Een spoedcursus. Simpel. Zonder oefeningen. Zonder dat je wat dan ook maar hoeft te doen. Simpelweg het jezelf gunnen een paar dagen 5 minuten tijd te investeren. Te horen voorbij mijn verhaal en te luisteren naar de waarheid die blijkbaar verteld mag worden. In vier dagen neem ik je mee door het model van de drie principes. Een simpel model. Iets wat - als je complexe binnenwereld op die van mij lijkt - wellicht een klein barstje kan maken in je werkelijkheid. Zodat een nieuwe waarheid, vol eenvoud, je leven mag versimpelen. Leer hoe. Ik wil je gratis kennis laten maken met de principes die ik ontdekte.

Een korte blik op hoogsensitiviteit of hoogbegaafdheid wijst je al snel naar de diepere verwerking van alles wat we in het leven voelen, ervaren, meemaken en beleven. Binnen de kortste keren kunnen we door allerhande zijspoortjes in ons brein van simpelweg gelukkig zijn naar een complexe brij van gevoelens en gedachten gaan. En hoewel ik er heel veel over kan vertellen en uitleggen is nog nooit iemand naar me toegekomen met de vraag; Xandra, ik wil graag mijn leven wat complexer hebben. Kun je me helpen? Nee, wat mensen vragen is hoe ze gemakkelijker kunnen leven, simpelweg gelukkig zijn. Hoe flow te vinden, in overvloed te geloven en zich over te geven aan het leven.

Dat was ook mijn vraag. Mijn zoektocht. En nadat ik heel wat brokstukjes informatie had gevonden bleek dat eigenlijk alles terugviel op wie we biologisch gezien zijn, het feit dat we gedachten hebben en we van dit alles bewust zijn. Deze drie geven enkel aan hoe het werkt, niet hoe we ermee een ideaal leven moeten creëren. Ik begreep echter steeds beter dat ze er wel geregeld voor zorgen dat we niet zien dat je onder deze principes eigenlijk helemaal oké bent. Er niets mis met je is.

Ik vond de drie principes nadat ik erachter kwam dat mijn gevoel niet nieuw of onbekend was. Dat vele mensen in de wereld - al reeds in de oudheid - zich bezighielden met deze materie. Ik stuitte op het 3P model van Sydney Banks en was gefascineerd doordat het exact mijn gevoel weergaf: het geloof dat we allemaal een innerlijke geestelijke goede gezondheid hebben. Dat we een aangeboren kracht bezitten die elke psychologische ervaring kan helen en ons mentaal gezond kan maken. De universele energie die ons stuurt is gaaf, gezond, heel en ongeschonden. En deze zelfde energie biedt alles wat wat we nodig hebben om elke lastige ervaring in ons leven te doorstaan. Het biedt zelfs alles wat we nodig hebben om een gaaf leven te creëren. 
Je bent best tevreden met jezelf. Meestal. Behalve dat ene... Oh ja, en dat wellicht ook.. Je wil het anders. Maar hoe? Voor mij was dit een bekende weg. Jarenlang zocht ik naar oplossingen buiten mezelf, volgde ik cursussen en therapie en las tientallen boeken. Maar toen ontdekte ik iets dat zo simpel was waardoor ik me afvroeg hoe ik dat al die tijd niet had gezien. Eigenlijk is helemaal niet zo ingewikkeld is. Simpel zelfs. Wat een verademing!