Een jaar lang zendtijd voor jouw ziel, baden in moeiteloosheid en de kracht van zachtheid ervaren. Samen met andere inspirerende en ondernemende mensen de stappen zetten die jij te zetten hebt. Te starten wanneer jij wilt. Voor sensitieve stuiterballen, stoere muurbloempjes en smart-ass creatievelingen die voelen dat het goed is zoals het is en tegelijkertijd ervaren dat het ook anders mag. Die willen leven vanuit acceptatie, overgave en natuurlijke vreugde. Die voelen met hun gehele systeem van zintuigen en waarnemingen en die openstaan voor hetgeen dit teweegbrengt. 

Jij wilt volmaaktheid ervaren in imperfectie en overvloed in schaarse tijden. Zonder interne belemmeringen jouw levenskunstvaardigheden vergroten zodat het streven wegvalt en je simpelweg kunt rusten in zijn. Je wentelen in ervaringen, pluizige gevoelens en verliefd worden op alles inclusief jezelf. Ontroert raken door je eigen natuur. Oordeelloos in het leven durven staan.  De essentie van jezelf weer laten stromen. Voor jezelf. Voor anderen. Voor het leven. Onbevangen. Vrij.

Álles mogen voelen en ervaren, van milde paniek tot ‘het niet weten’ en van schaamte tot diep verdriet. Als alles er mag zijn kun je volledig vrij, speels en onbevangen de toekomst in gaan. Niet langer gebonden aan een leven van middelmatigheid, schaarste en angst. Niet langer een leven leiden waarin je doet wat je wordt verteld dat je moet doen, maar leven zoals het leven door jou heen wil leven.

Jouw ziel roept. Maar tegelijkertijd is er die interne onrust. Het gevoel dat jouw sensitiviteit en grootsheid “te veel” zijn. Te out-of-the-box denkend en innovatief om niet lastig te zijn, te kunstzinnig om praktisch te zijn, te zacht om nuttig te zijn, te magisch en te spiritueel om gewoon te zijn…

Een kwetsbare levenshouding is dé sleutel naar verbondenheid, creativiteit en authenticiteit. Het is de weg naar een betekenisvol leven waarin je durft te zeggen wat je ervaart, wat er in je speelt, wat je nodig hebt en wat je wilt. Wie onzekerheid omarmt krijgt er geluk voor terug.

En omdat ik weet hoe intens en overweldigend deze reis van blootstelling aan jezelf kan zijn loop ik graag een jaar met je mee in dit Soul Leadership programma. Een traject met bijeenkomsten en persoonlijke coaching in een openhartige, warme, betrokken en eerlijke groep van ondernemende, sensitieve professionals die net als jij dappere, liefdevolle stappen zetten.

Hi! Ik ben Xandra. Graag deel ik het beste van mezelf, mijn kennis en kunde met jou als je je leven op de rit hebt en toch geregeld jezelf tegenkomt. Als je jezelf voorbij rent en onderweg even vriendelijk zwaait om vervolgens met een daverende klap je gezicht tegen het asfalt te schuren. Of als je je gewoonweg continu aangetrokken voelt tot een nieuwe stap in je ontwikkeling. Het is mijn expertise om de kennis van innerlijke processen bij gevoelige slimme mensen om te zetten naar technieken, oefeningen en vragen die jou écht verder helpen. In dit programma ga je daar actief mee aan de slag. Zodra je ziel ervan gaat stuiteren is het goed. Ik werk met lichaamswerk, playfulness en drama, systemische oefeningen en creatieve schrijftechnieken. En dat alles gecombineerd met een vleugje provocatie, non-dualisme en positieve desintegratie.

