Masterclass 'System overload'

Zonder stress geen innovatie, vooruitgang, zelfinzicht en zelfontwikkeling. Hoewel stress op zich dus goed en gezond is worden het lichaam en de geest negatief beïnvloed door overmatige stress. In deze masterclass gaan we in op het biologische proces en geven we de zeven emotionele uitdagingen voor hoogsensitieve mensen weer. Daarna gaan we actief aan de slag met tien verschillende soorten interventies voor (emotionele) stressverlaging.

HSP en overprikkeling worden vaak in één adem genoemd. En toch ligt het feit dat HSp'ers gewoonweg meer informatie vanuit hun omgeving binnenkrijgen niet perse ten grondslag aan hun overprikkeling. Onderzoek heeft uitgewezen dat hoewel het opmerken van meer nuances kán leiden tot overprikkeling dit niet altijd of bij iedereen hoeft te zijn. Maar hoe zit het dan wel? 

Wanneer we het over stress hebben is het in ieder geval van belang om niet te proberen om alle stressoren, omstandigheden en situaties uit de weg te gaan (dat is overigens ook onbegonnen werk, voordat je er eentje hebt weggewerkt staat de volgende al weer klaar). Beter kun je een manier vinden om ermee om te gaan. Om als het ware 'muziek te vinden' en mee te gaan in de symfonie van het leven, waar je ook bent. Dat betekent dat er gewerkt mag worden aan zingeving, zelfacceptatie, bewust leven, lichaamsbewustzijn, moed, stressbestendigheid en verbinding. Niet één aspect hiervan, maar allemaal tegelijkertijd! 

In deze masterclass gaan we dieper in op dit fenomeen en ontdekken we wat er in je brein gebeurd zodat je woorden krijgt om uit te leggen wat er nodig is om te dealen met stress, in plaats van enkel 'uit de situatie stappen'. ​

Aan bod komt onder andere:
– De (positieve) effecten en werking van stress
– Uitleg over het brein en ‘het stresssysteem’
– De hechte relatie tussen stress en diverse hormonen
– Beïnvloeding van dit systeem, wat werkt en wat niet?
– Technieken om stress af te weren; wanneer wel/niet inzetten?
– Overprikkeling verminderen door stressprikkels op te zoeken
– De tien uitdagingen
– Diverse interventies, oefeningen en tips!

Deze masterclass is geschikt voor:
Leerkrachten en intern begeleiders in het basisonderwijs. Orthopedagogen / psychologen / coaches en andere professionals die te maken hebben met hoogsensitiviteit of sensitieve begaafdheid. In het verleden is gebleken dat deze masterclass te snel gaat voor mensen die zelf nog worstelen met het thema overprikkeling en uitwisseling zoeken met anderen. Voor hen is de AvonturenClub eerder geschikt in dit kader.

Deze masterclass is geschikt voor: Leerkrachten en intern begeleiders in het basisonderwijs. Orthopedagogen / psychologen / coaches en andere professionals die te maken hebben met hoogsensitiviteit.

Informatie en inschrijven'

Data

Maandag 3 juli

Tijd

9.30 - 17.00 uur

Locatie

Kraayenberg 8020 te Wijchen

Certificaat

Je ontvangt aan het einde van de dag een deelnamecertificaat op naam.

Prijs:

De investering voor deelname aan een masterclass bedraagt €195,-

Dit is inclusief cursusmap met achtergrondinformatie, koffie/thee/fris gedurende de dag en een verzorgde lunch met diverse broodjes. 

CRKBO erkend!

Vanwege de CRKBO erkenning is GaveMensen BTW vrijgesteld.