Onze missie...

Hoogsensitieve mensen zijn meer dan gemiddeld uitgerust om optimaal in te spelen op een veranderende omgeving. Ze verwerken omgevingsprikkels diepgaander. Denken out-of-the-box of vragen nét even verder door. Ontdekken verbeteringsmogelijkheden. Zien kansen doordat ze niet zomaar meegaan met gangbare regels en richtlijnen. Het vraagt een portie durf om je niet te verzetten tegen tradities maar kwetsbaar je eigen alternatief op tafel te durven leggen. Het vergt een speelse houding om open te staan voor de verrassingen die het leven biedt, wetende dat - wat er ook gebeurt - je het op kunt vangen. Zo kan kwetsbaarheid een bron worden van innovatie en creativiteit. Verbondenheid met anderen. De combinatie van de openheid voor het leven en de onzekerheid durven omarmen is exact datgene wat het nastreven van idealen mogelijk maakt. Het is daar waar mijn missie met GaveMensen begint. 

Geen balans, maar opschudding & speelruimte!

Speelruimte in verbinding. Accepteer wat gek of anders is. Laat je eigenaardigheden zien. Toon jezelf, inclusief rafelrandjes. Leer kiezen voor verbinding en laat alles wat je voelt in dat proces er helemaal zijn. Ervaar dat door het toe te laten er geen enkele reden is om de verbinding te verbreken.

Speelruimte aan ervaringen. Wij hanteren een ontwikkelingsgerichte houding en zijn veranderingsbereid. GaveMensen kenmerkt zich door het ervaringsgerichte karakter wat leidt tot diepgaand leren en innoveren. Zaken niet laten liggen, maar aangaan. Met jezelf. Op een introspectieve manier. Maar ook: Filosofisch en emotioneel uitdagend. 

Speelruimte in eigenheid. Xandra gelooft dat de door haar opgestarte Sensitieve Revolutie de wereld tot een gavere plek zal maken. We geloven in een creatieve insteek en een vrije expressie wat leidt tot speelsheid en de luchtigheid van het vieren. Leef en leer speels, sprankelend, creatief en vrij. 

Speelruimte voor kanttekeningen. Een onderzoekende houding, dat kenmerkt onze cursisten. De combinatie van de theorie rondom hoogsensitiviteit en de meer praktijkgerichte opleidingen leiden tot een allesomvattend kennis- en ervaringsniveau met ruimte voor kanttekeningen.

Speelruimte buiten de lijntjes. Laat je innerlijke rebel vrij en ga met een bad-ass houding dwars door alle bullshit. GaveMensen leeft deze houding. Wij scheiden zin van onzin, doen wat werkt, zijn down-to-earth en praktisch maar zeker ook vlijmscherp. Wij hebben de ambitie een deuk te slaan in de wereld. Ook op zachte wijze kun je de wereld op de grondvesten doen schudden.

Waarom doen we dat?

Ondanks andere berichten en verhalen zijn er veel hoogsensitieve mensen die een fijn en prettig leven hebben zonder dat ze enige vorm van ongemak of moeite met hun sensitiviteit ervaren. Niet 'in hun kracht staan' (want dan kun je er ook weer uit gaan en ben je terug bij 'af') maar simpelweg kijken wat het verschil maakt. GaveMensen legt het accent daarom op de mens zelf en de manier waarop we onze menselijke ervaring creëren. We gaan uit van de positieve desintegratie theorie van Dabrawski en de drie principes van Sydney Banks. Onze aanpak sluit in de kern ook aan bij de boeddhistische gedachte dat we veel van ons lijden zelf veroorzaken omdat we er naar verlangen dat het anders is. 

We leven in een wereld waarin we succes, geluk en gemak voorop stellen. Als ik me daar een voorstelling van maak dan ziet het balanceren tussen deze zaken er ongeveer uit alsof ik een speelbal ben bovenop een bergje, continue aan het zoeken naar gevaren en bang om ‘eraf te vallen’. Het geeft stress te denken aan alles wat er nog moet, alles wat mis kan gaan en alles wat ik kan voelen als ik mezelf niet kan handhaven bovenop die berg. Het zoeken naar rust en balans brengt zo uiteindelijk juist een gebrek aan het ervaren daaraan. 

We mogen daarom anders naar onze gevoelens en emotionele balans leren kijken. Stel, we zijn niet die bal bovenop de berg, maar we zijn een bal die in een kommetje ligt. Elke keer dat de bal zelf heel bewust naar de buitenkant gaat kan hij de ‘wand’ wat hoger maken. Zo leer je flexibel om te gaan met wat ‘schudding’ aan je systeem en ben je in staat om snel weer in balans te komen. En dát geeft een gevoel van rust. Dat kan overigens alleen maar als je de wand van het kommetje, of die hele gedachte daaraan niet al te serieus neemt. En exact dáár is het verschil gelegen! 

Wat levert dit op?

Je verbonden voelen. Ervaren gezien te worden. Moed tonen. Grenzen verleggen en talenten optimaal benutten. Samen creëren we een samenleving die iedereen de kans biedt om zowel zichzelf als anderen te accepteren. Om harmonieus te kunnen leven en samenleven. Nu én later. Voeg daarom een sprankje zorgeloosheid toe aan het leven. Doe eens een dansje in de keuken. Geloof niet alles wat er in je hoofd opkomt. Laat verwachtingen los. Vier (je) sensitiviteit. En maak elke dag iemand gelukkig. Al is het alleen jezelf...