Zendtijd voor jouw ziel

Wanneer we onze nieuwsgierigheid aanwenden en zeggen: “Ik weet het niet. Laten we samen eens kijken!” openen we de deur voor een geheel nieuwe ervaring. En wanneer we vanuit liefde voor onszelf, elkaar en de wereld om ons heen samenkomen gebeurd er iets magisch met de gevoelde verbinding. We overstijgen onszelf. Ons hart klapt bijna uit elkaar van vreugde. Van echtheid. Diepte. En voelbare vreugde. In de acht Soul Food dagen werken we met de groep aan een gevoel van avontuur, nieuwsgierigheid en speelsheid. Aan de hand van diverse oefeningen leer je je emoties vergroten, verkleinen, humor in je keuzes te brengen en je gedrag, gedachten en gevoel uiteen te rafelen. We werken aan de basis voor verwondering en creativiteit. Je leert momentum in te zetten als tool voor openheid en onbevangenheid. Je werkt aan de voorwaarden voor het leiderschap in jezelf. En wordt wakker voor wat je in het hier en nu te doen hebt. 

Het Soul Leadership traject is erop gericht jou innerlijk krachtig en tegelijkertijd mild(er) te laten worden. Jouw waarden staan hierbij centraal. Want we gaan er namelijk vanuit dat alles wat je wilt zich al in je bevindt. Dat er perfectie is in hoe jij nu bent. En dat we van je mogen houden dwars door alle laagjes heen. Ervaren hoe gaaf jij bent. En tijdens de acht dagen mag je gaan leren hoe je jouw ziel kunt laten zingen. Je gaat bij jezelf naar binnen om te ontdekken hoe jij de diepe oceaan bent onder de golven van het leven. Jij bent het dansen van de wind, de stroom die altijd voortgaat in de rivier. Door dankbaar te worden voor wie jij al was voordat je een keuze maakte iets te doen besef je dat er geen goed of fout bestaat. We zijn hier enkel om rond te lopen op deze prachtige wonderlijke planeet en zo passend mogelijk onze vorm uitdrukking te geven. Je geeft vorm aan je idealen en krijgt nog beter besef (en respect) voor de kwaliteiten die je in je draagt. Zo ontstaat in jou als hoogsensitief mens de omgeving die je nodig hebt om niet enkel proactief in het leven te staan maar letterlijk jezelf vleugels te geven. 

De kracht van zachtheid

Het Soul Leadership programma neemt je mee op avontuur in je eigen leven. Om rust en vrijheid te vinden. GaveMensen biedt jou gedurende één heel jaar een veilige plek waar je mag leren en proberen, waar je mag vallen, lachen met anderen en het weer opnieuw kunt proberen. De oefeningen in deze dagen laten je voelen dat je – hoewel je wellicht niet altijd precies de weg weet in de reis die leven heet – veel plezier kunt hebben onderweg. 

Trekt dit je aan? Kun jij je eigen coach zijn? Heb je een grote hoeveelheid queeste in je ziel? Wil jij je werk en leven naar een hoger plan trekken? Dan is dit jouw pad. Wordt een Soul Leader! We werken een jaar lang intensief samen waarbij de lessen zijn verdeeld in een viertal modules: hartelijkheid, vreugde, evenwichtigheid en compassie. Binnen deze modules heeft iedere maand een ander thema. Iedere module zijn er twee dagen waarop we fysiek samenkomen en de diepte in gaan.

Thema: hartelijkheid
September: dankbaarheid beoefenen  –  Oktober: daden van vriendelijkheid  –  November: jouw interne fan
Wanneer je anderen alle goeds toewenst versterk je deze kwaliteit ook in jezelf. Door vriendelijkheid en zachtheid te geven zul je merken dat je het tegelijkertijd ook ontvangt. Hoe zou het zijn als je je eigen allerbeste vriend kunt zijn? Degene bent die op een slechte dag naar jezelf glimlacht? Hartelijkheid laat je thuis zijn in jezelf, in je lichaam en in je leven. De themadagen richten zich in deze periode daarom op positieve psychologie en waardering.

