatie hebben om sensitief pedagogisch in te spelen op situaties maar nog een stap verder? Daar is ruimte voor in een 3-daagse verdiepingsmodule waarin je met jezelf als sensitief professional of sensitief trainer aan de slag gaat. 

Jouw ontwikkeling begint hier!

Online training

Basis training

Uitgebreide training

Online leeromgeving

^ Voortgang mails

^ Diverse video's 

^ Facebookgroep

^ Q&A sessies

^ Online leeromgeving

^ Voortgang mails

^ Diverse video's 

^ Facebookgroep

^ Q&A sessies

^ Online leeromgeving

^ Voortgang mails

^ Diverse video's 

^ Facebookgroep

^ Q&A sessies

 

^ Sensitiviteit Ontrafelt

^ Map met alle sheets

^ Drie trainingsdagen 

^ Groepen max 10 pers.

^ Deelname certificaat

^ Sensitiviteit Ontrafelt

^ Map met alle sheets

^ Drie trainingsdagen 

^ Groepen max 10 pers.

^ Deelname certificaat

 

 

^ Kies je 2e masterclass 

^ Map met alle sheets

^ Drie trainingsdagen 

^ Groepen max 10 pers.

^ Deelname certificaat


495 euro1295 euro1995 euro


Doorloop je de volledige online training, de basismasterclass en minimaal één masterclass naar keuze dan kun je certificering aanvragen om als sensitief pedagogisch professional vermeld te worden op de website van GaveMensen. Daarmee laat je niet alleen zien dat je op de hoogte bent van de laatste wetenschappelijke inzichten rondom hoogsensitiviteit, maar dat je dit ook in je pedagogisch handelen kunt laten zien. Mail naar info@gavemensen.nl voor de exacte regeling en de certificeringskosten.

NB: dit aanbod is in ontwikkeling. Inschrijven vanaf 1 september. Houd de website in de gaten!

Omdat we onze kennis graag up-to-date houden, zijn onze trajecten altijd wetenschappelijk onderbouwd met de nieuwste inzichten. We beschikken over een registratie in het CRKBO, waarmee we voldoen aan de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs. Daarom kunnen we onze diensten BTW-vrij verzorgen en factureren.