Thema: vreugde 
December: luchtig leven  –  Januari: puur genieten  –  Februari: luisteren naar innerlijk fluisteren
Als we vreugde ervaren wil dat niet automatisch zeggen dat we ervan kunnen genieten. Misschien zit er een oordeel op (denk je bijvoorbeeld dat je het niet verdient hebt) of angst (dat het maar van korte duur zal zijn). Hoe zou het zijn als jij drie maanden lang oefent met het puur genieten van de vreugde die er is? Plezier is altijd in het moment zelf, het is het moment waarop alles mogelijk is en het leven je weet te verrassen. Of andersom. De thema’s van de dagen zijn onbevangenheid en sensitieve talenten.

Thema: evenwichtigheid
Maart: de handrem eraf  –  April: persoonlijk leiderschap –  Mei: je passie leven
De wereld in durven trekken. Je mening geven. Grenzen stellen. Op je strepen staan. Feedback incasseren. Allemaal momenten waarop jij een evenwichtige, rustige aanpak kunt gebruiken om het leven te leven. Als rots in de branding. In evenwicht met jezelf. In deze module gaan we vanuit de stabiliteit waarmee jij in het leven staat duwtjes geven aan de werkelijkheid. Want wanneer jij vanuit kwetsbaarheid in plaats van angst jouw keuzes maakt, wordt jouw hele wereld een speeltuin. De themadagen authentieke keuzes maken en lefspieren trainen sluiten hier naadloos bij aan. 

Thema: compassie
Juni: liefde op zoek naar zichzelf  –  Juli: verbinding en vriendschap  –  Augustus: imperfect onderweg
Hoe zou het zijn als je jouw hart opent in moeilijke tijden. Niet langer van pijn en problemen weg te willen gaan of het te willen oplossen, maar in verbinding blijven met wat is. Voor jezelf en daarmee ook voor anderen. Want wanneer je er echt voor jezelf kunt zijn in lastige tijden, zonder weg te lopen voor lijden en verdriet, pas dan kun je er ook écht voor anderen zijn. Je lost hun problemen niet op maar gunt hen een groeikans. De themadagen acceptatie als levenshouding en dansen met de beren op de weg helpen je op weg met deze thema’s.

Verliefd op het leven! 

Het 12 maanden programma bestaat uit het volgende
* Elk kwartaal (plus bij de start) een individueel coachgesprek met Xandra,
* Elke maand een groepscall (groepsgesprek via skype),
* Twee keer per kwartaal een Soul Food dag in Wijchen,
* Dagelijks contact met elkaar via de Facebook groep,
* De online training ‘Wegwijs in de Wetenschap’ voor psycho-educatie over hoogsensitiviteit,
* De online training ‘Imperfect Onderweg’ voor jouw persoonlijke ontwikkeling (aanrader: augustusmaand)
* Train mindfulness in beweging en doe gratis mee met de Lu Jong yoga lessen op woensdagochtend.

In de Facebookgroep deel jij je verhalen, je moed, je overpeinzingen en stelt er al je vragen. Doe mee én moedig anderen aan; deel binnen de groep openlijk wat je ervaart, voelt en denkt bij het aangaan van de diverse uitdagingen om steeds meer jezelf te worden en te laten zien. Vertel welke keuzes je (anders dan anders) hebt gemaakt, welke inzichten je hebt opgedaan en wat je hebt geleerd.

In de individuele coachgesprekken krijg jij 1-op-1 tijd met Xandra. Per thema steeds de specifieke adviezen, tips en oefeningen die jij op dat moment nodig hebt. Daarnaast ga je in de groepscalls actief aan de slag met oefeningen en vragen die jou weer een stap verder helpen op weg naar jouw toekomst. De online trainingen zorgen ervoor dat je jezelf beter leert begrijpen. Lu Jong healing yoga geeft je een diep besef van wat je vanbinnen voelt én leert je daarnaar handelen. 

Spoil your Soul  ;-)

Zendtijd voor jouw ziel, baden in moeiteloosheid en de kracht van zachtheid ervaren.

Data en prijzen

Prijs 
De kosten voor het Soul Leadership jaarprogramma zijn 3960 euro. Zelf gaan we graag voor eerlijke prijzen en als we eens niet in staat zijn een groot bedrag in 1x op te hoesten voelt het vervelend als we daarvoor extra moeten betalen. Daarom doen we bij GaveMensen niet moeilijk over betalen in termijnen en nemen we dit extra administratieve werk graag voor lief om te zorgen dat jij voor 330 euro per maand mee kunt doen. Zonder extra bijkomende kosten dus! En onze alumni krijgen daarnaast 10% korting op dit traject.

GaveMensen is CRKBO erkend. Dat betekent dat al onze beroepsopleidingen vrijgesteld zijn van BTW. Hieronder vallen niet alleen onze inhoudelijke opleidingen maar ook alles wat gericht is op het (beter) laten functioneren van personen in een (toekomstige) werkkring. In deze laatste categorie valt dit jaartraject.

Instappen
Je kunt op elk gewenst moment instappen. De modules hoeven niet in een specifieke volgorde doorlopen te worden.  Wel raden we je aan te starten aan het begin van een kwartaal.

Data voor het jaar 2019/20120 (onder voorbehoud)

Op 26/27 augustus 2019 zijn de individuele startgesprekken voor instromers van september gepland.

Module hartelijkheid:
* maandag 2 september – online groepscall van 16.00 – 17.00
* zondag 15 september – positieve psychologie in Wijchen 9.30 – 17.00
* maandag 7 oktober – online groepscall van 16.00 – 17.00
* zondag 20 oktober – waardering in Wijchen 9.30 – 17.00
* maandag 4 november – online groepscall van 16.00 – 17.00
* maandag 11 of dinsdag 12 november – individuele coachgesprekken naar wens in te plannen

Module vreugde
* maandag 2 december – online groepscall van 16.00 – 17.00
* zondag 15 december – onbevangenheid in Wijchen 9.30 – 17.00
* maandag 6 januari – online groepscall van 16.00 – 17.00
* zondag 19 januari – sensitieve talenten in Wijchen 9.30 – 17.00
* maandag 3 februari – online groepscall van 16.00 – 17.00
* maandag 10 of dinsdag 11 februari – individuele coachgesprekken naar wens in te plannen

Module evenwichtigheid
* maandag 2 maart – online groepscall van 16.00 – 17.00
* zondag 29 maart – authentieke keuzes maken in Wijchen 9.30 – 17.00
* maandag 6 april – online groepscall van 16.00 – 17.00
* zondag 19 april – lefspieren trainen in Wijchen 9.30 – 17.00
* maandag 4 mei – online groepscall van 16.00 – 17.00
* maandag 18 of dinsdag 19 mei – individuele coachgesprekken naar wens in te plannen

Module compassie
* maandag 1 juni – online groepscall van 16.00 – 17.00
* zondag 7 juni – acceptatie als levenshouding in Wijchen 9.30 – 17.00
* maandag 28 juni – dansen met beren op de weg in Wijchen 9.30 – 17.00
* maandag 6 juli – online groepscall van 16.00 – 17.00
* Coachgesprekken worden ivm de vakantie individueel ingepland.

Eerst meer weten? Neem contact met me op

Let’s change the status quo!
'Ik ben twee en ik zeg nee'. Een stukje peuterpuberteit dat iedere ouder wel kent. Bij ons thuis kwam het[...]
Kun je als HSP’er geen verwachtingen hebben?
Mijn hoofd staat nooit stil. Ik denk, bouw bruggen, voer gesprekken in mijn hoofd. En ik dagdroom. Ik denk dat[...]
Het leven is een spel
Ze staat tegenover me. Een nieuwsgierige blik in haar ogen. De houding voorovergebogen met een lichte glimlach om haar lippen. Ik[...]